Hypnotisøren

av (forfatter) og Henning J. Gundersen (oversetter).

Cappelen Damm 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.63 (916 terningkast.)

2202 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Heges eksemplar av Hypnotisøren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim/spenning

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boken om Jonna Linna.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788202314897

EAN 9788202314897

Serie Joona Linna (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 527

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

165 410 227 75 30 9

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg har bare én ting å si om denne boka etter alle de positive omtalene av Lars Kepler her inne, skuffende.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Makan til overflod av uvesentlige observasjoner, platt dialog og lite troverdige vendinger? Godt språk, det skal den ha, og mulig boka blir spennende lenger uti, men det kommer jeg aldri til å finne ut.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Da har jeg endelig somlet meg til å lese noe av det svenske ekteparet Lars Kepler jeg også. Bedre sent enn aldri. Og den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves ...

Hypnotisøren Erik Maria Bark (ja, du leste riktig!) har egentlig sluttet å forske på hypnose og lagt den karrieren på hylla, men da en gutt blir funnet i live mens resten av familien hans er slaktet og en av søsterene hans er sporløst forsvunnet, blir Erik Maria Bark etterspurt av politietterforskeren Jonna Linna om å hypnosere den overlevende for å finne søsteren hans før det er for sent og det innebærer å få kontakt med gutten som overlevde massakren med flere knivstikk, men de trenger Barks hypnoseferdigheter for å få kontakt med gutten som ligger i sjokkstilstand.

I alt dette blir Eriks sønn kidnappet. Sammen er han, samboeren Simone og politietterforsker Jonna Linna nødt å finne ham før det er for sent siden Eriks og Simones sønn, Benjamin, lider av en alvorlig sykdom. Det kan gå riktig galt hvis de ikke finner ham i tide ....

Dette kan virke som en heseblesende bok, og det er det også. I mange krimbøker og andre bøker generelt opplever jeg ofte veldig spennende begynnelser, men så stopper det opp i midten hvor det blir nærmest tvangslesing og så tar det seg opp igjen mot slutten, men slik er det ikke med denne. Denne boka inneholder sjeldent godt driv og sidene bare fløy av sted. Jeg leste i den i to netter i strekk uten en blund på øynene (sliter med søvnmangel ellers, så det gjorde meg ikke noe), og leste i den noen dager og vips så var mursteinen på 528 sider ferdiglest på kort tid til meg å være. Selv om mange hevdet at konseptet var veldig originalt og unikt, så er jeg nok ikke direkte enig i det. Men det gjorde ikke noe siden det var så spennende skrevet så jeg rakk ikke å ergre meg over at konseptet ikke var så originalt som jeg hadde håpet på.

Det jeg likte best med Hypnotisøren er hvor mørk og dyster innholdet var (minnet meg litt om bøkene til Mo Hayder). Herlig dystert og en smule morbid. Det liker jeg. Også satt jeg pris på gode miljøbeskrivelser og karakterene var så levende at det føltes ut som om jeg sto midt i blandt dem. (Jada, jeg har livlig fantasi. Jeg kan ikke noe for det). Det var som jeg var midt i blandt dem hele tiden og hadde mine egne konklusjoner underveis.

Grunnen til at det tok så lang tid før jeg våget å lese Hypnotisøren var at jeg blir med en gang allergisk og skeptisk til bøker som får voldsomt med oppmerksomhet av den positive sorten, for jeg har en tendens til å ikke like de bøkene. Jeg vet ikke hva det er med meg og positivitet. Det er nok det at jeg og positivitet som ikke hører sammen. Sånn har det alltid vært. Også denne skuffelsen da når man har for store forventninger og så blir det ikke som man har tenkt det. Men så var det denne nysgjerrigheten da som jeg enkelte ganger ikke klarer å styre ... Så nysgjerrigheten vant, og jeg angrer ikke. Hvorfor? Dette er den første krim/spenningsboka jeg har lest på lenge som faktisk var spennende og drivende hele veien!

Hypnotisøren er en velskrevet krim med mange spennende karakterer. Noen kommer kanskje ikke til å like den fordi den kan være for mørk og brutal, og kanskje virke litt hinsides for enkelte lesere, og det er den også. Men for meg gjorde det ikke noe. Selv om boka hadde sine svakheter, var dette en forrykende og herlig mørk litteratur. Og jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese mer av ekteparet Lars Kepler. Spørs om de andre bøkene deres er på samme høyde som denne eller om de bare hadde nybegynnerflaks. Det blir spennende å se.

Ps: Jeg glad er for at jeg rakk å lese ferdig boka for på førstkommende fredag skal en av C MORE - filmkanalene vise filmatiseringen av boka. Jeg tviler på at den er noe særlig, for bøkene pleier jo som kjent å være bedre enn filmatiseringene, men jeg skal gi filmen også en sjanse, spesielt siden Mikael Persbrandt er med. Han er rå! Likte han best i krimserien Beck, men han virker som en sta og bestemt fyr som gir blaffen i hva folk sier og mener. Liker folk som går sine egne veier og som tør å være sarkastisk og på grensen til kynisk også utenfor sine roller. Han virker ikke som en fyr som følger strømmen. Så det skal bli spennende å se ham i rollen som hypnotisøren Erik Maria Berk og hvor tro filmatiseringen kommer til å være mot boka. Det gjenstår å se! Noen som har sett den?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne har det meste du krever av en krim. Spenning som opprettholdes gjennom hele romanen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hadde hørt veldig mye bra om boken før jeg leste. Men jeg ble skuffet. Jeg synes den var kjedelig og ekstremt treg over lengre perioder flere steder i boken. Den har noen spennende områder, men totalt sett veldig skuffende. En helt vanvittig, latterlig feil forkludrer nesten hele leseopplevelsen. Jeg tror det var rundt side 300. Se om du finner den! Jeg leste den norske versjonen, så det kan jo hende det var i oversettelsen feilen snek seg inn.

Nei, veldig mye skurrer i denne boken. Den blir nesten litt komisk. Merkelige relasjoner mellom menneskene. Bestialske drap som jeg stiller spørsmålstegn med om gjerningspersonen kan være kapabel til å gjøre. To historier som man prøver å blande sammen, men som kanskje hadde gjort seg best fordelt over to bøker. Bytte av å fortelle fra tredje-person til jeg-person, funker ikke for min del.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende fra første side !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste den svenske utgaven nå nylig, og skrev en blogpost her. Må si jeg satte pris på leseopplevelsen og anbefaler varmt videre. En solid spenningsroman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Knall bra bok! Veldig spennende, men syns slutten skuffet litt i forhold til resten av boka. Det ble litt for tidlig avslørt hvem den skyldige var. Holder likevel til terningkast 5.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Mortui vivos docent - de døde belærer de levende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En dag blir vi alle ensomme.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun innser at han ikke har tenkt å gi seg før han har fått oppmerksomheten hennes. I likhet med mange menn, later det ikke til at han forstår at kvinner har et eget liv, egne tanker, at kvinner ikke er interessert i å høre på dem til enhver tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen mennesker kan unngå redsel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er en mark-pokémon, sier han stolt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva er det i fellesskapet som virker helbredende?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er den sterkeste Pokémon, du er Pikachú!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som eld, precis som eld. Det var de första orden den hypnotiserade pojken uttalade. Trots att han hade livshotande skador – hundratals knivsår i ansiktet, på benen, bålen, i ryggen, under fötterna, i nacken och bakhuvudet – hade man försatt honom i djup hypnos med hopp om att genom hans ögon få se vad som hänt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen er alene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøkene i denne listen er bøker som ligner bøkene til Stig Larsson. Bøkene er plukket ut på bakgrunn av tema og sjanger, og har til felles at de har høyt tempo, mørk undertone, og interessante karakterer.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker jeg har lest i 2013. Målet er 20 000 sider.

Mål nådd 19. november (20 154 sider)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker eg har lest, eller har leseklare i bokhylla, der det er ein yrkestittel i tittelen.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Følger trenden og lager liste


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er ei liste over krimseriar, som følger same hovuderpersonen gjennom fleire bøker. Lista inneheld bøker eg har lese eller held på å lese. Kvar serie er representert ved den første boka i serien.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes det var veldig greit å lage liste over bøker etterhvert som jeg leste dem i fjor, så tenkte å gjøre det samme i år. :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her følger en oversikt over bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Paganinikontrakten" av Lars Kepler
 • "Ildvitnet" av Lars Kepler
 • "Kaninjegeren - kriminalroman" av Lars Kepler
 • "Sandmannen - kriminalroman" av Lars Kepler
 • "Lazarus - kriminalroman" av Lars Kepler
 • "Stalker" av Lars Kepler
 • "Fjellgraven - krim" av Michael Hjorth
 • "Den stumme jenta" av Michael Hjorth
 • "Dødens disippel - kriminalroman" av Michael Hjorth
 • "Skinndød - kriminalroman" av Thomas Enger
 • "Englevaktene" av Kristina Ohlsson
 • "Av jord er du kommet - kriminalroman" av Chris Tvedt
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver