Det henger en engel alene i skogen

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.84 (386 terningkast.)

723 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En seks år gammel jente blir funnet hengt i et tre i Maridalen utenfor Oslo. Hun er iført en dukkekjole, har en skolesekk på ryggen og en lapp rundt halsen der det står «Jeg reiser alene». Politietterforsker Holger Munch blir satt på saken. Han får i oppdrag å lokalisere et menneske med helt spesielle evner, en venn og en tidligere kollega, den unge politikvinnen Mia Krüger. Hun har brutt all kontakt med omverdenen, og befinner seg nå alene på en liten øy utenfor Trøndelag. Holger Munch er en av landets beste etterforskere. Mia Krüger ønsker å ta sitt eget liv. Den lille jenta i treet blir en slags forløsning for dem begge. De returnerer til den spesielle etterforskningsenheten i Oslo de tidligere har vært en del av, fast bestemt på å løse dette mysteriet. De vet lite og ingenting om hvilket mareritt som skal møte dem. Det henger en engel alene i skogen ble nominert til Bokhandlerprisen 2013. Sagt om boken: «Spenning helt i særklasse» Terningkast 6, Helge Kjøniksen, Moss Avis «Uhyggelig bra. Samuel Bjørk har skrevet en krimroman som gjør deg skvetten i dagevis. (...) Pass deg, Jo Nesbø!» Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende «Det er vanskelig å legge fra seg boken, for grøssene er uhyggelige og mange.» Marie E. Andresen, Telemarksavisa «Guffen og morsom. (...) en spennende og god kriminalroman hvor - på Kepler-vis - leseren skvetter til i stolen mer enn en gang i løpet av de 534 sidene historien varer.» Terningkast 5, Frode Hermandsrud, Oppland Arbeiderblad «Ubehagelig nifs.» Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa «Noen ganger går det kaldt nedover ryggraden mens jeg blir sugd inn i de briljante personskildringene, som er både ubehagelige og ekte.» Blogg digglitt.no

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788241909726

EAN 9788241909726

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 533

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

90 186 82 16 9 3

Bokomtaler

Et fyrverkeri av en nykommer. Virkelig spennende og godt skrevet. Ser alt fram til nest bok med samme etterforsker team. Forfatteren har virkelig laget et fantastisk grunnlag for fler bøker. Kanskje noe lange dialoger og beskrivelser, men alt i alt, en av de beste norske krimbøkene i år.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Sjelden har jeg lest en så velskrevet krim av en norsk forfatter! Så uhørt spennende at den gjør deg 'høy'! Er spent på hvem som skjuler seg bak pseudonymet...Og ser virkelig frem til neste bok!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En utrolig spennende krim, med godt muntlig lettlest språk, en skikkelig pageturner med mange overraskelser. Imponert over at dette er en debut. Eller er det det det? Kan det være en ungdomsbokforfatter som har skrevet denne , eventulet sammen med en annen? Bare lurer... Vi får vel vite etterhvert. Ser frem til flere bøker med disse folka.:)

Min anmeldelse HER

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En overraskende god krim, jeg vil her driste meg til å påstå at Jo Nesbø har møtt sin store utfordrer.

Handlingen i seg selv er ganske oppsiktsvekkende, da historien starter med at det blir funnet en 6 år gammel jente vasket, pyntet og med skolesekken på hengende fra ett tre i skogen. Det er starten på en intens jakt, og til tider foregår den uten ledetråder eller spor i det hele tatt.

Denne boken var så spennende at jeg måtte ha den med meg overalt; på jobb, skolen, venterom osv. Hvert ledige minutt ble brukt til å lese! Bjørk er en veldig god karakterutvikler, personene i boken fremstår som veldig levende og lette å assosiere seg med. En del av de typiske stereotypene om politifolk er selvsagt med, men det fungerer veldig bra!

For meg står denne boken og vipper mellom karakteren 5 og 6, men jeg endte på en 5'er - bare for å spare 6'eren til de skikkelig sjeldne godbitene :)

Er du glad i krimsjangeren kan jeg virkelig anbefale denne!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne synes jeg var motbydelig og urealistisk med altfor mange gjentakelser, debutant eller ikke. Er lei politietterforskere med misbruk og en ubearbeidet forhistorie. Ønsker ingen oppfølger med denne gruppen etterforskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Vi har internett på telefonen og sender kjøretøy til Mars, men mentalt og emosjonelt sett lever vi fortsatt i middelalderen, men det der vet du jo alt om.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Charlie dro opp kjolen og viste frem et par hårete hvite bein over støvlettene.
- Det hjelper ikke så mye, Charlie. Husk at dette er gamle fine vestkantfruer vi snakker om.
- Å, de elsker homoer. De elsker oss. De vet det bare ikke selv.
- Har du ikke en vanlig genser, og en vanlig bukse?
- Herregud Mia, nå knuser du ytringsfriheten her. Jeg er kunstner, et vandrende åndsverk, vet du det?
- Jeg tror fruene kommer til å blande sammen åndsverk og åndssvak hvis du tropper opp i det der.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Hva heter det, da, når du bor på hjem? Innsatt? Hjemmeværende?"

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nei, jeg skjønner absolutt ikke hva du mener. Hva i helvete har noen langrennsløpere med dette å gjøre? Har du helt mistet gangsynet? Vi snakker om døden her, Mikkelson, ikke voksne menn i tights som prøver å komme først i mål på planker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun hadde latt eiendomsmeglerne bestemme. Selg leiligheten min, og gi meg noe annet. Han hadde sett på henne med et skjevt blikk, som om hun var gal, eller idiot, men han ville jo tjene penger, så han ga vel faen, brydde seg egentlig ikke. Det hvite smilet som så vennlig sa at det skulle han nok ordne, ville hun selge med én gang? Var det noe spesielt hun kunne tenke seg? Liksomvennlighet, men hun hadde sett innsiden av øynene hans. Hun ble kvalm av tanken. Falske, ekle øyne. Hun hadde av en eller annen grunn alltid sett innsiden av menneskene hun var i nærheten av. Nå ham, dette glatte vesenet i dress og slips, og hun hadde ikke likt det hun så.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lang venteliste på Tørst av Jo Nesbø? Her har du noe som ligner.
Jo Nesbø er ute med en ny Harry Hole-krim. Mens du venter kan du lese en av disse bøkene i samme gate – vi garanterer mørk og brutal stemning, høyt tempo og intrikate plot.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nytt år - nye bøker å kjøpe..... :) Bøker kjøpt pr 31.5.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Uglen" av Samuel Bjørk
 • "Gutten som elsket rådyr" av Samuel Bjørk
 • "Ulven" av Samuel Bjørk
 • "Er du med på leken" av M.J Arlidge
 • "Helvete åpent" av Gard Sveen
 • "Dukkehuset" av M.J Arlidge
 • "Broder Jakob" av Emelie Schepp
 • "Bro, bro brille" av M.J Arlidge
 • "Visning" av Sofie Sarenbrant
 • "Filledokka" av Daniel Cole
 • "Før du døde" av Camilla Grebe
 • "Jenta under byen" av Anders Roslund
Alle bokanbefalinger for dette verket