Politi

av (forfatter).

Aschehoug 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.08 (863 terningkast.)

1939 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Politi er den tiende boka om Harry Hole.

Omtale fra forlaget

På et sykehus ligger en hardt skadet mann i koma. Rommet bevoktes av politiet, og ingen får vite hva den mystiske pasienten heter. Samtidig blir politimenn funnet drept på åsteder for gamle, uoppklarte drap. Politiet står uten spor og mangler i tillegg sin beste etterforsker. På sykehuset viser pasienten tegn til å komme til bevissthet.

Gjør deg klar til en rystende ferd gjennom Oslos gater og Harrys univers. Boken var nominert til Rivertonprisen 2013. Om "Politi":

"Jo Nesbøs tiende roman om mannen som sist vi så ham, ble skutt i fillebiter, er langt på vei et mesterstykke i kunsten å manipulere og en uovertruffen pageturner. Ja, jeg vil faktisk si det så sterkt."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Med denne boken beviser Nesbø at terninger har for få øyne, og at krimsjangeren kan heves til nye høyder, både litterært og hva gjelder innovative, sublime, spennende og overraskende plot."
May Grethe Lerum, VG (terningkast 6)

"Nesbø briljerer med små og store avledningsmanøvre gjennom hele boka, og som en tryllekunstner får forfatteren oss til å tro fullt og fast på ting vi egentlig ikke vet. (...) «Politi» er ellers full av bisarre påfunn, med mange originale, og til og med noen spøkefulle trekk. Dette er verdens første kriminalroman som kommer komplett med grevling i taket!"
Geir Rakvaag, Dagsavisen

"Jeg innbiller meg at dette er en av de litterære øvelsene Nesbø trives aller best med, det er i hvert fall en han er drivende god på: Det å hele tiden villede leseren, å trekke ham i en retning, fôre ham med stadig nye detaljer som bekrefter hans mistanker - for deretter brått å rive alt ned igjen og rette fokus på noe helt annet. (...) Er du Nesbø-fan fra før kan du umulig bli skuffet av «Politi»."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"«Politi» har alle de kjennetegn vi kan forvente at en vellykket Harry Hole-roman skal ha: En historie som fungerer helt og fullt, der leseren mer enn én gang kan lure på om Nesbø tuller med oss, en som fortelles i et tempo og med et innebygget trykk som nærmest tvinger teksten på leseren. Språket er konkret, rett på ... med dialogene som sin aller sterkeste side. Spenningen er upåklagelig."
Leif Ekle, NRK

"... ingen vil vel gi særlig høye odds på at siste ord om Harry Hole virkelig er sagt med dette. Uansett vil «Politi» befeste, og sikkert også, forsterke Jo Nesbøs posisjon som en verdens enere innen spenningslitteratur."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"... Jo Nesbø prøver heller ikke denne gang å fornye krimsjangeren. Det trenger han heller ikke, for han er en av dem som behersker formatet aller best, uansett om vi leter i hyllene for norske eller oversatte krimforfattere."
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788203352942

EAN 9788203352942

Genre Thriller Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 526

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

293 385 151 31 2 1

Bokomtaler

Andre krimforfattere må bøye seg i støvet, Harry Hole er virkelig tilbake. Jo Nesbø har igjen vist seg som kongen av spenningsbøker og krim. Trodde etter "Gjenferd" at Nesbø hadde mistet grepet, men med "Politi" er Nesbø igjen krim favoritten. Denne boken er umulig å legge fra seg.

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Sekser i VG??? Jeg synes denne boka ble kjedelig med det samme gjentatte trikset: Nei, skal han dra det kortet enda en gang, tenkte jeg alt for ofte. Tror at jeg holder på å utvikle en fobi mot krim der familie og venner blir involvert i forbrytelsen. Hver gang??? Vær så snill: Alle krimforfattere: Slutt med det! Jeg går over til Kampen om jerntronen nå. George R. Martin har nok skjønt hva vi trenger etter overdosering av smarte politifolk med familietrøbbel. Skal vise dem hva familiebråk innebærer, tenkte George R. Martin.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Ååh, for en spenning! Nesbø kan virkelig å skrive! Det er helt utrolig så spennende det kan bli, og så uten dødpunkter!

Boka er på over 500 sider, men det virker som at det er bare halvparten når du leser den. Den er umulig å legge i fra seg, så det går veldig fort. Jeg leste den på ei drøy helg, og dette var bare helt topp!

Boka er på mange måter en direkte fortsettelse av forrige bok om Harry Hole, og det er veldig viktig (synes jeg) at en må ha lest minst den forrige boka for å kunne forstå hele Politi.

Etter de to forrige bøkene synes jeg det begynte å bli litt vel ekstremt og utenkelig, og jeg likte bedre mange av de andre nordiske krimforfatterne som jeg synes skrev litt mer realistiske plott. Men etter å ha lest Politi, er det ingen tvil, Nesbø er på toppen! Denne boka er på mange måter også ekstrem, og det er mange drap. Mye menneskelige følelser er beskrevet, og Nesbø er flink på beskrivelser. Gode setninger og formuleringer, god oppbygging, og så klarer han å lure oss lesere trill rundt! Herlig!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Perfekt. En av de aller beste krimhistorier som noen gang er skrevet. Hole har fått nye dimensjoner som gjør ham langt mer interessant og spenningen og mystikken sitter i fra første til siste side.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Fy flate altså! Jo Nesbø og Harry Hole! Jeg skjønner ikke de som kritiserer boka for å være "typisk Jo Nesbø", det er jo akkurat det (ihvertfall) jeg vil ha! Beste Hole-boka så langt. Stemningen var så skummel og uforutsigbar at jeg bare satt og ventet på at noe skulle gå galt hele tiden, at morderen lå og lurte bak hver bokstav og bare ventet på slå til. Fantastisk! Avsluttet boka for noen sekunder siden, og er helt andpusten her jeg sitter. Utrolig vakker, og skrekkinngytende, slutt! Man trenger ikke å ha lest de andre Harry Hole-bøkene før man leser "Politi", men det er absolutt en fordel. Noen av vendingene handlingen tar vil treffe deg mye hardere hvis du har et forhold til karakterene.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det hadde vært en varm, lang septemberdag med det lyset som forvandler Oslofjorden til smeltet sølv og får de lave åsene som alt hadde fått et første stenk av høst, til å gløde. En av de dagene som får Oslo-folk til å sverge at de aldri, aldri skal flytte derfra.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

I syttito prosent av tilfeller der folk bruker statistikk, er det noe de har funnet på der og da.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Men så, gradvis, ble det stillere. Og mørkere. Og enda stillere. Til stillheten fylte alle fordypninger i terrenget, og mørket kom krypende ut fra skogen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Regnet der ute i mørket, fantes det en vakrere lyd? Om han hadde kunnet velge, ville han bare sittet og hørt på den lyden dag etter dag. År etter år. Lyttet og lyttet, nytt hvert eneste sekund han fikk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og nå kjente Harry det selv, smilet som bare fortsatte å bre seg i ansiktet hans som et nykakket egg i steikepanna.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker eg har lest, eller har leseklare i bokhylla, der det er ein yrkestittel i tittelen.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer stadig nye bøker jeg bare må ha og ønskelista blir stadig lengre og lengre. Siden jeg fortsatt har mange bøker som ligger i lesekø, haster det jo ikke med å kjøpe flere bøker.... men.... må ha det, bare må ha det! Bøker kjøpt pr. 25/12 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg les i 2013 og ei kort meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Tørst" av Jo Nesbø
 • "Sønnen" av Jo Nesbø
 • "Kniv" av Jo Nesbø
 • "Mere blod" av Jo Nesbø
 • "Blod på snø" av Jo Nesbø
 • "Macbeth - roman" av Jo Nesbø
 • "Fasadefall" av Liza Marklund
 • "Fjellgraven - krim" av Michael Hjorth
 • "Den stumme jenta" av Michael Hjorth
 • "Det som ikke dreper oss" av David Lagercrantz
 • "Tusenfryd" av Kristina Ohlsson
 • "Skyggedød" av Anne Holt
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver