En rekke avbrutte forsøk

av (forfatter).

Cappelen Damm 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (109 terningkast.)

366 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Etter hvert som forfatteren rekonstruerer sin egen oppvekst fra 80-årene, blir hun stadig avbrutt av andre familiemedlemmer som husker hendelsene annerledes. Til slutt utgjør innvendingene fra omgivelsene minst halve manuskriptet.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788202282493

EAN 9788202282493

Omtalt tid 1980-1989

Omtalt sted Hordaland

Språk Bokmål

Sider 185

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 42 38 10 0 1

Bokomtaler

I denne herlige boka forsøker forfatteren å skrive om minnene fra sin barndom. Hele tiden blir hun avbrutt av sin mor, som enten er fullstendig sjokkert over det hun skriver eller hardnakket forsøker å få henne til å pynte på sannheten. Skjønt hva er objektiv sannhet når det kommer til stykket? Finnes den egentlig? Jeg ble selv i tvil. Samtidig minnet hennes "krangler" med moren meg sterkt om egne erfaringer på dette punktet. Kranglene er for øvrig fylt med mye humor og er svært lattervekkende.

Etter hvert er det avbrytelsen og ikke historiene forfatteren forsøker å fortelle som utgjør det vesentligste av boka. Små og store skjellsettende opplevelser fra barndommen blir gjennomgått, parallelt med morens utbrudd. Skjønt er det egentlig forfatteren selv dette handler om, eller heter bokas jeg-person bare tilfeldigvis det samme som forfatteren? For akkurat der tror jeg at jeg deler morens synspunkter: hvem vil fremstille seg selv så ufordelaktig i en bok? ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne ble fort utlest. Morsomme små episoder som skal være fra forfatterens barndom. Ekstra morsomt med "familiens reaksjoner" på disse episodene. Jeg synes den sluttet litt for brått, og det er grunnen til et såpass lavt terningkast.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ifølge en test jeg har tatt i Det Nye er jeg og Terje et perfekt par. Hvis man setter opp de fulle navnene våre og setter opp antallet L-er, O-er, V-er, E-er, R-er og S-er, som i LOVERS, og adderer tallene med hverandre helt til det bare er to siffer igjen, får du prosenten på hvor kompatible vi er. Jeg og Terje er 96 prosent kompatible. Jeg kjenner ingen andre som har like gode muligheter. Unn klinte med en fra Haugesund og oppnådde 94 prosent, men i ettertid viste det seg at han haddde oppgitt falskt etternavn for at hun ikke skulle ringe ham.

Akkurat nå er jeg i alle fall utrolig glad for at jeg ikke skiftet navn til Krystall. Da ville jeg ha ligget langt dårligere an. 34 prosent. Det er stor forskjell på 34 og 96 prosent. Jeg hører ikke til de som tror at slikt er tilfeldig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (35) Varsle Svar

Vi leter etter: Bøker som utelukker overdreven benyttelse av avansert vokabular og innfløkte setningsstrukturer som i gal kontekst reduserer leserens evne til å følge med i historien.

Vi i Leser søker bok jobber nå med å lage en liste over de 100 beste overkommelige bøkene på norsk. Målet er å gi leseuvante en god inngangsport til litteraturen med gode og overkommelige bøker. Med dette ønsker vi å gi nye lesere gode litteraturopplevelser som åpner opp for videre lesing. Har du forslag til bøker tas det imot med stor takk. Vi vil gjerne også ha innspill på lista slik den er i dag.

Lista inneholder skjønnlitteratur, faglitteratur, tegneserier og bøker for de som er nye i Norge.

Her er noen kriterier for bøkene vi leter etter:

 1. Korte setninger.

 2. Korte bøker.

 3. Ord de fleste kjenner til.

 4. Behagelig grafisk oppsett – passe stor skrift, nok luft

 5. Korte kapitler og avsnitt.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Av de 105 tekstene jeg leste i fjor er disse som skilte seg ut fra mengden.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Folk spør meg hele tiden om hvem som er min yndlingsforfatter, jeg svarer "hæ?" og innser at jeg aldri ser frem til at en eller annen bok blir utgitt av nettopp DEN forfatteren. Dette er jakten på h*n som skal gi meg forventninger ved hver utgivelse (hvis død, ved hver nyoppdagede), samt gi meg lyst til å lese den samme boken om igjen.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når verden blir litt for trist og du trenger å knise eller le skikkelig høyt.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Stormfulle høyder" av Selma Lønning Aarø
 • "Scener fra et ekteskap" av Selma Lønning Aarø
 • "Vill ni åka mera? - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "Mellom oss - roman" av Ruth Lillegraven
 • "Redd barna" av Tiril Broch Aakre
 • "Venstre hånd over høyre skulder - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "Team Tuva - roman" av Marit Eikemo
 • "Fremmedordbok for kjærester" av Xiaolu Guo
 • "Folkelesnad - essay" av Agnes Ravatn
 • "De polyglotte elskerne - roman" av Lina Wolff
 • "Talte dager - roman" av Heidi Linde
 • "Samtale ventar - roman" av Marit Eikemo
Alle bokanbefalinger for dette verket