Den glemte hagen

av (forfatter) og Elisabet W. Middelthon (oversetter).

Schibsted 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.93 (615 terningkast.)

1765 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Australia 1913: En liten pike blir funnet forlatt på et skip på vei fra England til Australia. Alt hun kan huske er en mystisk kvinne som hadde lovet å passe på henne, men kvinnen er sporløst forsvunnet. I 1975 er Nell Andrews en gammel dame og reiser til England for å finne sannheten om sitt opphav. Hennes søken fører henne til Cornwall, og eiendommen Blackhurst Manor, som har vært i Mountrachet-familiens eie. Når Nell dør i 2005, arver barnbarnet Cassandra et lite hus på eiendommen. Huset er beryktet blant lokalbefolkningen for hemmelighetene det skjuler, og det er her det hundre år gamle mysteriet om den forlatte jenta avsløres.

Omtale fra forlaget

Nok en medrivende roman fra forfatteren av Tilbake til Riverton. Den glemte hagen gikk rett på førsteplassen på de britiske bestselgerlistene da den kom ut i 2008. Rett før første verdenskrig blir en liten jente funnet forlatt ombord på et skip på vei til Australia. Den mystiske kvinnen som hadde lovet å passe på henne, har forsvunnet sporløst. På den lille jentas 21-årsdag, får Nell Andrews vite en hemmelighet som kommer til å forandre livet hennes for alltid. Først flere tiår senere begynner hun å lete etter sannheten. Når Nell dør, arver barnebarnet hennes, Cassandra, noe uventet - et hus og "den glemte hagen". Området er beryktet blant de lokale for hemmelighetene det skjuler - hemmelighetene om den fortapte Mountrachet-familien og den umyndige Eliza Makepeace, forfatter av mørke viktorianske eventyr. Sannheten om familien, og det hundre år gamle mysteriet om den lille forlatte jenta, avsløres.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788251626507

EAN 9788251626507

Omtalt tid 1970-1979 1914-1918 2000-2009

Omtalt sted England Australia

Språk Bokmål

Sider 591

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

169 281 130 26 8 1

Bokomtaler

En av de mest spennende bøkene jeg noen gang har lest, og det fra første side! Absolutt den beste boka til Kate Morton! Absolutt alle bør lese den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boken kan beskrives med et enkelt ord: vakker!

Fortellingen er utrolig spennende fra start til slutt, og måten den er skrevet på gir en magisk og god stemning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er en av de beste bøkene jeg har lest. Morsom og lett lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En helt elskelig bok. Som med forrige Kate Morton bok klarte jeg heller ikke å legge fra meg denne, man blir bitt av alt som skjer og man vet svarene kommer lenger frem i boken at man bare er nødt til å få vite det med en gang. Med alle hemmelighetene og beskrivelsene av de magiske stedene i boken skulle man ønske man hadde gjort opplevelsene selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

en herlig roman full av gode følelser og spennende innslag

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Så foldet hun minnene om ham sammen så forsiktig hun kunne; pakket dem inn i mange lag med følelser - glede, kjærlighet, forpliktelse - som hun ikke lenger hadde bruk for, og låste alt sammen igjen dypt inni seg.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Å dø uten å ha levd var ufattelig kjedelig.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

...der det er mye å vinne, er det mye å tape.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hun var som værelse der talglyset var blåst ut; sjelen hennes ble kald, mørk og tom.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Man skal være takknemelig for det man har, og ikke gruble over det man ikke har.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Titler jeg føler hører sammen på en eller annen måte jeg ikke helt klarer på beskrive, men som jeg føler det har kommet mange av i det siste. Skjulte historier, hemmeligheter, fra eksotiske steder eller eldre tider, helst med kvinner i hovedrollene. Gjerne også en eller annen slags likhet i omslagene som gjør at jeg tenker 'åja, der er en sånn bok'.

Må få tillegge at jeg ikke har lest noen av disse bøkene, derfor kan jeg ikke uttale meg om de er gode eller ikke! Men det vet kanskje dere?


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Har i det siste kommet over bøker hvor bøker har en sentral plass i handlingen. Alle bokelskeres drøm eller;-) Tenkte det kunne være morsomt å lage en liste på det, her er en start. Trenger hjelp til å fylle på...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Noen bøker setter spor, noen blir man forelsket i og noen grubler man litt på. Disse tenker jeg å lese en gang til. Ikke nå i de nærmeste dager eller måneder men èn gang.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En svunnen tid" av Kate Morton
 • "Hemmeligheter" av Kate Morton
 • "Huset ved innsjøen" av Kate Morton
 • "En sang fra fortiden" av Katherine Webb
 • "Det du ikke ser" av Katherine Webb
 • "Det forbudte barnet" av Katherine Webb
 • "Tilbake til Tall Oaks" av Kathleen Grissom
 • "Tilbake til Riverton" av Kate Morton
 • "Fortellingen i fiolinen" av Natasha Solomons
 • "Arven" av Katherine Webb
 • "Huset du elsket" av Tatiana de Rosnay
 • "Glass og aske" av Ann Syréhn Tomaševic
Alle bokanbefalinger for dette verket