Livet tilbake

roman

av (forfatter) og Jorunn Leite (oversetter).

Juritzen forl. 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.86 (90 terningkast.)

218 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Det er bryllupsdagen hennes, og den 43 år gamle, sterkt overvektige Mary Gooch sitter og venter på at ektemannen Jim skal komme hjem for å feire. Mens hun venter, tenker hun tilbake på ekteskapet deres, på hemmelighetene, tausheten, og det faktum at for hvert tap hun har lidd, har hun lagt på seg. Da det går opp for henne at ektemannen ikke kommer til å komme hjem, bestemmer hun seg for å finne ham. Dette fører henne ut på ei reise tvers over det nordamerikanske kontinentet og mot den personen hun egentlig er, men har skjult så lenge.

Omtale fra forlaget

Mary Gooch er 43 år, veier 142 kilo og sitter i sin trygge sofa og venter på at ektemannen Jimmy skal komme hjem. I morgen skal de feire sølvbryllup. Mens Mary venter, tenker hun på matmonsteret som alltid har styrt henne. På de to barna hun mistet. På den senile moren. På cruiset som hun vant billetter til, men ikke våget å reise på. Men Jimmy kommer ikke hjem, og etter noen dager finner hun et brev i postkassen. For Mary er det nå bare én mulighet, hun må prøve å finne ektemannen Jimmy. Hun forlater sitt trygge Canada og reiser til California. Underveis forstår Mary hvordan livet bare har tatt henne, og hvordan hun selv skal ta livet tilbake. Nok en gang har Lori Lansens skrevet så vakkert og klokt om en spesiell kvinne at vi alle kjenner oss igjen. Lansens' forrige roman, REISEN HJEM, har ligget på den norske bestselgerlisten i ett år og solgt hele 60 000 eksemplarer.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788282052153

EAN 9788282052153

Omtalt sted USA Canada

Språk Bokmål

Sider 403

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 23 38 20 6 2

Bokomtaler

Jeg likte boken godt, den var fint skrevet, jeg følte jeg kom innpå hovedpersonene og jeg var stadig spent på hva som ville skje videre. Litt trekk for åpen slutt, det er jeg ikke så glad i.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Litt tynn handling og lite som drev handlingen frem, helt grei underholdning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var bare nysgjerrig på denne forfatteren som tydelig selger som hakka m..... Skjønner nå litt mer for å si det sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man får litt den samme følelsen som når man har sett Muriels Bryllup når man har lest denne boka-på den måten at ingen er egentlig en taper. Det eneste som betyr noe er hvordan du ser deg selv.

Det forbindes med skam å være så stor som hovedpersonen er i denne boka-men et menneske er så mye mer enn kroppen sin.Det er så mye mer som ligger bak.

Dette er en roman om å komme seg ut av rutinene, selv når du har gitt opp alt håp om at ting skal endre seg, tørre å si opp jobben og be sjefen om å dra til helvete og dra til utlandet uten noe å klamre seg til utenom å besøke en sur svigermor, oppdage nye venner og gjøre ting
du aldri hadde tenkt på at du kunne gjøre.

Det handler om å tørre å akseptere seg selv og gi slipp på fortiden og kanskje se at du faktisk kan ha en god fremtid, selv om alt det du kjente til er borte.

Den eneste grunnen til at den ikke får terningkast fem er at jeg føler litt at jeg har lest historien før. Men den har gode,realistiske karakterer og er absolutt verdt tiden om du ønsker deg en
lettlest bok i påsken eller sommervarmen.:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Brystene hennes var så enorme at de kom før henne inn i rommet og baken var så stor at den virket forsinket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

På den andre siden av midtgangen satt den anorektiske blondinen og bladde i et magasin som Mary hadde lagt merke til på flyplassen. På forsiden sto det : Reduser magefettet i dag. Kvinnen hadde ikke noe fett,verken på magen eller noe annet sted. Hun kunne lett ha vært stand-in for skjelettet i en naturfagtime.Ryggrad.Spolebein.Albubein.Ribbein.Kvinnen tygde på en tommelfingernegl. Sulten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mary svømte om morgenen og gikk om kvelden og merket hvordan kroppen raskt forandret seg,og hun hilste musklene som tittet sjenert frem fra de flate putene av overflødig hud.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

-Jeg har tre treårige gutter,Mary. Her nede kaller de det bagasje. Når jeg tenker på alt bryet, vil jeg heller date vibratoren min.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De gikk videre og etterlot seg fotspor i sanden,som umiddelbart ble stjålet av det drivende vannet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er bøker jeg elsker på grunn av vidunderlige hovedpersoner som til tross for at de har alle odds mot seg skaper forandring til det bedre - og fordi forfatterne skriver engasjerende og godt


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest eller hørt i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

bøker jeg har lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Et rike for sultne sjeler - roman" av Lorraine López
 • "Duft av parfyme" av Kathleen Tessaro
 • "Ved stupet - roman" av Lori Lansens
 • "Lengslenes labyrint" av María Dueñas
 • "Ikke bare oss to" av Fionnuala Kearney
 • "Den umulige kjærlighetens hus" av Cristina López Barrio
 • "Postkortet - roman" av Leah Fleming
 • "Akuttbjellen" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Når du minst venter det" av Sarah Rayner
 • "På ferie med pappa" av Dora Heldt
 • "Søstrene på Sullivan's Island" av Mary Alice Monroe
 • "Søndager med The Supremes" av Edward Kelsey Moore
Alle bokanbefalinger for dette verket