Hungerilden

Victoria Bergmans svakhet

andre bok

av (forfatter), Håkan Sundquist (forfatter) og Kristina Quintano (oversetter).

Front forl. 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.74 (58 terningkast.)

167 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er andre bok i trilogien Victoria Bergmans svakhet.

Omtale fra forlaget

Hungerilden er andre bind i trilogien om Victoria Bergman. Kriminaletterforsker Jeanette Kihlberg må avbryte etterforskningen av de grusomme mordene på unge, navnløse innvandrergutter da en fremgangsrik næringslivsleder myrdes på et nesten rituelt vis i Stockholm. Bestialske detaljer indikerer at det ligger et hevnmotiv bak drapet. Men hevn for hva? Flere grusomme mord inntreffer og psykologen Sofia Zetterlund kontaktes for å utarbeide en gjerningsmannprofil. Dette arbeidet kompliseres ytterligere ved at Jeanette Kihlberg og Sofia Zetterlund har innledet et forhold i kjølvannet av kriminalbetjentens brudd med sin ektemann. Jeanette Kihlbergs innstendige leting etter den forsvunne Victoria Bergman leder henne til internatskolen i Sigtuna, men også til Danmark og hendelser i fortiden. Sofia Zetterlund forsøker, parallelt med sitt arbeid som psykolog, å finne tilbake til sitt rette jeg - en prosess som avdekker en dyster og smertefull fortid. Akkurat som Kråkejenta, første bok i trilogien, er Hungerilden spekket med overraskelser, halsbrekkende vendinger og en uventet slutt som presenterer seg som et slag i magen hos leseren.

Bokdetaljer

Forlag Front forl.

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788282600712

EAN 9788282600712

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Stockholm

Språk Bokmål

Sider 437

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 28 18 3 0 0

Bokomtaler

jeg klarer ikke vente med å lese siste boken, spenning på toppnivå ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sier det bare med en gang: litt skuffet! Mange navn og mange hendelser, men lite spenning. Jeg håper det er meningen det skal bygge seg opp mot toppen i den 3. boka...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er bok nr. 2 i ein trilogi om politietterforskaren Jeanette Kihlberg, som etterforskar ein serie ufyselege drap i Stockholms-området. Historia dreier seg ikkje berre om kva som skjer i sjølve drapsetterforskinga, men også om kva som skjer inne i hovudet til ein eller fleire av personane i historia. Det er ikkje alltid lett å vite kva som er røyndom , og kva som berre er fantasiar og oppspinn (i boka altså, i røyndoms-røynda er sjølvsagt alt berre oppspinn).

Overgrep mot barn er eit sentralt tema i boka. Det er ganske fortvilande å lese om så mange grove overgrepshistorier sjølv om dei er oppdikta. Heldigvis held forfattarane litt attende i detaljerte skildringar, men det er likevel sterk og kvalmande kost.

Eg fekk i for stor grad kjensla av at denne boka berre er ein transportetappe fram mot den siste og forhåpentligvis oppklarande boka i serien. Dei «halsbrekkende vendingane» som det blir lova på bokomslaga er det svært få av, om i det heile nokon, i staden er det for mykje av det same. Mange offer-historier som er svært like, og utanom dette er der også mange like hendingar undervegs.

Terningkast 3 er kanskje litt strengt, boka er ikkje dårleg, men eg hadde vona på meir. I omtalen min av Kråkejenta skreiv et at eg kom til å lese dei øvrige bøkene dersom eg kunne finne dei til nedsatt pris. Hungerilden fann eg på sal til kr 50,-. Eg drøyer nok med den avsluttande boka til eg finn den til ein liknande pris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

En gang fantes det en liten pike som het Victoria,og da hun var tre år,bygget pappaen hennes et rom inni henne. Et ensomt rom der smerte og følelsesløshet var det som fantes. Etter som årene gikk ble det et rom med solide vegger av sorg,et gulv fullt av hevnlyst og til slutt et tykt tak av hat.
Og der inne er hun nå.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Både kliniske undersøkelser og forskning på hukommelse bekrefter at sterkt traumatiske hendelser i barndommen kan være lagret,mens ikke tilgjengelige.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Logikken er som en klippe i havet der alle dumhetens bølger er maktesløse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et klinisk eksempel er en tenåringsjente som kjenner lukten av kjærestens sæd og skjønner at dette ikke er hennes første kontakt med denne lukten. Opplevelsen setter i gang en prosess der hun begynner å huske farens overgrep.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Slå og stryke om hverandre. Først beskytte og så ødelegge, tenker Victoria. Det er han som har lært meg det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Eg var som snarast innom Haugenbok, og oppdaga at Kjartan Fløgstad sin "Fyr og flamme" var til sals til ein særs rimeleg pris. Må ha. Sidan eg først hadde bestemt meg for å kjøpe noko, skrolla eg like godt igjennom diverse tilbodssider for å sjå om eg fann andre bøker eg ynskjer meg til nedsatt pris, fann to til, la dei i handlekorga og betalte.

Først då eg fek ordrestadfestinga på e-post såg eg det: titlane eg hadde valt hadde det til felles at dei dreier seg om eld på ein eller annan måte. Tilfeldig, eller har undermedvitet fått meg til å velge titlar med tematisk slektskap? Artig uansett.

Etter dei første tre så utvider eg lista etter kvart med fleire heite titlar eg har lest / skal lese.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lest 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste for min egen del, for å få ein oversikt over kva eg faktisk les i løpet av eit år ;)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Pythias anvisninger - Victoria Bergmans svakhet" av Jerker Eriksson
 • "Øyesten" av Jakob Melander
 • "Kråkejenta - Victoria Bergmans svakhet" av Jerker Eriksson
 • "Savnet" av Michael Katz Krefeld
 • "Døderommet - thriller" av Susanne Staun
 • "En torn i øyet" av Julie Hastrup
 • "Inn i labyrinten" av Sigge Eklund
 • "Sekten" av Michael Katz Krefeld
 • "Frostrøyk - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Midtvintermørke - kriminalroman" av Anita Berglund
 • "Egenandel" av Elsebeth Egholm
 • "Leona - terningen er kastet" av Jenny Rogneby
Alle bokanbefalinger for dette verket