Utsikt til paradiset

av (forfatter).

Cappelen 1993 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (325 terningkast.)

1587 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 1993

Format Innbundet

ISBN13 9788202130879

EAN 9788202130879

Språk Bokmål

Sider 169

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

59 176 74 15 0 1

Bokomtaler

Da er du virkelig ensom og alene, når du sitter og ser inn i andres leilighet time etter time, dag etter dag. Samtidig som du gjetter deg til hva naboer sier og gjør til enhver tid. Det er jo helt sykt. Ingvar Ambjørnsen skriver godt, lett å leve seg inn i fortellingen om Elling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri ledd så mye og så høyt av en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Selv er jeg samler. Som barn samlet jeg på frimerker og mynter, bruskorker og fugleegg. Som ung mann begynte jeg å samle på Gro Harlem Brundtland.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Og jeg tenkte: Det er nå det er slutt. Det er nå det begynner. Slik føles det, når noen dør fra deg og plasserer deg i et veiskille i ditt eget indre landskap.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det finnes to typer mennesker her i verden, pleide mor å si. De som kan kunsten å lytte til andre, og de som ikke kan det.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Representerte ikke ensomheten selve essensen i oss selv? Jeg var klar over at mange nok hadde vent seg til å betrakte meg som en ensom person. På den annen side hadde jeg både titt og ofte ment å iaktta nettopp det ensomme i andre menneskers høye latter, i deres omfavning og i deres skulderklapp og håndtrykk. Ensomheten i fellesskapet. Det å leve alene (eller sammen med mor), representerte for mange den synlige formen for ensomhet, men var denne ensomheten større, mer kvelende enn ensomheten i de barnerike familiene? Var det realistisk å regne med at man kunne oppnå en mer intim form for fellesskap enn det jeg hadde følt (og stadig følte) for mine 40 000 "samboere" her oppe i utkanten av Oslo? Såvidt meg bekjent, nei.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Far ble et spøkelse, en kraft som holdt til under en polert sten på Vestre Aker kirkegård, mor ble en kvinne som trakk seg inn i seg selv og tok meg med. Hun var enebarn. Jeg var enebarn. Det kom ingen på besøk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har i det siste oppdaget at det har blitt mange bøker som har bokomslag der det er bilder av personer bakfra. Noen er tildels ganske like eller har fellestrekk "med eller uten paraply".

Det ser ut som det er en forholdsmessig ny trend.
Jeg har tatt en titt i min og andres bokhyller og her er noen av de jeg fant.


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (35) Varsle Svar

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Stjålet rett fra Wikipediaen
"Svart humor, også kalt morbid humor og annet, er en spesiell grotesk, pessimistisk eller svartsynt form for humor og satire der emnet er alvorlig og gjerne kan gjøre folk opprørte, slik som død, krig, narkotika og lignende. Provokasjoner og lek med tabuer er ofte en viktig del av den svarte humoren, som kan betraktes som en måte å vekke dem som ser og hører, og dermed et virkemiddel for å endre holdningene i samfunnet. Svart humor er ofte preget av ironi, men også det tragikomiske."
Kom med forslag du


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi har rydda i bokhyllene og funne ut at vi må sortere vekk nokre bøker. Derfor denne lista med bøker som eg ønskjer å gje vekk


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sorte mor - noveller" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Brødre i blodet" av Ingvar Ambjørnsen
 • "San Sebastian blues - roman" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Elsk meg i morgen" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Natt til mørk morgen - noveller" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Fugledansen" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Den mekaniske kvinnen" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Delvis til stede - noveller" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Dronningen sover - fortelling" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Dukken i taket - roman" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Innocentia park" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Elling" av Ingvar Ambjørnsen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver