Menneskefluene

av (forfatter).

Cappelen Damm 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.28 (284 terningkast.)

759 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Oslo, 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt ned og drept i sin egen leilighet. Førstebetjenten Kolbjørn K2 Kristiansen forstår raskt at morderen må ha vært en de andre beboerne i oppgangen. Det viser seg at alle av oppgangens beboere preges av dystre hendelser i fortiden, og stadig flere spor peker tilbake mot okkupasjonsårene under 2. verdenskrig. Dette er den første boka om Førstebetjent K2 og Patricia.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788202336530

EAN 9788202336530

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1939-1945 1960-1969

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 329

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 114 115 34 7 3

Bokomtaler

Må bekjenne at denne boka synes jeg lite om. Mer om det her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Likte boka veldig godt, god krim fra Lahlum. Skal lese de neste bøkene så fort som mulig :-)

SPOILERS

Synes det var likt søkt at jenta som satt i rullestol på mange måter var en bedre etterforsker enn etterforskeren.
Har også ett spørsmål om noen kan svare:
Hvor fikk Cecilia pistolen fra? Den hun siktet mot Hjortefot med?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var en underlig historie.
Jeg følte som om jeg hadde havnet i "Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe …" mens plottet var skrevet av Rex Stout.
Til å begynne med var jeg mer irritert enn forundret. Å lese en ny bok hvor alt fra dialogen, relasjoner og tsja... egentlig ALT annet var tatt fra sent 60-tallet virket litt kunstig. Særlig når man vet at forfatteren ikke var født før 1973.
Men det ble bedre.
Jeg ble vant til det.
Og til slutt glemte jeg alt dette 60-tall-tullet og konsentrerte meg om historien. Den er pottetett. Ikke noen tvil om det. Men det er sååååååå Agatha C. og dette med et geni som styrer trådene er såååååå Stout. Så kaster man inn Hardy-guttene-naivitet. Det hele blir en artig historie, jeg gledet meg virkelig, men en stor krimklassiker er det dessverre ikke.
Og en historisk roman er det i alle fall ikke.

Men leseverdig:: Klart!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ett gammeldags krimmysterium, liker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Menneskefluene" av Hans Olav Lahlum, 25.07.12 er så absolutt lesbar - eller kanskje jeg bør si "bør leses"? Vet ikke, og jeg liker heller ikke ordet "bør".
Boka begynte veldig bra, forfatteren skriver utvilsomt godt, spennende plot, og avsluttningen er spennende. Han drodler og fargelegger beboere i en fellesoppgang i Oslo på en spennende måte, etter mordet på en kjent motstandsmann bosatt ii Krebs` gate 25.
Etterforskeren avhører beborne en etter en, og svarene han får gjør at det dukker opp nye spørsmål han må stille til de andre i oppgangen. Han får hjelp av en intelligent jente, som store deler av livet har sittet "isolert" i sitt hus lenket til en rullestol. Hun ligger hele tiden ligger litt foran ham i etterforskningen, basert på informasjonen hun får fra ham. Dette gir en god indre spenning i boka. Det er en god fortellerteknikk, men etter min menig gikk han litt for mange like runder. I og med at jeg liker gode dialoger for å beskrive personlig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det finnes en del mennesker som en eller annen gang i livet har opplevd noe så vanskelig og smertefullt at de aldri kommer over det. De blir menneskefluer, og nesten hele deres tilværelse kommer senere til å kretse rundt det som skjedde. Lik fluer over en avfallshaug, for å bruke et enkelt bilde.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Det var et av mitt livs mest angstfylte øyeblikk da jeg sto og så ham komme seilende over kanten på stupet. Det så først ut som han skulle gå rett i steinene. Men han hadde åpenbart hoppet på ski før, og hang langt fremover skiene i luften. Skiene strøk så vidt over de siste store steinene. Han landet trygt i snøen, og sto bredt med jamsides bein videre nedover. Med en gang skiene mistet fart sto han oppreist igjen, og staket for å komme fortest mulig frem til meg. Jeg trodde det hadde rablet helt for ham. Men da jeg fikk se ansiktet i kikkerten var det liksom verken noen redsel eller noen panikk der – bare en manisk overbevisning om at han måtte komme seg helt ned og frem til meg så snart som mulig. De siste hundremeterne han fløy frem her i dalbunnen, gikk armene hans så raskt at man knapt kunne se dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er ei liste over krimseriar, som følger same hovuderpersonen gjennom fleire bøker. Lista inneheld bøker eg har lese eller held på å lese. Kvar serie er representert ved den første boka i serien.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker kjøpt pr 24/11. Må bare få nok tid til å lese... Prioriteringer, prioriteringer.... ;)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "De fem fyrstikkene - tre mordfortellinger" av Hans Olav Lahlum
 • "Katalysatormordet" av Hans Olav Lahlum
 • "Maurtuemordene" av Hans Olav Lahlum
 • "Kameleonmenneskene" av Hans Olav Lahlum
 • "Haimennesket" av Hans Olav Lahlum
 • "Satellittmenneskene" av Hans Olav Lahlum
 • "Sporvekslingsmordet" av Hans Olav Lahlum
 • "De fems tegn" av Hans Olav Lahlum
 • "Isbaderen - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "En god sak - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Slakteren" av Øystein Wiik
 • "Tvekampen" av Arnaldur Indriðason
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver