Fjellgraven

krim

av (forfatter), Hans Rosenfeldt (forfatter) og Håvard Syvertsen (oversetter).

Aschehoug 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (142 terningkast.)

302 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den tredje boken om Sebastian Bergman.

Omtale fra forlaget

Tredje bok i serien om den originale kriminalpsykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman. Dette er spennende, stilsikre og intelligente kriminalromaner.

To venninner på fottur i Jämtland gjør et makabert funn. En skjeletthånd kommer til syne ved et elveleie, og det viser seg at skrenten skjuler seks lik - to av dem barn.
Rikspolitikommisjonen blir tilkalt og Sebastian Bergman og resten av teamet begir seg til Jämtland. To av likene er et nederlandsk par, de fire andre en ukjent familie som ingen har meldt savnet. Alt tyder på at alle er blitt drept og begravet samtidig. Og hva med den amerikanske kvinnen i leiebil som forsvant på samme tid?
Spørsmålene er mange, det er mye som ikke stemmer, og etterforskningen står i stampe. Säpo tar over, det er snakk om "rikets sikkerhet". Sebastian Bergman og hans kolleger får klar beskjed om å pakke sammen og dra.
Men Sebastian Bergman har ikke tenkt å fjerne seg. Han skal finne fjellgravens hemmelighet. Koste hva det koste vil.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788203218712

EAN 9788203218712

Serie Sebastian Bergman-serien

Genre Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 457

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 78 46 6 0 0

Bokomtaler

Ja dette var 3dje boken om krimpsykologen Sebastian Bergman. Denne handler om 2 veninner som kommer over en grav med 5 lik/skjeletter oppe i fjellene mot norskegrensa. Denne saken er både stor og internasjonal viser det seg når etterforskningen skrider frem.

Det som er minst like spennende er den parallelle historien som angår Sebastian Bergmans private anliggende. Dette går som en rød tråd fra forrige bok og selv om vi kommer endel nærmere en løsning i denne boken så er det ingen tvil om at dette vil dukke opp igjen i bok nr. 4 Tillegg så er det ei smørje av utroskap, skilsmisser og forhold på jobb og utenfor jobb som også krever ei oppklaring etterhvert. Slike røde tråder som ikke har noe med plottet å gjøre men som angår privatlivet til hovedpersonen og som går gjennom flere bøker uten ei løsning er en suksessoppskrift i krimverden synes jeg. Det gjør at jeg ønsker å lese neste bok og det gjør at vi blir veldig godt kjent med hovedpersonen. Lars Kepler følger samme oppskrift og det samme gjør Jo Nesbø og Mo Hayder for å nevne noen. Gleder meg til bok nr 4, både til plottet og til ei mulig oppklaring av Sebastian Bergmans private etterforskning :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde store forventninger til denne oppfølgeren om Sebastian Bergman, og de fleste forventningnene ble innfridd. Mye av handlingen foregår på fjellet, og det er gode beskrivelser. Videre blir vi enda bedre kjent med Bergman. Ofte opplever jeg ham som egoistisk og selvsentrert, men etterhvert som vi blir bedre og bedre kjent med ham, får jeg litt mer symptati for ham.

Plottet var kanskje ikke av det beste denne gangen, men allikevel var dette en god krim! Skal helt klart lese mer om Bergman når neste bok kommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av "Fjellgraven" (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hvis man ikke trodde at alt var forutbestemt og at ikke noe man gjorde hadde noe å si, innebar forandring alltid at man ble tvunget til selvransakelse. Hvordan havnet jeg her? Hva skal jeg gjøre nå? Forandring tvang en til en viss selvinnsikt, og det var ikke alltid at blikket innover var helt smertefritt eller til betrakterens fordel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

(...) jeg holdt på med en sak på hvordan nikotintyggegummien plutselig har blitt en kjempeindustri. Ikke sant, nikotin er blitt et legemiddel, og fortjenestene de henter ut fra gamle røykere er absurde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jøder kunne dette med forretninger, det visste alle, og de ville aldri la noen svenske datafyrer få de store pengene, det tok hun som en selvfølge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En høyere rettferdighet" av Michael Hjorth
 • "Den stumme jenta" av Michael Hjorth
 • "Ikke bestått" av Michael Hjorth
 • "Dødens disippel - kriminalroman" av Michael Hjorth
 • "Blod i dans" av Gard Sveen
 • "En hellig allianse" av A.J. Kazinski
 • "Koldbrann" av Cilla Börjlind
 • "Du skal lide" av Frode Eie Larsen
 • "Svin - krim" av Carl-Johan Vallgren
 • "Ensomme hjerter" av Lotte Hammer
 • "Før du døde" av Camilla Grebe
 • "Drømmetyderens død" av A.J. Kazinski
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver