Mellom oss

roman

av (forfatter).

Tiden 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.81 (42 terningkast.)

126 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I 1972 drar 25-åringen Svein til Chile utan å vende tilbake. Denne hendinga kastar framleis skuggar over liva til foreldra Jakob og Dagny, kjærasten Ranveig, og dottera Tonje tretti år seinare. Boka handlar om liva til tre generasjonar og beveger seg frå krigens dagar og fram til vår eiga tid.

Omtale fra forlaget

Slekt, svik og spenning i ei familiehistorie som byrjar under krigen og endar i vår tid.

I 1972 dreg 25 år gamle Svein til Chile. Han kjem aldri heim att. Tretti år seinare kastar forsvinninga hans framleis skuggar over dei han fór ifrå: dei aldrande foreldra Jakob og Dagny, kjærasten Ranveig og dottera Tonje, som han aldri har møtt. Kva har Jakob og Dagny sine opplevingar under krigen fått å seie for forholdet til sonen? Og korleis får avgjerder tatt i ei dekkleilegheit i Oslo i 1943 konsekvensar for Tonje seksti år seinare?Tonje har sine eigne løyndomar å bere på, og nettet av løgner ho har spunne rundt seg sjølv og andre, er i ferd med å rakne. Forteljinga tek lesaren frå krigens dagar til vår eiga tid ? frå Oslo til Natzweiler, Santiago, Pennsylvania og eit forfalle funkishotell i fjellheimen på Vestlandet. Mot eit bakteppe av historiske hendingar viser Mellom oss både korleis det vesle livet speglar den store verda, og korleis gamle løyndomar kan få følgjer mange år seinare.Mellom oss er ei historie om tre generasjonar, og om det vi ber på, men ikkje klarar snakke om. Men når er det for seint å nærme seg kvarandre?

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788210050701

EAN 9788210050701

Omtalt tid 1945-1999 1939-1945 2000-2009

Språk Nynorsk

Sider 248

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 28 8 2 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Å, desse hemmelegheitene. Ho kjenner så altfor mange av dei, sine eigne og andre sine. Dei festar seg til ho slik borrane i skogen gjerne festar seg i pelsen til Ludvig om hausten, gir ho masse bry med å prøve å lirke dei ut utan at dei går i oppløysing. Som oftast får ho det ikkje til, borrane løyser seg opp i tusen delar som set seg i kleda og i sofaen og ligg utover golvet. Dess meir ho strevar med å ikkje knuse ei, dess lettare går dei i knas og spreier seg overalt, og slik er det i grunnen også med hemmelegheitene.» Og det er det mye av i denne romanen. Hemmeligheter , og hva de gjør med menneskene i disse tre generasjonene. Svein som forsvinner i Santiago og hvordan de rundt han blir påvirket av dette. Romanen er som en Hardangersøm, du må finlese og passe på at du er i riktig tidsperiode, det går på kryss og tvers. Et kapittel er fra 1943, der foreldrene til Svein møtes, et kapittel er 1972, så er vi plutselig i 2002. Jeg ble veldig fanget av skjebnene og mystikken rundt alle disse personene, og hvordan alt hang sammen. Mye fortielse, stille fortvilelse, sorg. Men også varme, håp- en vei videre. «Mellom oss» er den første romanen til Lillegraven, og kom ut i 2011. Vakkert og medrivende skrevet, anbefales på det sterkeste. Og litt spesielt å lese den ferdig på morsdagen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nært og varmt, drivende og rørende, poetisk med nerve. Andre verdenskrig er fortsatt aktuelt for nye generasjoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mellom oss: Spennende, godt språk og interessant tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lillegraven skriver godt, men det ergrer meg at hun er så omtrentlig med sine stedsangivelser. Når hun velger å være så detaljert, bør hun vite hva hun snakker om. Jakob og Dagny bor i Vingolfveien på Nordstrand. Jeg har vokst opp der, og vet at det ikke heter Ljanstrikken, men Ljabrutrikken. Ljan er ikke en stasjon på Ekebergbanen. Dette burde hun ha sjekket bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg liker å ha på anbefalingshylla mi på Stavanger bibliotek.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

En liste over bøker jeg har lest i 2011. Den blir oppdatert jevnlig når jeg har lest flere bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Manilahallen - eit dikt, eit liv" av Ruth Lillegraven
 • "Skjønne utsikter - roman" av Tonje Røed
 • "Sigd - dikt" av Ruth Lillegraven
 • "De ubudne gjestene" av Sadie Jones
 • "Og hjertet mitt bare" av Elen Betanzo
 • "Urd - dikt" av Ruth Lillegraven
 • "Hvis noen ser meg nå" av Benedicte Meyer Kroneberg
 • "Ensom planet - roman" av Birgit Alm
 • "Jeg skal beskytte deg - roman" av Birger Emanuelsen
 • "Heretter er jeg ingen" av Hanne-Vibeke Holst
 • "På stedet mil" av Ali Smith
 • "Det er vakrest når det skumrer - roman" av Camilla Bøksle
Alle bokanbefalinger for dette verket