Det er rart å se hvor ulike oppfatninger man har om disse bøkene og hvor lett man lar seg provosere. Må alle bøker ha en dypere mening? Jeg har lest både ”Potensgiverne” og ”Rapsgubbene” og leter ikke etter underliggende mening eller bra språk. Jeg ble sjarmert av ”Potensgiverne” og selv om jeg ikke ble så begeistret for ”Rabsgubbene” så synes jeg boka var underholdende fornøyelig.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det er bagatell av en bok, men jeg syns "underholdende fornøyelig" er en god beskrivelse. Jeg koste meg, og jeg syntes hovedplottet var ganske morsomt ;-)

Det eneste er at jeg skulle ønske at jeg enten a) hadde lest den på svensk eller b) at den var oversatt til nynorsk . Eller radikalt bokmål, eller i det minste hadde innslag av dialekt, sånn at en ikke følte at gubbene var omplassert fra Oslo 3.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg! Man bør jo kunne bedømme en bok i forhold til sjangeren og forfatterens intensjon og ikke forvente at alle bøker er ment som "stor litteratur".
Men jeg er enig med en del andre i at bøkene hadde fortjent en bedre oversettelse. Selv om jeg ikke har lest dem på svensk merker jeg at den ikke er særlig bra. En annen på denne siden hadde gjort det og berømmer språket som det er på originalspråket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg i at ikke alle bøker må ha en dypere mening. Selv setter jeg pris på sånne perler som "Potensgivene" og "Rapsgubbene," Spesielt etter tyngre bøker kan det være godt å slappe av med en bok med lun humor, lett språk og en forfatter som bare vil glede leseren. Enig i at "potensgivene" var best, og at "Rapsgubbene" har en del elementer i handlingene som er like ,men syns vel ikke dette gjorde så mye. Hadde kanskje ventet lenger med å lese "RG" om jeg visste dette, men likevel var det en bok jeg koste meg med en regnværsdag i ferien

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig med deg, Torunn. Jeg koste meg med "Potensgiverne" og gledet meg til "Rapsgubbene." Selv om jeg følte det tidvis ble litt for mange likheter mellom hovedpersonene i disse bøkene, så valgte jeg å overse det og ta det for hva det er; enkel underholdning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God underholdning og lun humor! Jeg leste dem på svensk og lo godt av de mange svenske språkblomstene :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

NerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine Olsrød