Gode naboer

av (forfatter) og Kurt Hanssen (gjendikter).

Schibsted 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (16 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

New York, 1964. Katrina Marino er på vei hjem fra nattskiftet, og blir brutalt overfalt av en mann utenfor boligblokken. Overfallet blir hørt av flere naboer, men ingen kommer henne til unnsetning. Ingen ringer etter hjelp. Flere skjebner streifer hverandre så vidt i storbynatten: En unggutt innkalt til militærtjeneste, en mann som sitter alene i sin egen stue med en pistol i hånden, en kvinne som tror hun har drept et barn i en ulykke, mannen som vil beskytte henne, en naiv utpresser, en søvnløs ambulansesjåfør, en korrupt politimann ... En sjokkerende og elegant psykologisk thriller.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788251656672

EAN 9788251656672

Genre Thriller

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 239

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 7 3 3 0 0

Bokomtaler

Nifst i New York: Gode naboer av Ryan David Jahn
Gode naboer (Acts of Violence) er Ryan David Jones`debutroman. Han har jobbet med TV og film siden 2004. Det synes jeg merkes i boka. Vi følger livet til flere naboer i en boligblokk i New York i 1964, gjennom noen få timer . Disse skildres gjennom korte scener/kapitler hvor de blir vitner til en åstedshendelse utenfor blokken. En av naboene, Kat, kommer hjem fra nattskift og blir brutalt overfalt utenfor blokka. Naboene ser og hører, men gjør ingen ting. I mens prøver Kat å komme seg til telefonen, men blir angrepet på nytt mens hun kjemper for sitt liv.

Et annet sted i byen bedrives lyssky virksomhet av et par politibetjenter hvor skylden legges på en mørkhudet mann som tilfeldigvis er i nærheten. En mann blir livstruende skadet i en ulykke og kjøres til sykehuset i en ambulanse, mens ambulansesjåføren oppdager at han kjenner pasienten. Skal han hjelpe eller skal han ikke?

Flere skjebner knyttes sammen, hemmeligheter avsløres, rasismen og råskapen i en av verdens største byer får herje uten alt for store konsekvenser. Alt avhenger av hvem du er. Imens har noen naboer nok med sine egne personlige drama.

Gode naboer er en velskrevet thriller, med en original vri, som et manus, men som er en fullformet roman. Jeg har ingen problemer med å se denne boka som en film i mitt eget hode. Om den ikke er like spennende hele veien, så tar den igjen på et veldig godt språk og en original språkføring. Les litt sakte, boka er verdt det.

Jeg liker dessuten originaltittelen Acts of violence bedre istedet for den norske oversettelsen Gode naboer. Det er Acts, scener , vi får som veves sammen på en nydelig måte.

Fra blogginnlegget http://artemisiasverden.blogspot.no/2013/04/nifst-i-new-york-gode-naboer-av-ryan.html#more

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det føles godt - bare litt menneskelig varme i en kald verden

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

ØNSKER Å LESE ! ! ! Lista er stort sett et resultat av hva jeg finner her inne på bokelskere! Det er bøker jeg ikke har, og som jeg stort sett ikke finner på biblioteket her.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre utgaver