Gothams guder

av (forfatter) og Hege Mehren (gjendikter).

Aschehoug 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (6 terningkast.)

15 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om politimannen Timothy Wilde.

Omtale fra forlaget

Året er 1845. New York oppretter sin første politistyrke. Den store potethungersnøden rammer Irland. Disse to tilsynelatende uforenlige hendelsene skal forandre byen New York - for alltid. Timothy Wilde - arbeidsløs og hjemløs etter en brann som lar Manhattan gå opp i flammer - får jobb i NYPD, men er svært skeptisk til denne nye "politistyrken". Han er heller ikke spesielt begeistret for å måtte patruljere byens verste slumstrøk, der han en natt støter på en jente som løper gjennom mørket dekket fra topp til tå i blod. Timothy er ikke sikker på om han skal tro på hennes ville historier, men snart befinner han seg midt i en livsfarlig kamp for rettferdighet.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788203216725

EAN 9788203216725

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 426

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 2 0 0 0

Bokomtaler

I sin første roman skrev forfatteren om Jack the Ripper og mye tyder på at hun har latt seg inspirere av ham når hun har skapt morderen i denne boken.

The Gods of Gotham er ikke en oppløftende kriminalroman. Den er like gjennomført mørk som mange av bakgatene Timothy Wilde må bevege seg gjennom i jakten på barnemorderen. Det er noe trøstesløst over det hele, og de fleste karakterene som opptrer i teksten har sine plager og mørke rom. Til tross for dette rommer boken også en kjærlighetshistorie, den flimrer som et lite lys som kjemper mot stormkastene.

Det er god dybde i personskildringene, og de fleste karakterene har en troverdig utvikling gjennom boken, og byr også på flere overraskelser. Det er vanskelig ikke å trekke frem helten i historien, Timothy Wilde. Han har trekk man kan finne igjen hos klassiske krimhelter og han bærer historien godt. Litterært ligger romanen milevis over mange andre i samme sjanger og den er like mye en skjønnlitterær roman som en krim.

Med sikker penn skildrer forfatteren livet på skyggesiden i New York på midten av 1800-tallet. Hun er god på å skape atmosfære, og gjør nytte av datidens slang for å sette stemning i historien. Det er også mange små historiske detaljer i teksten, som vitner om at hun har satt seg grundig inn i temaet, og enkelte karakterer og hendelser er tatt fra virkeligheten. I starten av hvert kapittel er det utklipp fra avisartikler og bøker som gir innblikk i livet i New York på denne tiden.

Det skremmende med handlingen i The Gods of Gotham er parallellene man kan trekke frem til vår egen tid. De irske immigrantene var de laveste av de lave i New York, og måten de ble behandlet på gir assosiasjoner til hvordan innvandrere blir behandlet i vårt samfunn i dag. Boken er således en studie i hva fremmedfrykt kan føre med seg.

Dette er også en bok om menneskeverd og om kampen for rettferdighet i et samfunn hvor alt for mange vender ryggen til. Det handler om å stå opp for det man tror på, når man endelig finner en mening med det livet man lever, og hvordan man kan kjempe seg opp igjen når man har nådd bunnen.

The Gods of Gotham er den første boken i en krimserie, og det er bare å glede seg til fortsettelsen. Dette er en litterær godbit for alle som er glade i krim og historiske romaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Hvor er alle jentene nå?" av Leena Lehtolainen
 • "De gudløse" av Naomi Wood
 • "Dødelig taushet" av A.S.A Harrison
 • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
 • "Den evige krigen" av Joe Haldeman
 • "Av kjøtt og blod" av John Harvey
 • "En liten hvit fjær" av Jacqueline Winspear
 • "Nisser - fra helgen til sinnatagg" av Ane Ohrvik
 • "Maisie Dobbs" av Jacqueline Winspear
 • "Uten nåde - de henrettede i Norge 1783-1814" av Torgrim Sørnes
 • "Nattens imperium" av Dennis Lehane
Alle bokanbefalinger for dette verket