Har i det siste oppdaget at det har blitt mange bøker som har bokomslag der det er bilder av personer bakfra. Noen er tildels ganske like eller har fellestrekk "med eller uten paraply".

Det ser ut som det er en forholdsmessig ny trend.
Jeg har tatt en titt i min og andres bokhyller og her er noen av de jeg fant.


Godt sagt! (37) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Ja, dette er inspirert av den tyske maleren Caspar David Friedrichs bilde Vandreren over tåkehavet: https://www.artble.com/artists/caspar_david_friedrich/paintings/wanderer_above_the_sea_of_fog

Det har tatt fullstendig av og er blitt en særdeles irriterende uvane. Jeg er ikke interessert i å stirre på nakken til folk som snur ryggen til meg! Vis oss ansiktet på disse litterære personene, eller slutt helt med å avbilde dem!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lagt merke til det jeg og! Jeg må innrømme at jeg har latt være å kjøpe bøker fordi de ser så like ut som andre bøker jeg har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, jeg har oppdaget det samme - og flere med oss. Var visst en bokhandel en eller annen plass som hadde laget en egen kurv som het "Bøker med bilder av damer med ryggen til". Litt komisk og ganske så kjedelig at trenden er sånn. Jeg for min del har flere ganger tatt feil av "Midnattsrosen" og "Indias datter" da disse er omtrent kliss like på forsiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat satt Madam Bovary på ønskelisten og kom i tanker om denne listen. Her var den selvfølgelig allerede!
For en utrolig fantasiløshet blant bokdesignere og forlag. Eller en grov undervurdering av bokelskere...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mote og trender Lillevi, har virkelig nådd bokomslagene ser det ut til. Jeg synest det blir litt patetisk når så mange omslag "kopieres" igjen og igjen.
Plutselig ble jeg oppmerksom på likhetene på bokomslag og tenkte jeg skulle samle noen. Det ville ingen ende ta og jeg gikk litt lei, hehe.
Jeg har heldigvis en annen utgave av "Madame Bovary", og den er til og med til salgs, her :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det din salgsliste du mener (noe tull med konverteringen)?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det har jeg, men siden jeg tidligere hadde registrert boka, tok jeg et tilfeldig bokomslag, leste boka for noen år siden. Derfor har tilsalgs boka fått det omslaget. Min bok er innbundet med blått og gull :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har gløymt "Fars og mors historie" av Edward Hoem og "Saras nøkkel" av Tatiana de Rosnay, som og føyer seg inn i rekka...!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På omslaget til "Sjelesøstre" av Sarah Waters ser man en kvinne bakfra :) Bare et forslag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

(Psst! Du har glemt 'Kvinnen fra månen' av Milena Agus.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lista kunne ha blitt lang den for jeg vet det er mange flere der ute. Til og med mange eldre bøker som kommer ut på nytt har slike omslag. Det må være umåtelig populært og effektfullt, men er det snart oppbrukt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne listen må jeg bare like. Hilsen meg med ryggen-til-profilbilde :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

:-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant observasjon! Eg kan også legge til Å telle duer av Marie-Sabine Roger og RemarkableCreatures av Tracy Chevalier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interressant, ikke tenkt over det før...det med mennesker som står med ryggen til. Men har lagt merke til at mange av dagens bøker har covere med bilder og font(tekst) som omtrent er kopier av hverandre.

Her er noen til:

  • Historien om O av Pauline Rèage

  • Brida av Paulo Coelho

  • Honningfellen av Unni Lindell

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt! Du har gjort god research, og avdekket en særdeles interessant trend... Ti poeng til deg - jeg kan jo bare gi én stjerne til listen, men den har du jammen fortjent også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er visst bakfra det skal være nå om dagen, ja. Mange gode eksempler!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LesevimsaHarald KEivind  VaksvikThomas Heie H.FriskusenBeathe SolbergVannflaskeWencheingar hritaolineNinaErlend Risvik PaulsenAkima MontgomeryEli HagelundBjørg L.Elisabeth SveeIngunn SJarmo LarsenelmeStig-Ivar StellanderOleMonica StubkjærkntschjrldNinaMarie HolterBertyTonesen81Nina M. Haugan FinnsonFiolTrude JensenTonjeMonaBLIngeborg GRufsetufsaMerethe SolstadHeidi Nicoline ErtnæsJulie StensethINA TORNESIdasvarteper