Opp i flammer

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (oversetter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.15 (623 terningkast.)

1385 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Endelig er oppfølgeren til den sensasjonelle og rystende bestselgeren Dødslekene her! Mot alle odds vant Katniss og Peeta fra det lutfattige distrikt tolv de årlige Dødslekene. Men seieren ble deres gjennom å trosse det mektige Capitol. Det nådeløse Capitol tapte ansikt og autoritet. Det skjer ikke ustraffet. Et halvt år etter seieren, skal vinnerne ut på en seiersturné gjennom distriktene, der de tvinges til å møte familiene til sine drepte konkurrenter. Igjen opplever de overdådig luksus og hemningsløs fråtsing. Og snart er det tid for de neste Dødslekene. Et ydmyket Capitol lar ingen anledning gå fra seg til å minne befolkningen på hva de har i vente, og forbereder leker med enda mer utspekulerte virkemidler og enda mer spektakulær og grusom teknologi. Samtidig er det noe som ulmer i befolkningen. Det går rykter om begynnende opprør i flere av distriktene. Til sin store redsel skjønner Katniss og Peeta at de har en rolle i dette opprøret, men ennå vet de ikke hva de har i vente. Capitol er rasende. Capitol vil ha hevn ...Dødslekene har ligget kontinuerlig på New York Times bestselgerliste siden den utkom i september 2008. Manus til oppfølgeren Catching Fire har vært voktet som en statshemmelighet fram til utgivelse. Dødslekene er solgt til 32 land så langt, og har vunnet en rekke priser i USA
bl.a.:Cybils Award for Young Adult Fantasy & Science FictionNew York Times Notable Book Horn Book Fanfare Book Publishers Weekly Best Book Booklist Editor's Choice School Library Journal Best BookNew York Times Book Review Editors' Choice
Kirkus Best Book of 2008.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205391017

EAN 9788205391017

Serier Dødslekene (2) The hunger games (2)

Genre Science fiction Dystopier Spenning

Språk Bokmål

Sider 469

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

237 274 90 17 4 0

Bokomtaler

Historien fortsetter, like medrivende som i første bok. Som de fleste andre bøker med middels språk og god handling blir det en pageturner av dimensjoner. Man leser så det spruter for å finne ut hvordan det ender - og fra min side hender nok at det går for fort. Boken oppleves også som mer forvirrende fordi fortellerstemmen (hovedpersonen) ikke har full oversikt over hva som skjer, men dette tar Collins seg fint inn på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en god oppfølger av den første boken i serien

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes denne boka ikke var så god som den første ( Dødslekene ). Men såpass spennende at jeg også kommer til å lese den siste boka i denne triologien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er et eksemplar av en bok for både barn og voksene. Bok nr. en er best. Men bok nr. 2 kommer ikke langt bak. Det går ikke ann og legge den fra seg. Kan nesten ikke vente med og leste nr. 3.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns denne boka faktisk var bedre enn den første. Men jeg antar det kan være at jeg nå "kjente" personene allerede fra side 1. En utrolig pageturner fra første til siste side. Jeg må nok imidlertid la boka synke inn et par-tre dager før jeg starter på den siste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

I wish I could freeze this moment, right here, right now and live in it forever.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Aim higher in case you fall short.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fuglen, nålen, sangen, bærene, uret, kjeksen, kjolen som gikk opp i flammer. Jeg er spottekråken. Den som overlevde på tross av Capitols planer. Selve symbolet på opprøret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

“I just want to spend every possible minute of the rest of my life with you,” Peeta

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En påminnelse til opprørerne om at selv de sterkeste av dem ikke kan vinne over Capitols makt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (51) Varsle Svar

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg var som snarast innom Haugenbok, og oppdaga at Kjartan Fløgstad sin "Fyr og flamme" var til sals til ein særs rimeleg pris. Må ha. Sidan eg først hadde bestemt meg for å kjøpe noko, skrolla eg like godt igjennom diverse tilbodssider for å sjå om eg fann andre bøker eg ynskjer meg til nedsatt pris, fann to til, la dei i handlekorga og betalte.

Først då eg fek ordrestadfestinga på e-post såg eg det: titlane eg hadde valt hadde det til felles at dei dreier seg om eld på ein eller annan måte. Tilfeldig, eller har undermedvitet fått meg til å velge titlar med tematisk slektskap? Artig uansett.

Etter dei første tre så utvider eg lista etter kvart med fleire heite titlar eg har lest / skal lese.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fugl Føniks" av Suzanne Collins
 • "Dødslekene" av Suzanne Collins
 • "Gone - løgner" av Michael Grant
 • "Safirblå - kjærligheten til alle tider" av Kerstin Gier
 • "Demonenes by" av Cassandra Clare
 • "Gone - mørke krefter" av Michael Grant
 • "Cassias valg" av Ally Condie
 • "Rubinrød - kjærligheten går gjennom alle tider" av Kerstin Gier
 • "Uglies" av Scott Westerfeld
 • "Gone - forsvunnet" av Michael Grant
 • "Insurgent (Divergent)" av Veronica Roth
 • "Sirkelen" av Mats Strandberg
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver