Steinhuggeren

av (forfatter) og Gry Brenna (oversetter).

Gyldendal 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.63 (486 terningkast.)

1872 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Bjørn Solbergs eksemplar av Steinhuggeren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Svensk krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Politimannen Patrik Hedström er nettopp blitt pappa til en liten datter, og hans samboer Erica er rammet av fødselsdepresjon. En hummerfisker har funnet en liten pike, druknet i sjøen. Under obduksjonen går det imidlertid frem at hun har ferskvann med såperester i lungene. Saken er svært vanskelig, både fordi offeret er et lite, uskyldig barn, og fordi hun viser seg å være datteren til Ericas nyinnflyttede venninne. Sporene synes å lede i én retning, men Patrik mener det er noe som ikke stemmer. Dette er den tredje romanen om Patrik Hedström og Erica Falck.

Omtale fra forlaget

Den tredje politiromanen fra idylliske Fjällbacka av suksessforfatteren Camilla Läckberg. En hummerfisker finner liket av ei lita jente i en av teinene sine. Politiet tror først at det dreier seg om et ulykkestilfelle. Men obduksjonen av syv år gamle Sara viser at hun har ferskvann i lungene. Noen har tatt livet av henne og siden kastet henne på havet. Og noen må ha fôret henne .; med aske? For Sara har aske i munn, mage og lunger. To andre barn utsettes senere for forsøk på askemating. Asken har en lang og makaber historie og er nøkkelen til mysteriet. Drapet har en forbindelse med Agnes Stjernkvist. Hennes historie begynner i Strömstad på 1920-tallet og får tragiske følger i nåtid. Det er en historie om hvor langt man kan være villig til å gå for å få det man ønsker seg. Camilla Läckberg (f. 1974 i Fjällbacka) debuterte som krimforfatter i 2003 og har siden skrevet seks romaner om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström. To av disse, Predikanten (2005) og Steinhuggeren (2006) er blitt nominert til Årets bästa svenska deckare. Camilla Läckberg bøker er solgt i over to millioner eksemplarer bare i Sverige og er filmet av svensk TV.Skrevet om Steinhuggeren:«Her er en god svenskehandel . Läckberg er nesten danbrownsk i sin bruk av såpeoperaens dramaturgiske standardgrep: cliffhangeren.» Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad«. og du verden hvordan hun kan tegne infame personer. Mer enn passabelt.»Terje Stemland, Aftenposten«En innertier! Dette er rett og slett en drivende god bok! . Velger du en eneste krimbok til påske, velg denne! Magasinet Det gode liv«Camilla Läckberg har klart det igjen. Hun skaper besettende spenning fra lukkede rom i den svenske landsbygden.»Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788205385740

EAN 9788205385740

Serie Patrik Hedström og Erica Falck (3)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 455

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

63 245 128 39 7 3

Bokomtaler

Nå må jeg snart innse at jeg ikke skal lese denne forfatteren. Det er tregt, overklarende, ALT for mange parallellhistorier og til tider ubehjelpelig språk. Og det er synd når plotet i utgangspunktet er godt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende bok. Liker at det er flere historier parallelt som har sin egen spenning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en utrolig bra bok som jeg ikke klarte å legge i fra meg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var ingen innertier for meg. Boka var til tider langtekkelig og ikke en bok jeg vil kalle krim,men mer en spenningsroman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av Sina Thon Skjelstad

STEINHUGGEREN

Boken handler om en politietterforskning. En liten jente på syv år blir funnet druknet på havet, og Patrick Hedstrøm blir satt på saken. Det er tydelig at hun ble drept. Hun hadde ferskvann og aske i lungene. Patrick må gå i sømmene på saken og finne den skyldige. Drapet har en forbindelse med Agnes Stjernkvist som levde helt tilbake på 1900 tallet.

Steinhuggeren var en veldig spennende bok som det var vanskelig å legge fra seg. Man får stadig nye oppdateringer rundt etterforskningen, men får også høre en del om livet utenom. Det er den første krimboken jeg har lest og jeg likte den veldig godt. Jeg skal helt klart lese flere av bøkene til Camilla Lackberg!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En hummerfisker drar opp en teine med en skrekkelig fangst - en død liten jente. Det er opptakten til Camilla Läckbergs tredje kriminalroman, som ellers er mest preget av at hovedpersonene har fått barn.

Boken er kategorisert som en krimbok, men personlig syns jeg den inneholder svært lite "krim". Derimot inneholder den svært mange parallelle historier om ulike karakterer. Fokuset mitt går derfor fra å være nysgjerrig på drapet av den lille jenta, til livet til de andre karakterene som beskrives i boken. Boken er med andre ord fin, selv om den ikke lever helt opp forventningene mine etter å ha lest bøkene "Isprinsessen og Predikanten" av Camilla Läckberg fra før.

Konklusjon: En helt ok spenningsroman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Charlotte snappet etter pusten med en rallende strupelyd. Hun grep tak i bordplata med begge hender, som for å holde seg oppreist, og stirret med tomme, vidåpne øyne på Patrik. I stillheten som fulgte, virket det som om det ene harkende åndedraget hun utstøtte, var høyere enn et skrik, og Patrik svelget for å holde unna tårene og gjøre stemmen stødig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da presten banket på døra noen minutter senere, følte Patrik at han og Martin ikke kunne gjøre noe mer. De forlot huset som de med sitt budskap hadde hensatt i sorg, og satte seg i bilen i innkjørselen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi har rydda i bokhyllene og funne ut at vi må sortere vekk nokre bøker. Derfor denne lista med bøker som eg ønskjer å gje vekk


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er bøkene jeg har rukket å lese i 2010. Har ikke tatt med pensumbøker..


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene som har holdt meg med selskap på godt og vondt, vår, sommer og høst 2011 - i tilfeldig rekkefølge=)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Følger trenden og lager liste


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lagt til i den rekkefølgen jeg har lest de.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppdaget at det å lage liste her var en fin måte å holde oversikten over hvilke bøker jeg har lest. Lister er i grunnen sabla greit... Suksessen fra 2010 fortsetter, her kommer listen for 2011-bøkene


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker som jeg ønsker å lese i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsettelse lese bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ulykkesfuglen" av Camilla Läckberg
 • "Predikanten" av Camilla Läckberg
 • "Havfruen" av Camilla Läckberg
 • "Fyrvokteren" av Camilla Läckberg
 • "Tyskerungen" av Camilla Läckberg
 • "Englemakersken" av Camilla Läckberg
 • "Isprinsessen" av Camilla Läckberg
 • "Løvetemmeren" av Camilla Läckberg
 • "Snøstorm og mandelduft" av Camilla Läckberg
 • "Svart sti" av Åsa Larsson
 • "Heksen" av Camilla Läckberg
 • "Til din vrede går over" av Åsa Larsson
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver