Viser 1 til 10 av 10 omtaler

Nok en svært god bok av Backman. Verden er ikke svart/hvitt, og det får han frem i denne boken på en veldig fin måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig ferdig med denne historien! Jeg fikk boken for et år siden….og jeg har virkelig forsøkt å komme meg gjennom. Det har vært en lidelse. Derfor lå den omtrent halvlest, - helt til jeg tilfeldig oppdaget at den var filmet, og lå som serie på Netflix! Jeg så alle episodene på en ettermiddag. Nå skulle jeg endelig finne ut hva som hadde fenget så mange lesere…! Jeg synes de første episodene var omtrent like meningsløse som i boken. Men den tok seg opp, og slutten var slett ikke så verst. Kanskje jeg hadde likt siste del av boken også hvis jeg hadde orket å fullføre? Men nå legger jeg som sagt denne historien bak meg.
De som likte boken vil sikkert like serien også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte ikke denne boka i begynnelsen. Syns historien virka kunstig, ingen av karakterene kom under huden på meg. Alle var, for å si det på backmansk, idioter.

Men så gjør han det han alltid gjør. Klarer å få dem til å krype under huden på deg likevel. Sakte, sårt og lydløst. Så man til slutt heier på alle karakterene, ler og gråter om hverandre. Over hvor sta og tverre mennesker kan være, men hvor mye det egentlig handler om å skjule hva som gjør vondt inni oss. Hva som skjer når vi gir slipp. Og hvor mye kjærlighet som finnes i hverdagene.

Nok en innertier fra Backman - selv om den skiller seg ut fra hans andre bøker. Han har nok latt seg inspirere litt av sin finske kollega Arto Paasilinna, men i stedet for kynisme er det en nysgjerrighet for og kjærlighet til mennesket med alle sine sider som preger Backmans fortelling.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Alle som befant seg i leiligheten denne dagen, hadde sine egne komplekser, sine demoner og sin angst: Roger var såret, Anna-Lena lengtet hjem, Lennart fikk ikke av seg kaninhodet, Julia var sliten...Alle i leiligheten sloss med sine egne historier." Denne boken roper på å bli dramatisert. Som et kammerspill, en ABSURD komedie, med såre undertoner. Det er alltid en glede å lese Beckman, han har et ustoppelig galleri av mennesketyper som tar sin plass i lesehjertet mitt. Men den var litt slitsom å lese også. Handlingen går frem og tilbake i tid; selve gisseldramaet (vel, vet ikke helt om vi kan kalle det det..) og avhøret av de involverte etterpå. Og så er det frem og tilbake i de ulike karakterenes liv. Det blir litt mye, litt kaotisk. Og oppå det hele er det en overraskende slutt. Men fin, det er den! "For vi gjør så godt vi kan, vi også. Vi prøver å klare å bli voksne og elske hverandre og forstå hvordan pokker man plugger inn USB-ledninger. Vi gjør alt vi kan for å lære barna våre å svømme. Alt det vi har til felles, og likevel forblir de fleste av oss fremmede, vi vet aldri hva vi gjør hverandre, hvordan ditt liv påvirkes av mitt."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fortvilet person prøver å rane en bank, men banken er kontantfri. Vedkommende rømmer inn i nærmeste oppgang da det trues med politiet. En dør står åpen, og raneren havner midt i en boligvisning. Der inne finnes en broket forsamling - en høygravid kvinne, to eldre IKEA-misbrukere, en inkompetent megler, en tverr millionær, og en mann med kaninhode. Gislene frigis, men da politiet entrer leiligheten er den tom, men blodig. Det veksles mellom hendelsene i leiligheten og avhør av vitnene hos politiet.

Jeg digger Backman, men synes boka er rotete. Det er så mange digresjoner at man blir svimmel. De dysfunksjonelle avhørene gjør meg irritert. Det blir rett og slett for mye av det gode.
Boka skal diskuteres i Bokklubb med Marte og Malin neste uke, så jeg kommer til å fullføre, men hadde nok ikke gjort det hvis ikke så var tilfelle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Folk med angst er en komedie om et gisseldrama på en visning. En mislykket bankraner låser seg inne sammen med en overentusiastisk eiendomsmegler, to bitre Ikea-misbrukere, en høygravid kvinne, en suicidal mangemillionær og et kaninhode. Til slutt gir raneren opp og frigir alle gislene, men når politiet stormer leiligheten er den tom …
Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt av en røverhistorie! I denne boka blir en gjeng helt forskjellige mennesker stengt inne i en visningsleilighet. Den desperate gisseltakeren er mislykket bankraner, på flukt fra politiet. Det er også historien om en ung politimann og hans far og deres sorg over å ha mistet mor og hustru. Det er også historien om en mann som hoppet fra en bro og alle ringvirkningene det hadde. Denne boka er, i likhet med tidligere bøker av Backman, full av nydelige overdrivelser og latterfremkallende kommentarer og fine sitater fra forfattere og filmer. En humoristisk feel good til ren underholdning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Morsom, sår og varm. Aldeles nydelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er litt overrasket over denne boken, for det som har karakterisert andre bøker jeg har lest av Backman, er nettopp det taktfulle og det tilbakeholdte.
Denne synes jeg rett og slett ble litt plump og søkt. Det var som om han prøvde for hardt å være morsom og rar. Litt forutsigbar var den også, og jeg synes slutten var sentimental.
Men boken er likevel underholdende og godt skrevet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimLailaChristoffer SmedaasStian B. HopeTanteMamieAnne Berit GrønbechNinaMads Leonard HolvikGjermund HaugeBjørg RistvedtTine SundalgretemorPiippokattaEgil StangelandSraDevoralibrosMorten MüllerTor-Arne Jensenmay britt FagertveitAnne-Stine Ruud HusevågVannflaskeIngunn SKjell F TislevollKaramasov11Tatiana WesserlingHanne Kvernmo RyeFrisk NordvestmarithcmgesiljehusmorMarianneNIngeborg GGro-Anita RoenElisabeth SveeSynnøve H HoelWenche VargasHarald KElin FjellheimIngvild SalpakkaEli Hagelund