Springflo

av (forfatter), Rolf Börjlind (forfatter) og Kjell Jørgen Holbye (oversetter).

Gyldendal 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.89 (118 terningkast.)

243 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boken om Olivia Rönning og Tom Stilton.

Omtale fra forlaget

Krimdebut fra forfatterne bak 26 Beck-filmer.

En sen kveld i 1987 begås et mord på en ung gravid kvinne. Hun graves ned i en grop på en strand på Nord-Koster rett før springfloen kommer. Bare hodet er synlig, og vannet stiger raskt. De skyldige blir sett av en liten gutt som varsler foreldrene sine. Men kvinnens liv lar seg ikke redde, og politiet lykkes ikke med å identifisere henne. Saken forblir uløst.
Mye senere, i 2011, får politistudent Olivia Rönning i oppgave å skrive om saken. Hun prøver å finne Tom Stilton, som den gang ledet etterforskningen, men han er som sunket i jorden. Samtidig blir en gruppe hjemløse i Stockholm utsatt for blind vold som filmes og legges ut på nett. Mange tråder samles i en forrykende fortelling som byr på overraskelser og en uventet slutt.
Den første boken om Olivia Rönning og Tom Stilton lover godt for fremtiden!

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205429796

EAN 9788205429796

Serie Olivia Rönning og Tom Stilton (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 431

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

20 69 25 4 0 0

Bokomtaler

Ååååhhhh, for en spennende og herlig bok! Dette var bra saker! Umulig å legge fra seg, måtte bare lese litt til hele tiden!

Det er tydelig at forfatterne er filmregissører, da korte kapitler og kjappe beskrivelser og handlinger gjør boka intens. Synes hele tiden jeg så filmen for meg inne i hodet mens jeg leste. Dette ødela ingenting for den flotte leseopplevelsen jeg har fått, så tusen takk herr og fru Börjlind! Skriv gjerne flere bøker, og det ganske raskt!

Politistudent Olivia, den hjemløse, luksusprostituerte, sexkjøpende politimenn, industrieiere, politikere høyt på strå, ekte kjærlighet, forsmådde fine fruer, gutteslåsskamper, uteliggere, forhenværende psykolog som må ha sin egen "hule", veldig mange å holde styr på. Allikevel følte jeg at jeg som leser klarte å holde oversikten, jeg ble passe kjent med de fleste, og jeg har veldig lyst til å bli enda bedre kjent med disse!

Nysgjerrigheten og den uredde og uerfarne stilen til politistudenten Olivia gjør dette til en herlig opplevelse, og hva andres kunnskap om Olivia selv bidrar også sterkt til en god handling. Den parallelle historien om mishandlingen av de hjemløse passer veldig godt sammen med hovedplottet, og beriker boka veldig synes jeg.

Så et sted at Börjlind blir sammenlignet med Kepler, og dette er en minst like herlig start på et fantastisk forfatterskap. Hvis disse to klarer å følge opp like godt som Kepler har gjort, lover dette meget godt for at vi også fremover har mye god svensk krim å glede oss til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ny krimserie fra Sverige.....og for en start! Dette er så velskrevet, spennende og intrikat at det er en sann fryd å lese!
Forfatterne Cilla og Rolf Börjlind er blant de mest erfarne manusforfattere i Sverige. Det er de som har skrevet manus til 26 Beck-filmer.Ikke rart denne boka ble så bra :)

En sen kveld i 1978 blir en ung, gravid kvinne gravd ned i sanden på en strand på Nord-Kloster. Bare hodet er synlig....og snart kommer springfloen. En liten gutt ser hva som skjer og varsler sine foreldre men det er for sent. Kvinnen er død og politiet lykkes ikke å identifisere henne. Saken forblir uløst.I 2011 får politistudent Olivia Rønning i oppgave å skrive om saken. Det første hun prøver på er å finne Tom Stilton, som den gang var etterforskningsleder, men han er som sunket i jorden. Samtidig blir en gruppe hjemløse utsatt for blind vold som filmes og legges ut på nettet.Snart innser Olivia at disse to hendelsene, med mange års mellomrom, henger sammen på et vis.
Denne boka er som et spindelvev der trådene er mange men hver tråd, hver historie har sin egen plass og som til slutt gir en mening. Jeg liker måten de skriver på. Innimellom har de korte kontante setninger noe som er et godt virkemiddel for å fremheve viktige ting. Jeg vil ikke si det er en lettlest bok, den er intrikat men på en sånn måte at du ikke har noe problem med å følge med på handlingen. Dette er en sånn bok du ikke klarer å legge fra deg.Jeg leser mye krim, mye bra og noe dårlig, men denne er en av de beste jeg har lest på lenge! I Sverige blir denne sammenlignet med Keplers debutbok Hypnotisøren og det skal jeg være enig i !! Ser frem til neste bok i serien kommer, jeg vil lese mer fra disse to forfatterne !!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Thomas Bolme läser svenska originalutgåvan "Springfloden" för mig och detta är en helt speciell bok. Välskriven, överraskande och trovärdig. Fina karaktärsbeskrivningar på de olika personerna i boken. I den här boken händer det saker ända in i kaklet. En bok att njuta av och jag gav mig direkt i kast med nästa bok i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

spennende god krim! kan anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hun satt stille i sommernatten, en natt som ikke var natt, men et stevnemøte mellom skumring og daggry (...)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er ikke utskuddene som skal inn i samfunnet , det er innskuddene
som skal ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mannen var et menneske, et fokusert menneske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Alt som leses i 2017 havner her, i den rekkefølgen lesingen avsluttes i.
Skriver kortfattet notater om boka:
-handling / tematikk
-leseropplevelse
-favorittsetning
-nye ting jeg lærte
-annet jeg biter meg merke i


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg ville lese i 2016 som aldri blir lest fordi lista over 2016-bøker ble så altfor lang (og samtidig utilstrekkelig). Så dette er "leftovers" pluss diverse som nok dukker opp meir eller mindre spontant. Foruten desse reste-bøkene har eg planer om å
1) lese fleire klassikare
2) utforske meir japansk litteratur - rett og slett fordi eg falt pladask for Haruki Murakami
3) utvide sjangrene eg les, F. Eks vil eg forsøke meg på litt fantasy (fordi den såkalla "urbane fantasy-en" i Neil Gaimans Neverwhere gav meirsmak. Også innen Sci-fi, gjerne med humor og satire, som i Hitchhikers guide to the Galaxy, vil eg lese meir


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den tredje stemmen" av Cilla Börjlind
 • "Den barmhjertige samaritan" av Cilla Börjlind
 • "Koldbrann" av Cilla Börjlind
 • "Frossent gull" av Cilla Börjlind
 • "Sov du vesle spire" av Cilla Börjlind
 • "Svart daggry" av Cilla Börjlind
 • "Leona - terningen er kastet" av Jenny Rogneby
 • "Åte" av Daniel Cole
 • "Den hemmelige kvinnen" av Anna Ekberg
 • "Forsvinningspunktet" av Val McDermid
 • "Dødssporet" av Sara Blædel
 • "Siste åndedrag" av Robert Dugoni
Alle bokanbefalinger for dette verket