Viser 1 til 10 av 11 omtaler

En perle av en bok. Skikkelig spenning og handling gjennom hele boken. Korte setninger og korte avsnitt ga boken en ekstra driv. Slutten var særdeles godt oppsummert i motsetning til mange andre bøker. Hørte boken som lydbok, noe jeg anbefaler sterkt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en debut! Spennende fra første til siste side. Her er det bare å kaste seg over resten av denne serien!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Thomas Bolme läser svenska originalutgåvan "Springfloden" för mig och detta är en helt speciell bok. Välskriven, överraskande och trovärdig. Fina karaktärsbeskrivningar på de olika personerna i boken. I den här boken händer det saker ända in i kaklet. En bok att njuta av och jag gav mig direkt i kast med nästa bok i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En ny spennende og velskrevet krim fra Svergie . Denne er umulig å legge fra seg, og holder garantert nattesøvnen borte. Gleder meg til fortsettelsen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Springflo likte jeg veldig godt.
Starten er gyselig, rett og slett vond og ekkel. Det er også mishandlingen av de hjemløse. Grusomt. Etterhvert handler det også om makt, menn med penger, og snuskete virksomhet i Afrika. Vi får oss også en tur til Costa Rica og Playa del Carmen i Mexico.
Det er en ganske original vri på heltene i boka. Politistudenten Olivia driver etterforskingen i gang og fremover med sin nysjerrighet, sammen med en hun treffer fra hjemløsmiljøet. De skaffer de brikkene som skal til for at politiet får gjort sitt og gjør sitt.
Språkmessig er boka også litt spesiell, måten de skriver på er annerledes, med et meget muntlig språk og visuelle bilder, og korte setninger og gjentagelser som gir en egen rytme. Børjlinds er også drevne manusforfattere så at boka blir visuell og filmatisk, er nok ikke så rart. Innholdsmessig er den sterk, tankevekkende og meget overraskende. Det er litt av et skjebnedrama som seiler opp underveis.
Springflo er en bok jeg gjerne anbefaler videre.

Den som vil kan lese mer av blogginnlegget mitt HER

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ny krimserie fra Sverige.....og for en start! Dette er så velskrevet, spennende og intrikat at det er en sann fryd å lese!
Forfatterne Cilla og Rolf Börjlind er blant de mest erfarne manusforfattere i Sverige. Det er de som har skrevet manus til 26 Beck-filmer.Ikke rart denne boka ble så bra :)

En sen kveld i 1978 blir en ung, gravid kvinne gravd ned i sanden på en strand på Nord-Kloster. Bare hodet er synlig....og snart kommer springfloen. En liten gutt ser hva som skjer og varsler sine foreldre men det er for sent. Kvinnen er død og politiet lykkes ikke å identifisere henne. Saken forblir uløst.I 2011 får politistudent Olivia Rønning i oppgave å skrive om saken. Det første hun prøver på er å finne Tom Stilton, som den gang var etterforskningsleder, men han er som sunket i jorden. Samtidig blir en gruppe hjemløse utsatt for blind vold som filmes og legges ut på nettet.Snart innser Olivia at disse to hendelsene, med mange års mellomrom, henger sammen på et vis.
Denne boka er som et spindelvev der trådene er mange men hver tråd, hver historie har sin egen plass og som til slutt gir en mening. Jeg liker måten de skriver på. Innimellom har de korte kontante setninger noe som er et godt virkemiddel for å fremheve viktige ting. Jeg vil ikke si det er en lettlest bok, den er intrikat men på en sånn måte at du ikke har noe problem med å følge med på handlingen. Dette er en sånn bok du ikke klarer å legge fra deg.Jeg leser mye krim, mye bra og noe dårlig, men denne er en av de beste jeg har lest på lenge! I Sverige blir denne sammenlignet med Keplers debutbok Hypnotisøren og det skal jeg være enig i !! Ser frem til neste bok i serien kommer, jeg vil lese mer fra disse to forfatterne !!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

spennende god krim! kan anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl