Skriver ikke Jo Nesbø veldig urealistisk om kvinner? Kan hende menn virkelig er slik han beskriver, men jeg kan ikke si jeg kjenner igjen verken meg eller noen andre damer jeg kjenner i hans kvinneskikkelser. Rakel er jo bare en irriterende pappfigur, uten noe særlig liv - har hun ingen venner eller familie? Og det er jo et merkelig forhold, de snakker jo aldri om noe som helst annet enn 1) jobben til Harry 2) stakkars forpinte Harry 3) skal Rakel VIRKELIG binde seg til stakkars forpinte Harry?

Vel, Jo Nesbø skriver spennende, det skal han virkelig ha. Bra thrillere, men mangler det aspektet jeg også setter stor pris på i god krim: den gode hverdagsbeskrivelsen av helt vanlige mennesker og forholdet mellom dem. Hos Nesbø er det for mange "supermennesker" og "superskurker". Den jeg likte best i "Politi" var egentlig politimannen Bjørn, som antagelig på grunn av dialekten virker normal og prosaisk, men han var jo bare en bifigur uten noe særlig liv. Og så måtte jo han også "merkes" med særtrekk som rastalue og smak for country, tror jeg det var.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Kan ikke si at jeg har latt meg irritere av dette. Men det er kanskje fordi det er en krim. Ikke at jeg ikke forventer kvalitet og troverdighet i en kriminalroman. Det er vel mer det at det er helt ok at en krim er renspikket handling og litt mindre "utenomsnakk". Hva Rakel og Harry snakker om utenom jobben til Harry blir liksom ikke så interessant. Kanskje Rakel liker å kjøre rallycross i helgene eller går Marcialonga med venninner hver vinter. Hva vet jeg. Men så lenge det ikke har noe med storyen å gjøre, så trenger jeg heller ikke vite det. Når det gjelder Hole er jeg veldig enkel:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig – dessuten greier han jo stadig å drepe de eneste kvinnelige karakterene han skaper som har litt personlighet, på verste bestialske vis. Mens de gørr kjedelige vakkerkvinnene og de beregnende femme fatale-horene får boltre seg fritt. Hvis han ikke skrev så spennende hadde jeg gitt opp Nesbø for lenge siden, hver eneste gang blir jeg sittende og ergre meg grønn over kvinnekarakterene og forbanner meg på at jeg aldri skal lese ei Nesbø-bok igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, irriterte meg at han tok livet av hun ene nå i siste bok!
Føler han skusler bort skrivetalentet med å slurve...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å se en sette ord på vage tanker jeg har hatt under lesing av Nesbø!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline