Havfruen

av (forfatter) og Gry Brenna (oversetter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.61 (441 terningkast.)

1770 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Magnus Kjellner blir funnet fastfrossen under isen, med merker etter vold. En av vennene hans, Christian Thydell, har fått anonyme trusselbrev. Han viser brevene til Erica Falck. Christian nekter å gå til politiet, men Erica viser et av brevene til Patrik. Han aner at det finnes en sammenheng mellom brevene og drapet på Magnus, og at sporene fører bakover i tiden. Dette er den sjette boka om Erica og Patrik.

Omtale fra forlaget

Den sjette boken i suksesserien om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck i Fjällbacka Magnus Kjellner, lykkelig gift og far til to, forsvinner sporløst i Fjällbacka. Tre måneder senere blir han funnet fastfrossen under isen, med merker etter vold. Det blir dessuten kjent at en av vennene hans, Christian Thydell, i mer enn ett år har fått anonyme trusselbrev. Christian står foran sitt store gjennombrudd som forfatter, og på lanseringsfesten for romanen Havfruen får han enda en meddelelse. Han bryter sammen og viser brevene til Erica Falck, som har hjulpet ham med manuskriptet. Christian nekter å gå til politiet, men Erica smugler med seg et av brevene og viser det til Patrik. Hun er urolig for hva som kan skje. Patrik aner at det finnes en sammenheng mellom brevene og drapet på Magnus, og at sporene fører bakover i tiden.Camilla Läckberg (f. 1974 i Fjällbacka) debuterte som krimforfatter i 2003 og har siden skrevet seks romaner om Erica Falck og Patrik Hedström. To av disse ble nominert til Årets bästa svenska deckare. I 2006 ble hun tildelt Folkets litteraturpris. Camilla Läckbergs bøker er solgt i over to millioner eksemplarer bare i Sverige og er filmet av svensk TV.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205388277

EAN 9788205388277

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 415

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

62 194 151 22 10 2

Bokomtaler

Vi er tilbake i Fjällbacka, og politietterforsker Patrik Hedström og hans kone forfatteren Erika Falck venter tvillinger. Politiet er i ferd med å gi opp å finne løsningen på en forsvinning som skjedde tre måneder tidligere. Da forsvant nemlig Magnus Kjellner uten å etterlate seg et eneste spor. Han var lykkelig gift og etterlot seg en kone og to barn.

Da det kommer frem at Christian Thydell, som er i ferd med å debutere med sin første bok ”Havfruen”, har mottatt anonyme trusselbrev, begynner saker og ting å skje. Selv påstår han at han ikke er skremt av brevene, men det blir derimot hans kone Sanna da hun snoker i sakene hans og kommer over disse. Hun elsker sin mann, men vet så å si ingenting om hans fortid. Hva skjuler Christian fra sin oppvekst? Hvorfor forteller han ingenting? Og hvilken betydning har dette for det som skjer?

Etter hvert kommer det frem at det ikke bare er Christian, men flere som har mottatt likelydende trusselbrev. Så dukker det opp et lik som er frosset fast i isen … Selv om Erika er gravid, og det er Patrik som står for etterforskningen, klarer hun ikke å la være å blande seg inn. Ikke overraskende er det dette som får avgjørende betydning når løsningen rulles opp.

Dette er den tredje boka jeg har lest av Camilla Läckberg, og nå holder det. Som de foregående ”leste” jeg også denne som lydbok. Kirsti Grundvig fungerte svært godt som oppleser. Plottet var i og for seg greit, men virkelig spennende ble det ikke før helt på slutten. Jeg har uansett fått min Läckberg-dose. Jeg tror det har med å gjøre at når man har lest en del bøker av en og samme krimforfatter, begynner de å gjenta seg selv og følger et ganske forutsigbart mønster som er gjenkjennelig fra bok til bok. Läckberg skriver godt, så jeg gir en svak firer på terningen for denne boka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ei skikkelig bra bok av Camilla Läckberg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Milde himmel, dette er den verste "krimboken" jeg noengang har lest. Graviditetsproblemer, overspising, alt er mennenes feil og et aldeles håpløst plot, hentet fra ukeblader jeg ikke engang trodde fantes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En spennende og lettlest krimbok, som kanskje ikke utarter seg slik som en først tror. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt vell mye om de gravide søstrene, men innimellom er det noe som gjør at man fortsetter å lese fordi man blir nysgjerrig på hvordan dette ender. Ikke det aller beste plottet. Mye i samme stil som serien hennes (Mordene i Fjällbacka) på TV. Greit, men heller ikke noe mer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Kreften hadde vunnet, men likevel tapt, for den skulle dø med henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han forsto ikke hvordan han skulle klare å leve uten henne. Det var som å måtte leve uten luft. Like umulig, like kvelende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene som har holdt meg med selskap på godt og vondt, vår, sommer og høst 2011 - i tilfeldig rekkefølge=)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lagt til i den rekkefølgen jeg har lest de.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest noen av dem og de var gode. Andre var mindre gode og noen fikk jeg ikke tid til en gang. Skal prøve og fullføre lista neste år når jeg får tid :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ulykkesfuglen" av Camilla Läckberg
 • "Fyrvokteren" av Camilla Läckberg
 • "Englemakersken" av Camilla Läckberg
 • "Steinhuggeren" av Camilla Läckberg
 • "Snøstorm og mandelduft" av Camilla Läckberg
 • "Løvetemmeren" av Camilla Läckberg
 • "Predikanten" av Camilla Läckberg
 • "Tyskerungen" av Camilla Läckberg
 • "Isprinsessen" av Camilla Läckberg
 • "Heksen" av Camilla Läckberg
 • "Til din vrede går over" av Åsa Larsson
 • "Svart sti" av Åsa Larsson
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver