The shadow sister

av (forfatter).

Macmillan 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (288 terningkast.)

599 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Following on from the bestselling The Seven Sisters and The Storm Sister, The Shadow Sister is the third book in Lucinda Riley's spellbinding series, loosely based on the mythology of the Seven Sisters star cluster. Star D'Apliese is at a crossroads in her life after the sudden death of her beloved father - the elusive billionaire, named Pa Salt by his six daughters, all adopted by him from the four corners of the world. He has left each of them a clue to their true heritage, but Star - the most enigmatic of the sisters - is hesitant to step out of the safety of the close relationship she shares with her sister CeCe. In desperation, she decides to follow the first clue she has been left, which leads her to an antiquarian bookshop in London, and the start of a whole new world ...A hundred years earlier, headstrong and independent Flora MacNichol vows she will never marry. She is happy and secure in her home in the Lake District, living close to her idol, Beatrix Potter, when machinations outside her control lead her to London, and the home of one of Edwardian society's most notorious players, Alice Keppel. Flora is pulled between passionate love and duty to her family, but finds herself a pawn in a game - the rules of which are only known to others, until a meeting with a mysterious gentleman unveils the answers that Flora has been searching for her whole life ...As Star learns more of Flora's incredible journey, she too goes on a voyage of discovery, finally stepping out of the shadow of her sister and opening herself up to the possibility of love.

Bokdetaljer

Forlag Macmillan

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9781447288619

EAN 9781447288619

Serie The seven sisters (3)

Genre Romantikk

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

54 150 73 8 3 0

Bokomtaler

Noen ganger detter det ting ned i postkassen som man slett ikke hadde forventet. Denne boka var faktisk en del av en premiepakke, og ikke lektyre jeg selv nennsomt hadde slept med meg fra bibliotek eller bokhandel.
Mitt første møte med denne mursteinen var derfor i utgangspunktet riktig så vennligsinnet og hyggelig, før jeg i kjent stil ganske fort begynte å dømme den før et ord var lest. Jeg har en naturlig avresjon og iboende skepsis mot disse romanene med bilde av kvinner som skuer mot horisonten, da mange av dem rett og slett blir kjedelige. (synes jeg)
Nå skal jeg ikke nevne navn, men det er en drøss av disse forfatterne med feelgood, hjerte og smerte. Ikke skal jeg dømme dem som leser disse bøkene heller, for skal si jeg i løpet av nesten 600 sider fikk en gedigen positiv overraskelse i å lese om denne skyggesøsteren, hvis navn er hentet fra stjernebildet Pleiadene.
Star er en av sju søstre som etter sin adoptivfar, Pa Salts død skal prøve å finne sitt biologiske opphav.
I ren "Tore på Sporet" stil veksler historien om Star mellom nåtid og fortid, med dagbøker, brev, kartkoordinater og en vakker juvelbesatt katt som hete spor i mysteriumet. Boka har gode personkarakteristikker, som tidvis balanseres ganske bra mellom positive og mindre positive egenskaper hos personene. Forfatteren går sjelden i "pappdukkefella" som bare beskriver de impliserte som gode eller dårlige mennesker, selv om det ikke er helt fraværende.
Til og med kongen av Storbritannia og Beatrix Potter (hun dere vet med de nydelige tegningene og historiene om Petter Kanin etc) har direkte påvirkning i denne detaljrike og faktisk svært spennende slektsforskningsjakten.
Andre essensielle spørsmål er om fortidens Flora McNichol har sammenheng med nåtidens Star , og har Pa Salt lurt henne ut på en reise som er feil, og helt forgjeves?
Flere ganger tok jeg meg selv i å utbryte: Hæ??! Og: Hva i alle??! underveis i lesningen, etter hvert som overraskelsene spretter fram som padder mellom boksidene.
Lucinda Riley, du er en skikkelig luring! Det er sjelden undertegnede leser 600 sider og ikke klager på at boka er for løs i fisken, kunne vært strammet inn og at forfatteren tværer ut poenger. Denne gangen gjorde jeg ikke det, takket være et genialt og forfriskende plott. Rett nok er det litt hjerte og smerte i boka di, men det er tålbart og gir historien din passe krydder. Et pluss er at alle bøkene om de sju søstrene kan leses for seg, - man mister ingenting om man ikke har lest om de to første søstrene i serien på forhånd.
Alt i alt en positiv leseopplevelse som jeg på en solfylt formiddag belønner med fem øyne på en terning som riktig brisker seg i januarsola.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi følger den tredje søsteren, Star, på hennes reise på leten etter sitt biologiske opphav. Reisen tar oss til vakre Lake District i England. På veien møter vi høytstående klasser og intriger. Historien svinger også innom den berømte barnebokforfatteren Beatrix Potter. I denne boka får vi også et innblikk i det nærmest sykt tette båndet mellom Star og søsteren Cece. Jeg synes historien er litt langdryg og jeg blir ofte utålmodig. Den drivende spenningen er nysgjerrigheten på hva Papa Salt egentlig har planlagt for jentene sine. Og hele veien, hvem og hvor er den siste av de syv søstrene?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den tredje boken om søstrene fulgte oppskriften til punkt og prikke og var god underholdning. Jeg likte nok de to første hakket bedre og deler av historien til Flora ble litt i overkant melodramatisk. Allikevel gir jeg den terningkast 5 og vil nok fortsette med neste bok når denne utgis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den tredje boken i serien om sju systrar och dessa böcker är otroligt fängslande och extremt beroendeframkallande. Vill genast börja på nummer fyra fast den har inte kommit än så vitt jag vet. När alla böckerna är utgivna ska jag ta en lååååång härlig läsning genom att läsa alla sju i följd...
Riley kan verkligen trollbinda mig med sina fantastiska historier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt treg i starten, men når den først fenget så klarte jeg ikke å legge den fra meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Et rom uten bøker er som en kropp uten sjel"

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Star," sa han da og tok ansiktet mitt mellom de værbitte hendene sine, "alt som har en varig verdi, trenger tid for å bære frukt. Og når det først skjer, vil du være glad for at du holdt ut".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

...man av og til er nødt til å ta vanskelige og sinnsopprivende beslutninger som man føler vil såre mennesker man er glad i. Og det gjør de kanskje også, i det minste for en periode. Men ofte vil det vise seg at de forandringene som oppstår i kjølvannet av en slik beslutning, faktisk er til det beste for disse andre også. Og at de hjelper dem til å gå videre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sorg påvirker oss på mange forskjellige måter (...). Og den utløser ofte forandringer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et menneske uten kjærlighet er som en rosenknopp uten vann. Den overlever en stumd, men den vil aldri slå ut i full blomst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjører på med samme plan som tidligere, med å lese 52 bøker i året.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

De 11 mest populære bøkene for voksne på Tysvær folkebibliotek 2017


Godt sagt! (1) Varsle Svar

I fjor klarte jeg 25 bøker med nød og neppe. Ville prøve 27 bøker i år. Det klarte jeg dessverre ikke med kortere reisevei til jobb, og mindre lydbok. Men jeg er fornøyd med det jeg fikk lest, og håper på et bedre leseår i 2022.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Månesøsteren - Tiggys historie" av Lucinda Riley
 • "Perlesøsteren" av Lucinda Riley
 • "Solsøsteren - Electras historie" av Lucinda Riley
 • "Den savnede søsteren" av Lucinda Riley
 • "Atlas - historien om Pa Salt" av Lucinda Riley
 • "Den glemte Deverill" av Santa Montefiore
 • "Kjærlighetsbrevet" av Lucinda Riley
 • "Sommerfuglrommet" av Lucinda Riley
 • "Den siste kamelia" av Sarah Jio
 • "Stormens søster" av Lucinda Riley
 • "Helenas hemmelighet" av Lucinda Riley
 • "Et nytt liv for Florence Grace" av Tracy Rees
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver