Blodtåke

kriminalroman

av (forfatter).

Gyldendal 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (91 terningkast.)

213 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den tredje boka om krimjournalist Henning Juul.

Omtale fra forlaget

Ny forrykende krim om Henning Juul

En drapsmann på hevntokt: En eldre kvinne blir funnet drept og brutalt mishandlet på et sykehjem i Oslo. Alt tyder på at gjerningsmannen bar på et voldsomt raseri.
En anonym trussel: Justisminister Trine Juul-Osmundsen blir anklaget for å ha seksuelt trakassert en yngre, mannlig politiker. Saken utløser et mediehysteri, og hun mottar samtidig en advarsel: Gå av, ellers vil den egentlige sannheten komme for en dag.
En mann på jakt etter svar: Journalisten Henning Juul blir satt på sykehjemsaken, men klarer ikke å la være å engasjere seg i mediestormen rundt sin egen søster, justisministeren. Snart oppdager han sannheter som ikke tåler dagens lys.
Så slår drapsmannen til igjen. Han har fremdeles noe å hevne.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205429314

EAN 9788205429314

Serie Henning Juul (3)

Genre Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 383

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 50 24 8 1 0

Bokomtaler

Veldig bra krim! Enger har virkelig klart å lage en spennende og flott serie om journalisten Henning Juul.

Første boka var veldig preget av Juuls psykiske problemer etter brannen for to år siden, og i bok to jobbet han iherdig med å få ut av Tore Pulli hva han visste om brannen.

Nå i bok tre føler jeg at vi blir mye bedre kjent med Henning Juul selv, både gjennom søster og justisminister Trine Juul-Osmundsens problemer og alle tilbakeblikkene til deres barndom. I alle slike krimserier føler jeg at en viktig del av den totale historien er den parallelle historen til hovedpersonene. Det at Enger har bestemt seg for at vi i løpet av seks bøker om Henning skal få svar på gåten om brannen hvor sønnen Jonas døde, er et veldig bra element som vi stadig får mer og mer kunnskap om. Det hjelper for Henning sin del at han kommer seg videre selv også, at han føler han takler dette bedre.

De to første bøkene leste jeg som e-bøker på mobilen, og denne tredje hørte jeg som lydbok. Bra oppleser, men jeg kunne tenkt meg å lese bare litt fortere! Det var så spennende!

I og med at jeg ikke bor langt unna Jessheim selv, er det veldig artig å være kjent på de stedene som Enger omtaler i bøkene. Det blir så mye mer virkelig og reell handling for meg da.

Alt i alt en veldig god krim, med bra oppbygging, passe blanding av hovedhistorie og parallelle historier, ikke for lang bok, spennende plott. Gleder meg virkelig mye til de neste bøkene om Henning!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bok nummer 3 om Henning Juul, og hans jakt på hva som skjedde da han mistet sønnen Jonas i brann.

Jakten må vente litt da en gammel, dement dame blir funnet brutalt myrdet på et gamlehjem. Det er tydelig at morderen har et enormt raseri inni seg. I tillegg til dette er Hennings søster Trine, som er justisminister, i hardt vær. Hun mottar trusler og påstander om at hun har trakassert et yngre partimedlem seksuelt.

Spenning hele veien, og kan nesten ikke vente på neste bok om Henning Juul!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Henning Juul jakter fortsatt på svar omkring sønnens dødsfall, samtidig som han må gjøre jobben sin og dekker andre kriminalsaker for avisen sin. I denne boka kommer også hans søster Trine Juul-Osmundsen i hardt vær - og sammen er dette oppskriften på en fantastisk spennende krimbok! Les hele min omtale på ritaleser.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legger ved en link til min fyldige omtale av boka her:
Omtale fra Bokbloggeir

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var av det tunge slaget, orker ikke lese mye av gangen. Kan det ha en sammenheng med at nesten alt er omtalt i media i den senere tid? Plottet fenger ikke i all sin grusomhet. Den skal leses ferdig, trur jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Noen ganger skulle hun ønske det gikk an å trykke på en fast forwardknapp, akkurat som om livet var en DVD-serie og det bare var å hoppe over alle de slitsomme episodene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En høstlig morgendis har pakket inn greinene og bladene i sukkerspinn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå farer høsten forbi utenfor bilvinduet. Åkrene ligger bare der, kortklipte og halvdøde, som et flatt minnesmerke over lyse, varme kvelder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dongeribuksene sitter tett rundt lårene. En svart skinjakke pakker inn stramme overkroppsmuskler som stanger mot en ordløs, hvit T-skjorte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han tar ut to flasker, tre, til han finner den han leter etter. Uåpnet og støvete. Med et velrettet pust blåser han vekk laget av grå husnedbør og ser på det mørkebrune innholdet i flasken som bærer det helnorske navnet Braastad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste for min egen del, for å få ein oversikt over kva eg faktisk les i løpet av eit år ;)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Våpenskjold - kriminalroman" av Thomas Enger
 • "Banesår - kriminalroman" av Thomas Enger
 • "Tredje gang du dør - thriller" av Øystein Wiik
 • "Fantomsmerte - kriminalroman" av Thomas Enger
 • "Savnet" av Michael Katz Krefeld
 • "Egenandel" av Elsebeth Egholm
 • "En kort evighet" av Eystein Hanssen
 • "Tre minutter" av Anders Roslund
 • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
 • "Drømmenes gud" av Gard Sveen
 • "Avsporet" av Michael Katz Krefeld
 • "Trøsteren - kriminalroman" av Karin Wahlberg
Alle bokanbefalinger for dette verket