Den blinde guden

av (forfatter) og Elisabeth Gulbrandsen (forfatter).

Cappelen Damm 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.44 (126 terningkast.)

268 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boka om Kripos-etterforskeren Edvard Matre.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788202424886

EAN 9788202424886

Serie Edvard Matre (2)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Bergen Østlandet

Språk Bokmål

Sider 426

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 55 48 11 3 0

Bokomtaler

Dette blir en kjapp omtale fra meg, men jeg vil gjerne fortelle at dette var en solid og spennende krim med mange avkroker og sideveier, og historier som berørte og skremte. Ikke så mye nytt kanskje, men det er nå heller ikke lett når det gjelder krim lenger.. Men historien fortelles godt, og jeg drives hele tiden videre fordi jeg lurer på hvordan det går med selve saken, hvordan det går med tidligere etterforsker Solveigs kall, med Tommys sinne, med diverse relasjoner, om de klarer å ta Ulv og gutta, og så videre. Og med Edvard Matre selv, hvordan det vil gå med kjærlighetsforholdet til Victoria. Det skjer triste ting i boka, og flere overraskelser..

Lasse Lindtner leser veldig godt. Jeg liker nok best lydbøker med mye dialog, lest av skuespillere som får frem de forskjellige karakterene. Det gjør Lindtner forbilledlig, med nye stemmevrier på begge kjønn, mange aldre og flere karakterer med forskjellige dialekter.
Anbefales!
Mer i bloggen min HER

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et usedvanlig brutalt ran mot en tellesentral i Bergen ender med drap. Edvard Matre og hans kolleger i Kripos blir satt på saken. En stund etter skjer et lignende ran i Oslo, og Edvard innser at de står overfor en ransgjeng av et kaliber de ikke trodde fantes i Norge lenger.
Men når Kripos begynner å sirkle inn gjerningsmennene, blir de effektivt stoppet av PST – de får ikke lenger lov til å etterforske saken, da alt inngår i en større og viktigere sammenheng. Enkeltliv betyr ikke noe når rikets sikkerhet står på spill.
Samtidig må Edvard slite med en gryende mistanke om at en av hans egne folk kan ha liv på samvittigheten.

Dette er den andre boken om Kripos-etterforsker Edvard Matre – og om jeg hadde noen kritiske kommentarer til Av jord er du kommet, så har disse forsvunnet denne gangen. Litt av handlingen fra forrige bok trekkes inn i denne, en sak som forble irriterende hengende i luften forrige gang, men som i denne boken får samlet trådene sine til en løsning.

Men denne boken kan fint leses enkeltstående – historien er sterk og god nok til å stå helt alene! Denne boka er faktisk veldig, veldig bra. Spenningen er på topp hele veien, og jeg drives stadig videre. En bok som har gitt meg senere kvelder enn jeg strengt tatt har godt av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forventningene var høye etter å ha lest og likt "Av jord er du kommet" i samme serie godt. Disse ble dessverre ikke helt innfridd.
Jeg hørte begge som lydbok, så for det første ble det veldig feil med bytte av innleser mellom disse to bøkene! Nå hadde plutselig Matre en helt annen stemme og dialekt. At en mann med tydelige skrever r'er skal prøve å prate som ei dame fra Østlandet innimellom blir også veldig feil!
Historien er absolutt spennende, og har mange lag. Et annet pluss er også at det nå blir nøstet opp i noen løse tråder fra forrige bok. Selv om jeg pleier å like historier med mange lag, syns jeg her det blir for mange lag, -det føles rotete, og jeg vet ikke helt om jeg klarer følge forfatteren og huske alle krikene og krokene.
Ender derfor kun på en 4er for denne boken, Tiltross for spenning og adrenalin!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må innrømme at jeg slet med mange henvisninger til forrige bok av Tvedt i begynnelsen. Selv om jeg hadde lest den når den kom ut var det mye som hadde gått i glemmeboken, og det skjemmet nok leseopplevelsen min. Etterhvert begynte boka å leve sitt eget liv og da steg også spenningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Målet for 2018 er minst 50 bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er de klart beste bøkene av de 60 jeg leste i 2014.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste over alle bøker og lydbøker som slukes i år, samt korte kommentarar om kva eg syntes om dei


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Djevelens barn" av Chris Tvedt
 • "På ære og samvittighet - kriminalroman" av Chris Tvedt
 • "Den som forvolder en annens død - kriminalroman" av Chris Tvedt
 • "Formildende omstendigheter - kriminalroman" av Chris Tvedt
 • "Djevelen i detaljene - kriminalroman" av Chris Tvedt
 • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
 • "Du skal lide" av Frode Eie Larsen
 • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
 • "Blod i dans" av Gard Sveen
 • "Helvete åpent" av Gard Sveen
 • "Operasjon Hydra" av Sigbjørn Mostue
 • "Graven" av Monika N. Yndestad
Alle bokanbefalinger for dette verket