Jeg leste først Potensgiverne og så Rapsgubbene rett etterpå. Det jeg reagerte litt negativt på var at det ble for mye likhet mellom brødreparet i Rapsgubbene og søstrene i Potensgiverne. Likevel syntes jeg Rapsgubbene er en knallbra bok. Holmqvist sine skildringer av småsamfunnet er noe jeg kjenner meg igjen i etter å ha bodd syv år på landet (fire av dem med utedo forøvrig :-D ) Vanligvis er jeg ikke veldig begeistret for slike "stillestående" bøker, men både Rapsgubbene og Potensgiverne får min anbefaling.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Enig med deg. Likheten mellom brødreparet og søstrene var stor. Følte nesten som om jeg var inne i samme huset.... Synes forfatteren kunne funnet på noe litt anderledes ;) Men jeg tror nok jeg likte Potensgiverne best.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Sirile gentlemen søkes" er litt annerledes, hvis du har lyst på en lettlest bok til:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips! Jeg tror jeg må stå over den boka inntil videre, ble litt mye med både Rapsgubbene og Potensgiverne nesten etterhverandre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Som jeg svarte til Hilde V. i en annen post her, så husker jeg ikke om jeg tenkte på språket. Men generelt syntes deg det blir veldig mange unødvendige småord i bøker. Der gjør teksten dårligere i mine øyne. Men jeg antar det er oversetterne som gjør disse "tabbene", ikke forfatterne. Jeg kan ikke si jeg har irritert meg over unødvendige småord i bøker av norske forfattere. Jeg vet ikke hva oversettere lærer i utdanningen sin, men jeg tror de fint kunne hatt noen forelesninger med forfattere:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i at oversettelsene kunne vært atskillig bedre.
Temmelig lenge siden jeg hørte på disse og andre lydbøker av Karin Brunk Holmqvist, så det er mye jeg ikke husker. Men syntes de var ganske morsomme, bl a fordi jeg har bodd på Østerlen i sydøstre Skåne der bøkenes handling er lagt og kjenner igjen de fleste stedsnavnene. Forfatteren bor der selv også.
Da jeg leste Rapsgubbene husker jeg at jeg håpet på og delvis forventet at de skulle treffe de to søstrene fra Potensgiverne, så det kanskje kunne bli to kjærestepar av dem på deres gamle dager. Tenkte at det kanskje var derfor de to bøkene virket såpass like. Men det skjedde jo dessverre ikke... :-)
Når jeg nå ved en tilfeldighet har lest om disse bøkene her inne blir jeg litt forbauset over at så mange virker som om de bedømmer dem nærmest som om de forventet at de skulle være såkalt "stor litteratur"! Forstår ikke at det er så vanskelig å kjenne igjen sjangeren som veldig lett, humoristisk og uten stor dybde. Tror ikke forfatteren har ment dem som annet heller. Så da er det litt vanskelig å skjønne hvordan enkelte kunne bli så skuffet over dem. At det har blitt skrevet side opp og side ned om det, mener jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Uff da - det hørtes ille ut...

Hva tenker du på spesifikt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg tror tvert imot at en del oversettere prøver så godt de kan å få godt norsk ut av noe som i utgangspunktet er klønete utenlandsk. Men om boka blir bedre av det, er jo et annen spørsmål.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg reagerte ikkje noko særleg på språket, men syns historia var dørgande kjedeleg og innhaldslaus, så eg gav opp etter 90 sider. Mulig eg hadde fått med meg dårleg språk om ikkje resten av boka hadde irritert meg sånn. Kjem nok ikkje til å lese noko av denne forfattaren igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leste også bøkene ganske like etter hverandre, og dermed ble denne litt for lik "potensgiverne" (som jeg likte kjempegodt). Veldig koselig bok, men jeg følte meg litt mettet på slutten. Jeg har sett at det har kommet enda en bok, som også høres lik ut, så den har jeg ikke noe behov for å lese foreløpig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fikk "Sirile gentlemen søkes" i julegave, så nå skal jeg lese den likevel:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv gjerne hva du mener om den etterpå. Lurer på om den er som "Potensgiverne" eller faller den igjennom som "Rapsgubbene? Håper den er bra. Lykke til med boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes boka var bra. Den virket mer gjennomtenkt enn "Rapsgubbene". En koselig bok, vel verdt en gjennomlesing etter min mening. Løp og kjøp :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra. Den skal i hus en av de første dagene. Har et et behov(?) for noe lett å lese på jobb i helga. Nattevakter. God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok fin nattlektyre ja:-)

Selv har jeg akkurat begynt på "Snøbarnet" av Eowyn Ivey. Håper resten av boka er like bra som starten.

God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for info om ny bok - den visste jeg ikke om. Umiddelbart tenker jeg som deg at jeg er mettet, men det er greit å vite i tilfelle jeg skulle få lyst på mer godslig litteratur:-)

Jeg gjorde samme tabbe med Camilla Läckberg sine bøker. Da jeg hadde lest én kastet jeg meg over neste, og slik ble jeg i grunn litt mettet av dem også. Dagen lærdom er altså at man bør lese bøker av samme forfatter med noen ukers mellomrom:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte faktisk Rapsgubbene bedre enn potensgiverne. Etter min mening er språket bedre i denne. Søt bok, grei lesing på stranden i sommersola.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker ikke om jeg tenkte på språket i "Potensgiverne" og "Rapsgubbene", men på generelt grunnlag kan jeg si jeg irriterer meg over språket av og til. Det jeg lurer på da er hvorvidt det er forfatteren som burde finpusse språket sitt, eller oversetteren. Jeg antar det er sistnevnte...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vet en jo aldri før en har lest boken på originalspråket, jegleser mye svenske bøker, men disse leste jeg på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sant. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese bøkene på svensk. Det hadde sikkert vært ok, men det er så veldig mange bøker jeg har lyst til å lese, så jeg tar meg ikke tid til å lese en bok to ganger. Kanskje brutalt men...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skjønner jeg godt, det finnes så mange bøker som venter, og disse var vel ikke akkurat den største leseopplevelsen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Syns ikke boka var like bra som potenesgiverne men syns den var festlig og bra.. Deilig å lese sånne bøker på senga, som er lettleste og artige.. =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

IdaHeidiIda CharlotteCtinaJulie StensethkriraHeidi BLailaingar hAnniken RøilStian DalbergMarte OnarheimReadninggirl20Morten BolstadTor Arne DahlBjørg Marit TinholtAndreas BokleserEngelinBjarne AashaugGitte FurusethLinn HaugThomas KlakeggAtmanSverreIngunn SHarald KTonje-Elisabeth StørkersenHilde H  HelsethEli HagelundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli SeimTanteMamieToveKarin BergLisbeth Kingsrud KvistenBritt ÅseTorill Elisabeth RevheimRufsetufsaKathrineAjiniakra