The gods of Gotham

av (forfatter).

2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (6 terningkast.)

15 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om politimannen Timothy Wilde.

Omtale fra forlaget

'Spectacular' Gillian Flynn. GODS OF GOTHAM is the fantastic first novel in Lyndsay Faye's Edgar Award-nominated series, for fans of Andrew Taylor and Antonia Hodgson's The Devil in the Marshalsea. August 1845 in New York; enter the dark, unforgiving city underworld of the legendary Five Points...After a fire decimates a swathe of lower Manhattan, and following years of passionate political dispute, New York City at long last forms an official Police Department. That same summer, the great potato famine hits Ireland. These events will change the city of New York for ever. Timothy Wilde hadn't wanted to be a copper star. On the night of August 21st, on his way home from the Tombs defeated and disgusted, he is plotting his resignation, when a young girl who has escaped from a nearby brothel, crashes into him; she wears only a nightdress and is covered from head to toe in blood. Searching out the truth in the child's wild stories, Timothy soon finds himself on the trail of a brutal killer, seemingly hell bent on fanning the flames of anti-Irish immigrant sentiment and threatening chaos in a city already in the midst of social upheaval. But his fight for justice could cost him the woman he loves, his brother and ultimately his life...

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9780755394425

EAN 9780755394425

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted New York

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 2 0 0 0

Bokomtaler

I sin første roman skrev forfatteren om Jack the Ripper og mye tyder på at hun har latt seg inspirere av ham når hun har skapt morderen i denne boken.

The Gods of Gotham er ikke en oppløftende kriminalroman. Den er like gjennomført mørk som mange av bakgatene Timothy Wilde må bevege seg gjennom i jakten på barnemorderen. Det er noe trøstesløst over det hele, og de fleste karakterene som opptrer i teksten har sine plager og mørke rom. Til tross for dette rommer boken også en kjærlighetshistorie, den flimrer som et lite lys som kjemper mot stormkastene.

Det er god dybde i personskildringene, og de fleste karakterene har en troverdig utvikling gjennom boken, og byr også på flere overraskelser. Det er vanskelig ikke å trekke frem helten i historien, Timothy Wilde. Han har trekk man kan finne igjen hos klassiske krimhelter og han bærer historien godt. Litterært ligger romanen milevis over mange andre i samme sjanger og den er like mye en skjønnlitterær roman som en krim.

Med sikker penn skildrer forfatteren livet på skyggesiden i New York på midten av 1800-tallet. Hun er god på å skape atmosfære, og gjør nytte av datidens slang for å sette stemning i historien. Det er også mange små historiske detaljer i teksten, som vitner om at hun har satt seg grundig inn i temaet, og enkelte karakterer og hendelser er tatt fra virkeligheten. I starten av hvert kapittel er det utklipp fra avisartikler og bøker som gir innblikk i livet i New York på denne tiden.

Det skremmende med handlingen i The Gods of Gotham er parallellene man kan trekke frem til vår egen tid. De irske immigrantene var de laveste av de lave i New York, og måten de ble behandlet på gir assosiasjoner til hvordan innvandrere blir behandlet i vårt samfunn i dag. Boken er således en studie i hva fremmedfrykt kan føre med seg.

Dette er også en bok om menneskeverd og om kampen for rettferdighet i et samfunn hvor alt for mange vender ryggen til. Det handler om å stå opp for det man tror på, når man endelig finner en mening med det livet man lever, og hvordan man kan kjempe seg opp igjen når man har nådd bunnen.

The Gods of Gotham er den første boken i en krimserie, og det er bare å glede seg til fortsettelsen. Dette er en litterær godbit for alle som er glade i krim og historiske romaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

15 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Hvor er alle jentene nå?" av Leena Lehtolainen
 • "De gudløse" av Naomi Wood
 • "Dødelig taushet" av A.S.A Harrison
 • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
 • "Den evige krigen" av Joe Haldeman
 • "Av kjøtt og blod" av John Harvey
 • "En liten hvit fjær" av Jacqueline Winspear
 • "Nisser - fra helgen til sinnatagg" av Ane Ohrvik
 • "Maisie Dobbs" av Jacqueline Winspear
 • "Uten nåde - de henrettede i Norge 1783-1814" av Torgrim Sørnes
 • "Nattens imperium" av Dennis Lehane
Alle bokanbefalinger for dette verket