Wienerbrorskapet

av (forfatter).

Aschehoug 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.19 (129 terningkast.)

273 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Politietterforsker Fredrik Beier sliter med angst og selvbebreidelse etter sitt yngste barns død. Kona har forlatt ham. Forholdet til tenåringsbarna har raknet.
Så forsvinner Annette Wetre, den vakre og intelligente, men religiøst forvirrede datteren av en ledende KrF-politiker. I den kristne sekten Guds Lys har hun levd isolert på gården Solro utenfor Oslo.
Saken har knapt landet på Beiers skrivebord før Solro blir åsted for en bestialsk massakre. Da politiet finner et avansert underjordisk laboratorium innser de at gården skjuler mørke hemmeligheter. Men hvilke? Sekten er borte. Tilbake ligger bare lik.

Laboratoriet viser seg å ha forgreninger tilbake til andre verdenskrig, og et internasjonalt brorskap av naziforskere, ledet av en norsk rasebiolog. Arven etter brorskapet kaster lange skygger. Helt inn i vår tid.
Sammen med den unge PST-etterforskeren Kafa Iqbal står Fredrik Beier overfor en krimgåte som vokser til en storpolitisk thriller med endetidssekter og ondsinnede konspirasjoner, der vår tids terror får næring av nazitidens levninger.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788203358937

EAN 9788203358937

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 443

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 44 58 19 4 0

Bokomtaler

Godt skrevet, parallellhistorier som flettes inn i hverandre, spenning, gode personskildringer og blod og vold galore. Så deilig å finne bøker som er vanskelige å legge fra seg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg blir så skeptisk når en ny bok får 6 på omslaget. Selvfølgelig har noen fått leseex. I denne krimmen er det stereotyper så det holder, men når ble det legitimt å bruke så mye bannord og andre tabuord? Det er da ingen som snakker slik i det daglige? Kan noen fra et forlag si noe om dette? jeg blir flau når det skrives slik, krim eller ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utdrag fra bloggen min:
"Men du verden, som underholdning holder det i massevis. Nærmere 450 sider fyker unna i en rasende fart, og Beier og Iqbal er et spennende par. Slutten av boka åpner opp for mer av det samme, og jeg skal helt sikkert få med meg neste bok. Håper bare at Johnsrud kan vise litt mer måtehold neste gang."
Hele denne, og flere omtaler finner du på bloggen min Bjørnebok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Borde ha kunnat bli en spännande bok, men jag bara somnade från den hela tiden. Testade att lyssna på den i upprest tillstånd för att se om den skulle fånga mitt intresse, men hux flux hade jag börjat tänka på nåt annat istället, så nu lägger jag ner den här boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kompleks krim, med for mye vold etter min mening. Jeg tror boka hadde tjent på mindre utbroderende voldskildringer, for her er mer enn nok innhold og spenning alikevel. Mitt blogginnlegg HER

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene i denne listen er bøker som ligner bøkene til Stig Larsson. Bøkene er plukket ut på bakgrunn av tema og sjanger, og har til felles at de har høyt tempo, mørk undertone, og interessante karakterer.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er en kronologisk oversikt over bøker jeg har lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over bøker i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Korset" av Ingar Johnsrud
 • "Kalypso" av Ingar Johnsrud
 • "Broren" av Joakim Zander
 • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
 • "Blod i dans" av Gard Sveen
 • "MemoRandom" av Anders De la Motte
 • "Dødvinkel - thriller" av Bjørn Olav Nordahl
 • "De dødes hus - en Orla Os-krim" av Jorun Thørring
 • "Dødsrytteren" av Øystein Wiik
 • "Helvete åpent" av Gard Sveen
 • "Uro" av Jesper Stein
 • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket