Politi

av (forfatter).

Aschehoug 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.07 (874 terningkast.)

1977 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Politi er den tiende boka om Harry Hole.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788203352942

EAN 9788203352942

Serie Harry Hole (10)

Genre Politi og detektiver Krim Thrillere

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 526

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

294 389 157 31 2 1

Bokomtaler

Andre krimforfattere må bøye seg i støvet, Harry Hole er virkelig tilbake. Jo Nesbø har igjen vist seg som kongen av spenningsbøker og krim. Trodde etter "Gjenferd" at Nesbø hadde mistet grepet, men med "Politi" er Nesbø igjen krim favoritten. Denne boken er umulig å legge fra seg.

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Sekser i VG??? Jeg synes denne boka ble kjedelig med det samme gjentatte trikset: Nei, skal han dra det kortet enda en gang, tenkte jeg alt for ofte. Tror at jeg holder på å utvikle en fobi mot krim der familie og venner blir involvert i forbrytelsen. Hver gang??? Vær så snill: Alle krimforfattere: Slutt med det! Jeg går over til Kampen om jerntronen nå. George R. Martin har nok skjønt hva vi trenger etter overdosering av smarte politifolk med familietrøbbel. Skal vise dem hva familiebråk innebærer, tenkte George R. Martin.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Ååh, for en spenning! Nesbø kan virkelig å skrive! Det er helt utrolig så spennende det kan bli, og så uten dødpunkter!

Boka er på over 500 sider, men det virker som at det er bare halvparten når du leser den. Den er umulig å legge i fra seg, så det går veldig fort. Jeg leste den på ei drøy helg, og dette var bare helt topp!

Boka er på mange måter en direkte fortsettelse av forrige bok om Harry Hole, og det er veldig viktig (synes jeg) at en må ha lest minst den forrige boka for å kunne forstå hele Politi.

Etter de to forrige bøkene synes jeg det begynte å bli litt vel ekstremt og utenkelig, og jeg likte bedre mange av de andre nordiske krimforfatterne som jeg synes skrev litt mer realistiske plott. Men etter å ha lest Politi, er det ingen tvil, Nesbø er på toppen! Denne boka er på mange måter også ekstrem, og det er mange drap. Mye menneskelige følelser er beskrevet, og Nesbø er flink på beskrivelser. Gode setninger og formuleringer, god oppbygging, og så klarer han å lure oss lesere trill rundt! Herlig!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Perfekt. En av de aller beste krimhistorier som noen gang er skrevet. Hole har fått nye dimensjoner som gjør ham langt mer interessant og spenningen og mystikken sitter i fra første til siste side.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Fy flate altså! Jo Nesbø og Harry Hole! Jeg skjønner ikke de som kritiserer boka for å være "typisk Jo Nesbø", det er jo akkurat det (ihvertfall) jeg vil ha! Beste Hole-boka så langt. Stemningen var så skummel og uforutsigbar at jeg bare satt og ventet på at noe skulle gå galt hele tiden, at morderen lå og lurte bak hver bokstav og bare ventet på slå til. Fantastisk! Avsluttet boka for noen sekunder siden, og er helt andpusten her jeg sitter. Utrolig vakker, og skrekkinngytende, slutt! Man trenger ikke å ha lest de andre Harry Hole-bøkene før man leser "Politi", men det er absolutt en fordel. Noen av vendingene handlingen tar vil treffe deg mye hardere hvis du har et forhold til karakterene.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

I syttito prosent av tilfeller der folk bruker statistikk, er det noe de har funnet på der og da.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det hadde vært en varm, lang septemberdag med det lyset som forvandler Oslofjorden til smeltet sølv og får de lave åsene som alt hadde fått et første stenk av høst, til å gløde. En av de dagene som får Oslo-folk til å sverge at de aldri, aldri skal flytte derfra.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Men så, gradvis, ble det stillere. Og mørkere. Og enda stillere. Til stillheten fylte alle fordypninger i terrenget, og mørket kom krypende ut fra skogen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Og nå kjente Harry det selv, smilet som bare fortsatte å bre seg i ansiktet hans som et nykakket egg i steikepanna.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Regnet der ute i mørket, fantes det en vakrere lyd? Om han hadde kunnet velge, ville han bare sittet og hørt på den lyden dag etter dag. År etter år. Lyttet og lyttet, nytt hvert eneste sekund han fikk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker eg har lest, eller har leseklare i bokhylla, der det er ein yrkestittel i tittelen.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Krim og politietterforskning


Godt sagt! (0) Varsle Svar

egen huskeliste for bøker lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Blodmåne" av Jo Nesbø
 • "Tørst" av Jo Nesbø
 • "Kniv" av Jo Nesbø
 • "Sønnen" av Jo Nesbø
 • "Mere blod" av Jo Nesbø
 • "Blod på snø" av Jo Nesbø
 • "Macbeth - roman" av Jo Nesbø
 • "Den blinde guden" av Chris Tvedt
 • "Fasadefall" av Liza Marklund
 • "Fjellgraven - krim" av Michael Hjorth
 • "Den stumme jenta" av Michael Hjorth
 • "Offer 2117" av Jussi Adler-Olsen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver