Rubinrød

kjærligheten går gjennom alle tider

av (forfatter) og Henning Hagerup (oversetter).

Gyldendal 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.99 (174 terningkast.)

363 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er første bok i en trilogi.

Omtale fra forlaget

Romeo & Julie. Bella & Edward. Og nå: Gideon & Gwen - forbudt, forførende og uimotståelig!


Det er ikke enkelt å leve i en familie hvor det er så mange hemmeligheter. Det tenker i hvert fall 16-årige Gwendolyn - inntil hun en dag plutselig befinner seg i London i en annen tid. Da skjønner hun at det er hun selv som er familiens største hemmelighet. Det hun ikke innser, er at man burde unngå å forelske seg når man er fanget mellom to tidssoner. Det gjør den kompliserte kjærligheten enda mer komplisert!? En av høstens storsatsninger i Gyldendal Barn & Ungdom.? En betagende og gåtefull kombinasjon av kjærlighet, humor og tidsreiser.? Romeo & Julie. Bella & Edward. Og nå: Gideon & Gwen - forbudt, forførende og uimotståelig!Kerstin Gier er en av Tysklands bestselgende forfattere; både for barn, ungdom og voksne. Flere av bøkene hennes er filmatisert, og de ligger kontinuerlig på tyske bestselgerlister. Nå står resten av verden for tur.«Rubinrød» er første bok i en trilogi. Den neste; «Safirblå», kommer i 2011, mens den avsluttende «Smaragdgrønn», utgis i norsk oversettelse i 2012.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788205397224

EAN 9788205397224

Serie Gwendolyn Sheperd (1)

Genre Fantastisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 348

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

62 65 36 7 3 1

Bokomtaler

Det tar litt tid før handlingen begynner skikkelig. Men når den først er kommet i gang er denne boken og de to påfølgende bøkene så spennende at det nesten er umulig å legge de fra seg. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Super duper gøy!!! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ikke den beste fantasy boken jeg har lest, men den er ikke så veldig dårlig heller. Den gir et frisk pust midt oppi dette hysteriet med vampyrer, demoner, engler og varulver. Spør du meg, så angrer jeg ikke på at jeg leste ut trilogien. Den er ikke perfekt, men det trenger ikke alle bøker å være for å være gode bøker.

Gwendolyn Shepherd oppdager at hun kan reise i tid, og hun er den siste i kretsen på tolv som kan det. Men det viser seg at det er ikke bare småtteri å reise inn i andre tider - Du må kunne mestre språket på den tiden, neie korrekt, kunne vite forskjell på deres høyhet, deres nåde og deres høyvelhånhet osv. Vi følger Gwen igjennom disse tre bøkene mens hun utvikler og forbedrer seg på dette med å kunne reise i tid og vite hvordan en skal oppføre seg.

Se mine anmeldelser av trilogien; Rubin - Safir - Smaragd

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rubinrød handler om 16-åringen Gwendolyn. Hennes familie tror kusinen Charlotte er den som har arvet tidsreisegenet, og hun har forberedt seg på dette hele livet. Plutselig en dag befinner Gwen seg i London i en annen tid, og det viser seg at det er hun som besitter genet. Dette skaper både overraskelse, og sjalusi hos familiemedlemmene. Gwen må også innse at livet hennes er totalt forandret, og enda mer blir det når hun forelsker seg i en gutt fra en annen tid.

Rubinrød er den første boken i en serie på tre bøker. Den er full av kjærlighet, tårer, spenning, tidsreising, humor og gåter. Jeg syntes den var veldig bra fordi den alltid var spennende. Enten om det var kjærligheten mellom Gwen og Gideon, eller gåtene de møtte på i de forskjellige tidssonene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg måtte glise. Ni uker for et brev! Og enda klaget folk ustanselig over det upålitelige britiske postvesenet. Ja vel, jeg var visst blitt hensatt til en tid der brevene fremdeles ble sendt per brevdue. Eller per snegle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er Gwendolyn," sa Paul. "Og den fyren som klamrer seg til henne som om hun var yndlingsbamsen hans, er fetternevøen min.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Det er mange gode bøker for ungdom som har kommet ut i høst, og siden det ikke alltid er like lett å følge med på for alle interesserte tenkte jeg ut å legge det ut her. Bøkenes rekkefølge har med sjanger å gjøre, ikke personlig preferanse.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg har lest en god del ungdomsbøker gjennom tiden, og tenkte jeg skulle samle noen av dem som falt godt i smak i en liste. Noen er nye, mens andre er gamle og samtlige er kjekke å lese!

Kommer sannsynligvis til å legge til bøker etterhvert (kommer ikke på alle som er bra på en gang), og kanskje skrive litt om hver enkelt bok:)


Godt sagt! (6) Varsle Svar

En liste over litteratur om forelskelse og kjærlighet i tenårings/ung voksen -alderen.

Forslag til litteratur om temaet innenfor hvilken som helst sjanger mottas gjerne! Det finnes mange romaner, men hva med dikt, tegneserier o.l.? Og litt mer innslag av de virkelige klassiske historiene, som unge fremdeles vil kunne ha glede av i dag ville også vært fint...


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her er de bøkene jeg syns er de beste innen fantasy


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Safirblå - kjærligheten til alle tider" av Kerstin Gier
 • "Smaragdgrønn - kjærlighet til alle tider" av Kerstin Gier
 • "Byttet" av Amanda Hocking
 • "Da jeg lot deg gå" av Gayle Forman
 • "Til jeg dør" av Amy Plum
 • "Mørk flamme" av Alyson Noël
 • "Evig din" av Alyson Noël
 • "Incarceron - fengselet" av Catherine Fisher
 • "Våk over meg" av Amy Plum
 • "Blodrød vei" av Moira Young
 • "Nattstjerne" av Alyson Noël
 • "Pandemonium" av Lauren Oliver
Alle bokanbefalinger for dette verket