Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 21 sitater

Nå satt han på sine gamle dager i det som med rette kunne kalles arbeiderklassens slott: En grå- og hvitmalt blokk i utkanten av Oslo.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har støpt det inn i plast av praktiske grunner. For det nytter ikke å nekte: Gro Harlem Brundtlands kraftige endeparti svøpt inn i bare en tynn hinne av gummi, er et syn som taler til en enslig manns høyrehånd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gro i regn. Gro i vind. Gro i sol og Gro i skygge. Fast i fisken som en sjøløve. Uredd, sta og morsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil ikke være blasfemisk og sammenlikne Gerhardsen eller Gro ( Harlem Brundtland) med Jesus Kristus. Likevel er det noe der... Ihvertfall kan det sies at de gamle arbeiderpartikjempene, ja selve arbeiderbevegelsen var besatt av å trekke paradiset ned til jorden. Ikke et overflodens paradis, ikke et land som fløt av melk og honning, men et nøkternt paradis. Et paradis fylt opp av folkevogner og S-lag, praktiske blokker og fagforeningsarbeid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, på mange måter syntes jeg det faktum (dersom det altså var et faktum) at to unge nå lå forenet inne på soverommet, mens resten av landets beboere satt og mottok meldinger om politisk og mellommenneskelig splittelse, hadde noe vakkert over seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å gå rolig og behersket bort til inngangspartiet i en blokk kan hvem som helst gjøre. Det er først ved det snikende og fordekte at mistenksomheten dukker opp i folk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

(...) jeg tror det faktum at jeg klarte å takle mors død så pent som jeg gjorde, har en god del med Gro Harlem Brundtland å gjøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åja. Særlig når jeg tenker tilbake på
barneårene hadde mor gitt meg mange gode minner. Senere, etterhvert som jeg gikk gjennom puberteten og ble eldre, hadde hun trukket seg mer inn i seg selv, lagt spilloppene bak seg. Skjønt hvem vet? Enkelte ganger hadde jeg en mistanke om at hun hadde gjort det motsatte, at hun hadde trukket seg inn i sin egen fantasiverden. Og som voksen mann var det ikke plass til meg der. Hun gled fra meg på et vis, og jeg fra henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den mor er tross alt ikke født som ikke nyter synet av sitt eget spisende barn. Det hun ser er morgendagens garanti for vekst og sunnhet, hver eneste bit brød som glir ned er hennes allierte. Det som for barnet er sikring av fysisk helse, er for henne sikring av egen psyke, fritak fra engstelse om sykdom og død.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Far ble et spøkelse, en kraft som holdt til under en polert sten på Vestre Aker kirkegård, mor ble en kvinne som trakk seg inn i seg selv og tok meg med. Hun var enebarn. Jeg var enebarn. Det kom ingen på besøk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

susannaRandialpakkaBjørn BakkenMarieOlav Østebø OlsenLena Risvik PaulsenPirelliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKnut HauglandTonesen81TjommiRandiAmoiraIngvild SLeseaaseVannflaskeØyvind BjørnerudAnniken RøilAvatuhamreDolly DuckBeathe SolbergKirsten LundSteinar JøsokTormgeLibraritas vTorill Elisabeth RevheimTor Arne DahlIngunn SAnne Berit GrønbechLilleviMarit AamdalOleIngunn ØvrebøGro Anita MyrvangAliceInsaneKaroline in WonderMarit Håverstad