Skyggesøsteren

av (forfatter) og Benedicta Windt-Val (oversetter).

Cappelen Damm 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (120 terningkast.)

242 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no

Omtale fra forlaget

Dette er tredje bok i den storslåtte serien «De syv søstre».
Star er den mest gåtefulle av søstrene, og hun vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London, og blir samtidig starten på en helt ny tilværelse.
Hundre år tidligere møter vi den sta og uavhengige Flora. Hun er lykkelig hjemme i Lake District, men krefter utenfor hennes kontroll fører henne til London og til en av sosietetsmiljøets største personligheter, Alice Keppel. Her blir hun en brikke i et spill der hun ikke kjenner reglene, men en dag møter hun en mystisk mann som avslører svarene Flora har vært på jakt etter hele livet.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788202491185

EAN 9788202491185

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 589

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

21 61 40 1 1 0

Bokomtaler

Noen ganger detter det ting ned i postkassen som man slett ikke hadde forventet. Denne boka var faktisk en del av en premiepakke, og ikke lektyre jeg selv nennsomt hadde slept med meg fra bibliotek eller bokhandel.
Mitt første møte med denne mursteinen var derfor i utgangspunktet riktig så vennligsinnet og hyggelig, før jeg i kjent stil ganske fort begynte å dømme den før et ord var lest. Jeg har en naturlig avresjon og iboende skepsis mot disse romanene med bilde av kvinner som skuer mot horisonten, da mange av dem rett og slett blir kjedelige. (synes jeg)
Nå skal jeg ikke nevne navn, men det er en drøss av disse forfatterne med feelgood, hjerte og smerte. Ikke skal jeg dømme dem som leser disse bøkene heller, for skal si jeg i løpet av nesten 600 sider fikk en gedigen positiv overraskelse i å lese om denne skyggesøsteren, hvis navn er hentet fra stjernebildet Pleiadene.
Star er en av sju søstre som etter sin adoptivfar, Pa Salts død skal prøve å finne sitt biologiske opphav.
I ren "Tore på Sporet" stil veksler historien om Star mellom nåtid og fortid, med dagbøker, brev, kartkoordinater og en vakker juvelbesatt katt som hete spor i mysteriumet. Boka har gode personkarakteristikker, som tidvis balanseres ganske bra mellom positive og mindre positive egenskaper hos personene. Forfatteren går sjelden i "pappdukkefella" som bare beskriver de impliserte som gode eller dårlige mennesker, selv om det ikke er helt fraværende.
Til og med kongen av Storbritannia og Beatrix Potter (hun dere vet med de nydelige tegningene og historiene om Petter Kanin etc) har direkte påvirkning i denne detaljrike og faktisk svært spennende slektsforskningsjakten.
Andre essensielle spørsmål er om fortidens Flora McNichol har sammenheng med nåtidens Star , og har Pa Salt lurt henne ut på en reise som er feil, og helt forgjeves?
Flere ganger tok jeg meg selv i å utbryte: Hæ??! Og: Hva i alle??! underveis i lesningen, etter hvert som overraskelsene spretter fram som padder mellom boksidene.
Lucinda Riley, du er en skikkelig luring! Det er sjelden undertegnede leser 600 sider og ikke klager på at boka er for løs i fisken, kunne vært strammet inn og at forfatteren tværer ut poenger. Denne gangen gjorde jeg ikke det, takket være et genialt og forfriskende plott. Rett nok er det litt hjerte og smerte i boka di, men det er tålbart og gir historien din passe krydder. Et pluss er at alle bøkene om de sju søstrene kan leses for seg, - man mister ingenting om man ikke har lest om de to første søstrene i serien på forhånd.
Alt i alt en positiv leseopplevelse som jeg på en solfylt formiddag belønner med fem øyne på en terning som riktig brisker seg i januarsola.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den tredje boken om søstrene fulgte oppskriften til punkt og prikke og var god underholdning. Jeg likte nok de to første hakket bedre og deler av historien til Flora ble litt i overkant melodramatisk. Allikevel gir jeg den terningkast 5 og vil nok fortsette med neste bok når denne utgis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi følger den tredje søsteren, Star, på hennes reise på leten etter sitt biologiske opphav. Reisen tar oss til vakre Lake District i England. På veien møter vi høytstående klasser og intriger. Historien svinger også innom den berømte barnebokforfatteren Beatrix Potter. I denne boka får vi også et innblikk i det nærmest sykt tette båndet mellom Star og søsteren Cece. Jeg synes historien er litt langdryg og jeg blir ofte utålmodig. Den drivende spenningen er nysgjerrigheten på hva Papa Salt egentlig har planlagt for jentene sine. Og hele veien, hvem og hvor er den siste av de syv søstrene?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Et rom uten bøker er som en kropp uten sjel"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Star," sa han da og tok ansiktet mitt mellom de værbitte hendene sine, "alt som har en varig verdi, trenger tid for å bære frukt. Og når det først skjer, vil du være glad for at du holdt ut".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

 • Listeinnslag

Dette er en listen over de bøkene jeg har lust til ålese i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøver på nytt med Leseutfordringen 2017. Hadde ikke tenkt å legge den ut i år, men jeg klarer på en eller annen måte og miste listen min hele tiden...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Toner av kjærlighet og krig - roman" av Santa Montefiore
 • "Helenas hemmelighet" av Lucinda Riley
 • "Valentinas siste reise" av Santa Montefiore
 • "Stormens søster" av Lucinda Riley
 • "Et håp ved verdens ende - roman" av Sarah Lark
 • "Måneskinnshagen" av Corina Bomann
 • "Når vi møtes igjen" av Kristin Harmel
 • "Villa Magdalena" av Santa Montefiore
 • "Lyden av en lerke" av Erica James
 • "Ikke bare oss to" av Fionnuala Kearney
 • "Den engelske piken" av Katherine Webb
 • "Engletreet" av Lucinda Riley
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver