Det som forsvinner

av (forfatter) og Vibeke Saugestad (oversetter).

Gyldendal 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.08 (12 terningkast.)

47 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tvillingsøstrene Stella og Desiree vokser opp i sørstatene på sekstitallet, i en liten by befolket av svarte med lys hud. De to jentene er uatskillelige, og da faren deres blir myrdet, rømmer de hjemmefra sammen. Men en dag er Stella borte. Hun har oppdaget at hun kan passere som hvit, og har dratt til California for å starte et nytt liv, med en hvit mann, en ny identitet, uten noen bånd til fortiden. Desiree sørger over søsterens sporløse forsvinning og slutter aldri å lete etter henne. De to søstrene får hver sin datter, en hvit og en svart, som ikke vil la fortidens hemmeligheter ligge. Slik fortsetter skjebnene til Stella og Desiree å flettes sammen, på godt og vondt. Det som forsvinner er en spennende historie om familie, identitet og tilhørighet. Klokt og følsomt skildrer Brit Bennett hvordan bakgrunnen vår er med oss uansett hvor vi er og hvilke valg vi tar. Men først og fremst er dette en fascinerende fortelling om søstre, mødre og døtre - om hvor sterke båndene er, selv på sitt svakeste.

Omtale fra forlaget

«Bennett tegner et slående portrett av raseidentitet i USA.» TIME

Tvillingsøstrene Stella og Desiree vokser opp i sørstatene på sekstitallet, i en liten by befolket av svarte med lys hud. De to jentene er uatskillelige, og da faren deres blir myrdet, rømmer de hjemmefra sammen. Men en dag er Stella borte. Hun har oppdaget at hun kan passere som hvit, og har dratt til California for å starte et nytt liv, med en hvit mann, en ny identitet, uten noen bånd til fortiden. Desiree sørger over søsterens sporløse forsvinning og slutter aldri å lete etter henne.
De to søstrene får hver sin datter, en hvit og en svart, som ikke vil la fortidens hemmeligheter ligge. Slik fortsetter skjebnene til Stella og Desiree å flettes sammen, på godt og vondt.
Det som forsvinner er en spennende historie om familie, identitet og tilhørighet. Klokt og følsomt skildrer Brit Bennett hvordan bakgrunnen vår er med oss uansett hvor vi er og hvilke valg vi tar. Men først og fremst er dette en fascinerende fortelling om søstre, mødre og døtre - om hvor sterke båndene er, selv på sitt svakeste.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788205546219

EAN 9788205546219

Omtalt tid 1945-1999

Omtalt sted California Louisiana

Språk Bokmål

Sider 375

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 9 1 0 0 0

Bokomtaler

Nydelig og tankevekkende fortelling. Hva er det som avgjør identiteten og hvem man er? Middels til høyt tempo. Innholdsrikt språk. Dype personskildringer og troverdige karakterer. Alvorlig og sår og trist tone. Bakgrunnsramme i USA og skillet mellom fargede og hvite. Kronologisk hendelsesforløp med noen tilbakeblikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Man kunne drukne i fem centimeter vann. Kanskje det var likedan med sorg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stella visste ikke hva som skremte henne mest, tanken på at en farget familie skulle flytte inn, eller hva som kunne bli gjort for å stanse dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Blir det et bedre leseår enn 2020? (35 bøker)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hemmeligheter" av Domenico Starnone
 • "En vakker dag - roman" av Soudabeh Alishahi
 • "Forlattheten" av Elisabeth Åsbrink
 • "Geiger" av Gustaf Skördeman
 • "Kloster - roman" av Eduardo Halfon
 • "Dagny - roman" av Aasne Linnestå
 • "Min skyld - en historie om frigjøring" av Abid Raja
 • "De andres land" av Leïla Slimani
 • "Avskjedstaler gjennom tidene - roman" av Bjørn Olaf Johannessen
 • "Alt vi holdt hemmelig" av Lara Prescott
 • "Dødevegen - el camino de los muertos" av Morten Bjerga
 • "Søstre - min historie etter Utøya" av Mariangela Di Fiore
Alle bokanbefalinger for dette verket