Ridderkorset

kriminalroman

av (forfatter).

Juritzen forlag 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.84 (137 terningkast.)

311 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den syvende boka om Ole Vik og staben hans ved Fjellberg lensmannskontor

Omtale fra forlaget

Terrormål: Slottet.

Drivende og menneskelig krimroman.

2010. På kort tid får politiet i Fjellberghavn melding om en drept treåring, en vekter myrdet på jobb og en naken kvinne liggende død på et skjær.
Politioverbetjent Cecilie Hopen og hennes overordnede, Marte Mellingen, utfordres til det ytterste når sporene peker mot en norsk topp-politiker.
Samtidig får Cecilies samboer, vekterfirmaets eier, mistanken rettet mot seg fra en annen etterforsker. Selv den sykmeldte politisjefen Ole Vik må trå til i en sak som stadig vokser.
For hendelsene i Fjellberghavn er bare forspillet, et ledd i en større plan.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788282055888

EAN 9788282055888

Serie Ole Vik (7)

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 479

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

26 74 27 9 1 0

Bokomtaler

[Det er ikke fritt for at jeg hadde forventninger til denne boken, og sommerfuglene i magen gjorde mye ut av seg, når jeg bladde opp for første gang. Forfatteren fortalte på lanseringen at han liker å sparke spenningen igang på første side og heldigvis stoppet det ikke med det. Forlagets omtale røper jo de store trekkene av det som blir avdekket i handlingens begynnelse, og siden gjerningsmannen er grundig skjult for oss ligger spenningen i etterforskningen. Ridderkorset er en tradisjonell krim på den måten, at vi først får en ugjerning, så en etterforskning som avslører en gjerningsmann. Ofte liker jeg ikke når de aller nærmeste til krimhelten blir involvert i saken, men avklaringen på dette kom ganske tidlig, så han reddet seg inn på tykkere is igjen.
Historien er veldig rikholdig når det kommer til handling, og selv om det ikke på noen måte er creepy og dirrende spennende, så er boken fengslende så det holder. Det jeg likte best med måten boken er skrevet på, er måten informasjon blir avdekket underveis. Jeg har egentlig ikke lyst å røpe mer av handlingen, for da tar jeg jo fra deg gleden ved å bli forbauset og overrasket mens du leser.

Jørgen Jæger liker å ta opp et aktuelt tema i det han skriver, og det har han også gjort her. Fremmedfrykt og angst for muslimer ble satt på dagsorden for alvor da tvillingtårnene falt, og 22 juli 2011 ble vi igjen minnet om dette. Det er ikke fritt for at detaljer fra Ridderkorset minner om terrorhandlingen.

Ridderkorset er ikke en tretten på dusinet krim. Den er skrevet kronologisk, og det er alltid tydelig for leseren hvem som snakker. Boken er fri for klisjèer og oppbrukte fraser, og det jeg liker aller best er den troverdige beskrivelsen av etterforskningsarbeidet. Her er det ingen krimhelt som opererer alene, her er vi med på et skikkelig teamarbeid, hvor hele politistyrken gjør sitt.
Anbefales hjerteligst, spesielt du som er redd for det groteske bør slå til på denne.]1

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En liten gutt blir funnet død på en fjelltopp. En vekter blir skutt under et ran. Liket av en kvinne driver i land på en øy. Alt dette skjer i løpet av kort tid i idylliske Fjellberghavn.
For politibetjent Cecilie Hopen blir etterforskningen et mareritt. Cecilies samboer blir mistenkt og arrestert. Hennes sjef Ole Vik er sykmeldt og hun blir ikke hørt når stadig mer alarmerende spor dukker opp. Spor som peker mot en norsk toppolitiker og som leder til en skjult trussel, rettet mot hele nasjonen.

Jørgen Jæger bringer oss raskt i stemning – som vanlig. Han har skapt et idyllisk og koselig univers i Fjellberghavn, et sted man har lyst til å reise på sommerferie – men på sedvanlig Jægervis kryper uhyggen inn og bryter den idylliske, koselige stemningen.

Dette er bok nummer sju om lensmann Ole Vik og hans kolleger i Fjellberghavn. Jeg imponeres over at det er mulig å holde kvaliteten, spenningen, uhyggen og driven på topp gjennom sju (7) bøker – for det er enda ikke en bok fra Jægers hånd jeg ikke har plassert på min topp-liste av beste leste bøker.

Denne boken er heller ikke noe unntak – snarere tvert imot. Den starter med en snikende uhygge som aldri helt slipper taket. Det ligger hele tiden noe stort og viktig i bakgrunnen som gjør at man tvinges videre i boken for å forsøke å få svar på spørsmålene. De lokale tragediene brettes ut til å få et stadig større omfang – og det hele ender med å true hele vår nasjon.

Jeg elsket boka fra ende til annen – Jæger har sin egen særegne måte å skrive på som gjør at leseren drives fra side til side – og i denne boken likte jeg spesielt godt disse små avsnittene som avsluttet flere av kapitlene, som små glimt av ting som er i ferd med å skje, men som bare pirrer nysgjerrigheten og ikke gir noen svar uten at man blir nødt til å lese videre.

Nok en fantastisk prestasjon fra Jørgen Jæger – jeg ser fram til enda mer kvalitetskrim fra Bergen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I "Ridderkorset" møter vi igjen politisjef Ole Vik. Han er fortsatt sykmeldt etter sine opplevelser i "Stemmen" så nå er det politioverbetjent Cecilie Hopen som må ta sakene som dukker opp. Grusomme hendelser skjer, et barn blir funnet drept, en vekter blir skutt på jobb og en naken kvinne blir funnet død i fjæra.Mistanken rettes fort mot en topp-politiker( ikke hvem som helst det altså!) og Cecilies egen samboer, som eier vekterselskapet, blir av en annen etterforsker mistenkt for å ha drept sin arbeidskollega.Dramaet stiger for Cecilie som må kjempe en hard kamp for de døde og for sin samboer.

Jah..hva skal en si til dette da? Når en bok er så bra at du ikke klarer å finne ordene som beskriver hvor BRA du synes den er?
Jørgen Jæger er så god på å skrive bøker som er spennende fra første til siste side. Det som imponerer meg er at det er ikke noe dødtid, ikke noe vissvass :) Handlingen, plottet, spenningen er der fra første setning og slutter aldri. Du blir så revet med i et tempo som ikke lar deg slappe av et øyeblikk. Du føler så mye når du leser den, for det er drama, det er humor og det er sinne,svik og bakvaskelse.
Dette er boka alle krimelskere må lese, og alle som ikke liker krim bør også lese den, du vil bli overrasket!
Jørgen Jæger, vi elsker deg og bøkene dine :) Når kommer neste??

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bare herlig . Jeg følger Cecilie med runde øyne og kjærlighet i hjerte i alt hun må takle -og det dukker stadig opp nye spørsmål å tenke videre på - glede seg til neste bok -.-den MÅ komme

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ridderkorset er bok nummer sju i serien om lensmann Ole Vik i den fiktive småbyen Fjellberghavn. Da lensmannen fortsatt er sykemeldt etter en bilulykke er det hans høyre hånd på lensmannskontoret, Cecilie Hopen, som spiller hovedrollen denne gangen.

I løpet av noen få timer, og innenfor en relativt liten radius får hun tre lik å hanskes med. En liten gutt blir funnet på en fjelltopp, en vekter blir skutt under et ran og en naken kvinne blir funnet i fjæresteinene. Hopens samboer som er daglig leder i vekterfirmaet som ble ranet blir raskt mistenkt og påtalt for ranet, og hun må sette alle krefter inn på å renvaske sin kjære. Samtidig dukker det opp trusler mot statsministeren i forbindelse med en potensielt pikant farskapssak.

Første halvdel av denne romanen likte jeg svært godt. Jæger sin skrivestil er fengende og dramatisk med fine beskrivelser av situasjoner og natur. Jeg liker også godt den lett tilbakelente småbyhumoren som ligger og lurer mellom linjene; det kan minne litt om stilen i britiske krimserier som "Midsomer Murders". Karakterene er kanskje ikke de mest tredimensjonale og livaktige, men de har sin funksjon i plottet. I dette formatet er de for det meste tilstrekkelige.

Handlingen er kløktig konstruert i den første halvdelen, det er svært mange tråder og personer å holde orden på - noe også etterforskerene beklager seg over. Politiarbeidet er skildret på en troverdig måte for en som ikke har særlig innsikt i hva som egentlig foregår på et lensmannskontor.

Å ha en del av plottet basert på virkelighetens Jens Stoltenberg er ikke et grep jeg syns var særlig vellykket. Han spiller liten rolle i plottet, og er uansett redusert til en pappfigur. Hvilken som helst person med tilsvarende politisk ståsted kunne ha erstattet statsministeren uten at det hadde påvirket historien i særlig grad. Ser man dette i lys av hendelsene på Utøya i 2011 er det kanskje mer forståelig at forfatteren har brukt dette grepet, men det gjør det ikke mer vellykket etter mitt syn.

Andre halvdel av romanen faller dessverre noe sammen for min del. Trådene blir samlet alt for tidlig, og den store "overraskelsen" mot slutten er lett å forutse hvis man har lest noen kriminalromaner fra før. I tillegg syns jeg at en del karakterer utviklet seg i feil retning og ble mer klisjeaktige.

Jeg har registrert at forholdet mellom Cecilie Hopen og Bernhard Ro blir kritisert i enkelte omtaler av boken. Etter mitt syn er det såpass overfladisk beskrevet at er det egentlig ikke mye å kritisere, siden vi ikke kommer under huden på noen av dem i den sammenhengen.

Alt i alt var dette grei underholdning som jeg leste raskt. Jeg syns at Cecilie Hopen er en ganske god romanheltinne, til tross for at hun til tider kan framstå som et lytefritt glansbilde. Det er synd at den mesterlige oppbyggingen og forvirringen i den første halvdelen mister trykket og flater veldig ut etterhvert, og at det ikke er noen overraskelser igjen til det som skulle vært klimakset.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

--En bok basert på et eventyr
--En bok som har vunnet National book award
--En Young Adult bestselger
--En bok du ikke har lest siden ungdomsskolen
--En bok med handling fra ditt hjemsted
--En bok oversatt til engelsk
--En kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
--En bok hvor handlingen er i Europa
--En bok på under 150 sider
--En New York Times bestselger
--En bok som blir til film dette året
--En bok anbefalt av noen du akkurat har møtt
--En selvutviklingsbok
--En bok du leser ut på en dag
--En bok skrevet av en kjendis
--En politisk memoar
--En bok som er minst 100 år eldre enn deg
--En bok på mer enn 600 sider
--En bok fra Oprah's bokklubb
--En science- fiction roman
--En bok anbefalt av et familiemedlem
--En tegnet roman
--En bok publisert i 2016
--En bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
--En bok hvor handlingen er om sommeren
--En bok og dens prequel
--Et mordmysterium
--En bok skrevet av en komiker
--En dystopi
--En bok med blått omslag
--En diktsamling
--Den første boken du ser i en bokhandel
--En klassiker fra det 20 ende århundre
--En bok fra biblioteket
--En selvbiografi
--En bok om en roadtrip
--En bok om en kultur du er ukjent med
--En satirisk bok
--En bok hvor handlingen foregår på en øy
--En bok som garantert vil gi deg glede


Godt sagt! (3) Varsle Svar

lest 2015


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest i 2016. Bøkene legges kronologisk inn etter lesedato.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

"rått og råde"


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ikke et lik for mye - noveller" av Jørgen Jæger
 • "Det sorte fåret" av Jørgen Jæger
 • "Dommen" av Jørgen Jæger
 • "Hjerteløs" av Jørgen Jæger
 • "Skjebnedøgn" av Jørgen Jæger
 • "Guden - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Judasskuddet" av Jørgen Jæger
 • "Dødssymfoni - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Blodskrift - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Fortielsen - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Kameleonene" av Jørgen Jæger
 • "Stemmen - kriminalroman" av Jørgen Jæger
Alle bokanbefalinger for dette verket