Hør her'a!

av (forfatter).

Cappelen Damm 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.84 (160 terningkast.)

351 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788202648121

EAN 9788202648121

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 173

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Debutantprisen 2020 LOs litteraturpris 2022

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

34 78 39 7 2 0

Bokomtaler

Dette er morsomt! Mahmood, 15, bruker sommerferien på å vise onkelen fra Pakistan rundt i Oslo. Det gir grunnlag for kulturkollisjoner, misforståelser, gode samtaler og mye humor. Samtidig er det spenninger hjemme hvor far er sliten av å kjøre drosje og lillebror Ali sliter med å finne ut hvem han er. Det er en varm hverdagsskildring fra et miljø på sida av det erkenorske.

Jeg har lest bøker i samme type språkdrakt før og kommet greit inn i det, men denne gangen ble det lydbok. Og det var en opplevelse! Jeg brøt ut i hikstelatter flere ganger og begynte å kalle alle rundt meg "brur". Herlig!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eit himoristisk og varmt innblikk i livet til ein pakistansk-norsk tenåring i Oslo i 2020. Men ein muntlig stream of consciousness forteljarstemme og stort glimt i auget skildrast kulturmøte i ein fleirkulturell og fargerik familie. Boka tek i tillegg eit oppgjer med mange stereotypiar og fordommar i dagens Noreg. Eg vil kalle dette ein veldig god debut og gler meg til å lese meir av Gulraiz Sharif.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lydbok med Nahom Feshatzion som innleser. Denne likte jeg veldig godt. Mye energi og humor, men også alvor og visdom. Feshatzion briljerer i alle rollene, særlig fly forbanna mamma. Jeg lo høyt flere ganger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som i flere andre bøker, utgitt de siste årene, tar også denne for seg innvandreres (særlig pakistanske) problemer med å innordne seg i det norske samfunnet. Gjerne i en litt humoristisk tone og i en språkdrakt preget av «kebabnorsk» forteller en innvandrerungdom og særegenheter ved nordmenn og Norge. Men etter hvert blir tonen alvorligere og ender opp som et ordentlig oppgjør med muslimsk tenkemåte og handlingsmønster.

Kontrasten mellom de to kulturene kommer tydelig fram i og med at bokas forteller, unggutten Mahmoud, har fått i oppgave å vise en onkel på turistvisum rundt i Oslo. Ved synet av alle lettkledde damer gir onkelen uttrykk for misnøye som kanskje heller er en skjult opphisselse. Det er kjønnsbarrierer og kjønnsdiskriminering som er temaet for handlingen. Dette kommer i en alvorligere form til uttrykk når vi får vite hvilke tunge tanker Mahmouds tiårige lillebror sliter med.
Men til tross for problemfylt alvor har boka en lykkelig slutt. Noe som seg kanskje hør og bør siden dette er en ungdomsbok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne kan anbefales. Det merkes godt at forfatteren er lærer og at han har et budskap, men boka er samtidig morsom, lærerik og "to the point".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

En i parallellklassen min på ungdomsskolen, faren hadde kalt han Halim Ul Hassan Bin Talib Bin Khawaja Bin Kayyum Ul Khusri Al Daroori husne Kitaaba. Bror, da jeg tror det blir vanskelig å få jobb!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Saken er, etter en sommerferie i Pakistan du føler deg som jævla Marvel-helt. Du har overlevd alt, jeg kødder ikke! Firfisler, frosker,slanger, øgler, kakerlakker, svære jævler av noen edderkopper, alt! Pluss alle slags sykdommer, tyfoid, tuberkulose, herpes, hele alfabetet! Du overlever dødelig diaré så du har flydd på do førti ganger om dagen og ikke har noe vann igjen i kroppen, brur. Og gatebikkjer! I Norge bikkjene spiser sånn sånn Pedigree pal og tygger på leker, de sitter og ser på Nytt på nytt med eierne sine, blir oppdatert på verden. Lykkelige bikkjer som smiler med fin rosa tunge og fine tenner

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En gang pappa kom hjem fra Pakistan med fake Gucci-belte for meg, hvor g-en så ut som en sekser, og så han henta en t-skjorte med Nike foran og Adidas bak, og i den jævla lappen innafor stod det Puma!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Siv Jensen vil ikke ha for mange av oss, for da det er ikke så koselig lenger. Og hvis noe er ukoselig, da norske nordmenn gir sånn strengt blikk, ansiktet deres blir sånn furten eller hva det heter. De viser med øynene at: «Dette her, dette er ukoselig. Nå liker ikke Gunnar og Karin situasjonen.»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han sitter i kjellerleiligheten foran lysende skjerm og skriver drittsnakk om oss utlendinger mens han får masse likes fra andre nordmenn som også sitter i kjellerleiligheter foran lysende dataskjermer i mørket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vil du lese bøkene som nomineres til bokbloggerprisen

Samlesingsplanen

bilde


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2021.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir det et bedre leseår enn 2020? (35 bøker)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er minst 75 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "På tronen" av Anne Gunn Halvorsen
 • "Drømmeprinsen" av Anne Gunn Halvorsen
 • "Dette blir mellom oss - roman" av Alexander Kielland Krag
 • "Menn vi høstet - en erindringsbok" av Jesmyn Ward
 • "Hva skjedde egentlig med deg?" av Jenny Jordahl
 • "Ubesvart anrop" av Nora Dåsnes
 • "Arvingen" av Anne Gunn Halvorsen
 • "Uelsket - roman" av Iram Haq
 • "Kvit, norsk mann - dikt" av Brynjulf Jung Tjønn
 • "Ti kniver i hjertet" av Nora Dåsnes
 • "Mot normalt" av Bjørn Hatterud
 • "En sånn rød amerikansk scooter - roman" av Molly Øxnevad
Alle bokanbefalinger for dette verket