Pythias anvisninger

Victoria Bergmans svakhet

tredje del

av (forfatter), Håkan Sundquist (forfatter) og Kristina Quintano (oversetter).

Front forl. 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.52 (50 terningkast.)

124 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den siste boka i trilogien Victoria Bergmans svakhet.

Omtale fra forlaget

Tredje og siste del i trilogien Victoria Bergmans svakhet. Kriminaletterforsker Jeanette Kihlberg begynner langsomt på nøste opp i saken om de drepte innvandrerguttene. Det står stadig mer klart for henne at det finnes en sammenheng mellom en sekt med pedofile som guides av en skrift de kaller Pythias anvisninger, og en svinebonde på en gård i Jylland. Psykolog Sofia Zetterlund legger frem en grundig gjerningsmannsprofil, der hun beskriver en ekstrem farlig morder, som sannsynligvis har mange liv på samvittigheten, samt en forvirret kjønnsidentitet. Da et offer og vitne i en av pedofilisakene mot sekten forsvinner, må politiet rykke ut for å unngå at nok et liv går tapt. Men ingenting kan forberede Jeanette på den ondskapen hun nå skal stå ansikt til ansikt med. I mellomtiden kjemper Sofia med sitt splittende indre. Og i løpet av hennes selvterapi, stilles flere hendelser i fortiden hennes i et helt nytt lys.

Bokdetaljer

Forlag Front forl.

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282601986

EAN 9788282601986

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Stockholm

Språk Bokmål

Sider 387

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 22 16 6 0 0

Bokomtaler

Trilogien ble for meg en fallende stjerne. Første boka var så bra, ny historie, ny setting. De neste 2 bleknet og framsto nærmest som kopier. Siste boka var direkte kjedelig og den var på nippen til å bli avbrutt. Jeg er skuffet.......:-/

Godt sagt! (3) Varsle Svar

denne trilogien er den mest ok psykologisek triller jeg har lest. Forfatterne drar ut de psykologiske aspektene slik at jeg kommer bak det vanlige psykologiske som skrives i krimsjangeren denne serien kan anbefales hvis man har lyst på "metaforklaringer" på intrigeutviklingen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne serien når for meg n e s t e n opp till Millenium bøkene. Spennende og overaskende. Ja, kort sagt vanskelig å legge fra seg. Liker meget godt hvordan plottet er lagt opp på, og hvordan historien vever seg sammen i nåtid og datid. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det tok nokre år, men sanneleg kom eg over eit tilbod på denne siste boka i Viktoria Bergman-trilogien, så dermed kunne eg få lest slutten på denne historia. Ulempa var berre at det er så lenge sidan eg las bok nummer 1 og 2, så det tok litt tid før eg kom inn i historia igjen. Men det gjekk seg til nokonlunde brukbart likevel.

Eg hadde begrensa forventningar til denne boka (og det var nok derfor eg ikkje la meg meir i selen for å få tak i den), men den blei ei positiv overrasking. Sjølve historia er rimeleg beksvart, noko fargevalet på omslaga til denne serien hintar om. Det er få ting som er meir opprørande å lese om enn overgrep mot barn, og når det i tillegg verkar å vere satt i system så blir det ekstra ille. Undervegs i boka så er det til dels uklart kvar skiljet gjeng mellom røyndom og fantasi. Då kan det vere godt å halde fast ved at det som gjeng føre seg innanfor permane er fantasi alt saman, og satse på at verda på utsida av permane er hakket trivelegare.

Alt i alt ei grei avslutning på trilogien. Det er ikkje alt eg får til å henge saman, noko som kanskje skuldast det lange avbrekket mellom bok 2 og 3. Men for øvrige lesarar som måtte ha lest berre dei to første bøkene, eller kanskje berre den første, i serien og tykte dei/den var nokonlunde brukbar(e) så er meininga mi at det er bryet verdt å fullføre den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Et menneske er bare avvikende dersom det finnes et forutbestemt mål. Og psykiatrien er understøttet av staten. I realiteten er det derfor politikken som styrer hva som er sykt og hva som ikke er det. Men innenfor psykologien burde det jo være annerledes. Der finnes det ingen klare grenser, og er det noe hun vet med sikkerhet, så er det at alle mennesker samtidig er både avvikende og ikke-avvikende.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Verden er en vakker plass som fortjener at vi slåss for den

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det burde være en avvikende oppførsel å være religiøs

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hevn smaker galle, og det hjelper ikke hvor mange ganger man pusser tennene, smaken går uansett ikke bort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Klientellet på baren der statsadvokat Kenneth von Kwist er skikkelig på fylla med rom, cognac og whisky, består av en blandng av kategoriene rike og svært rike. Det eneste som forstyrrer den sosiologiske strukturen, er en gruppe japanske menn. Disse ser ut som om de er på studiebesøk i en eksotisk zoo. Og det er de jo også på en måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ei liste for min egen del, for å få ein oversikt over kva eg faktisk les i løpet av eit år ;)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker vi ønsker oss :-)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hungerilden - Victoria Bergmans svakhet" av Jerker Eriksson
 • "Akrash - krim" av Jesper Stein
 • "Den fjerde ape" av J.D. Barker
 • "Øyesten" av Jakob Melander
 • "Kommer alltid tilbake" av Christina Erikson
 • "Savnet" av Michael Katz Krefeld
 • "Leona - terningen er kastet" av Jenny Rogneby
 • "Liv" av Mikaela Bley
 • "Inn i labyrinten" av Sigge Eklund
 • "En torn i øyet" av Julie Hastrup
 • "Kråkejenta - Victoria Bergmans svakhet" av Jerker Eriksson
 • "Frostrøyk - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver