Jeg er nummer fire

av (forfatter) og Morten Hansen (oversetter).

Cappelen Damm 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.42 (89 terningkast.)

195 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ni romvesener i 15-årsalderen fra planeten Lorien jages av andre onde romvesener og må flykte til jorda. De drepes i rekkefølge, og nummer en, to og tre er allerede drept. Den fjerde, med dekknavnet John Smith, vet at han er den neste på lista. Dette er den første boka i Arven fra Lorien.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788202321062

EAN 9788202321062

Serie Arven fra Lorien (1)

Genre Science fiction Fantasy

Språk Bokmål

Sider 440

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

14 28 34 9 2 2

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

I starten var det ni av dem, nå er det bare seks igjen. De lever i flukt på jorda etter at de måtte reise fra hjemplaneten sin Lorien da de ble angrepet av en annen type romvesen kalt Mogadorianerne. De fulgte etter de ni da de fluktet til jorda, og er nå ute etter å drepe dem og ta over jorden. En magi har gjort at så lenge de er fra hverandre må de drepes i rekkefølge. Nummer 1, 2 og 3 er døde. Nummer fire lever under navnet John Smith i den lille byen Paradise i Ohio i USA. Mogadorianerne kommer stadig nærmere og John må være på vakt hele tiden. Han begynner å utvikle arvekrefter og når de er ferdig utviklet kan han kjempe mot Mogadorianerne. Men kommer kreftene tidsnok, vil han overleve??

Jeg synes dette er en kjempebra bok med masse spenning fra start til slutt og den er veldig godt skrevet. Denne boken er den første boka i Arven fra Lorien. Boken passer for aldersgruppen 11-16 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han lever under dekk navnet John Smith. John kommer fra en annen planet. Da planeten ble angrepet så måtte de flykte. Det nærmeste stedet var jorden. Henri forteller alltid at John må være på vakt fordi angriperne er fortsatt ute etter dem. Tre er døde og jeg er nummer fire. Vi var ni, men nå er vi bare seks.
Jeg synes boken er kjempe bra. Det er en av de beste bøkene jeg har lest noen sinne. Den er det fordi den er spennende hele tiden. Jeg anbefaler den til både gutter og jenter fra alderen 14-17

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er noe av det beste blant fantasy for ungdom jeg har lest på lenge. Det er en fantastisk, ny, historie. Men elementer jeg ikke har lest om før. De skulle ha ventet til de ble voksne, det var planen. Men nå, som tenåringer er de nødt for å ta opp kampen mot fienden. De utvikler evner som hjelper dem, men de er midt i den prosessen med å utvikle nye evner så de trenger mer, og mer hjelp. Det er også et spørsmål om hvordan de skal finne hverandre. De siste seks.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hatt I am Number Four i hylla ganske lenge. Egentlig hadde jeg tenkt til å vente med den, men jeg fikk en forespørsel fra en som gjerne ville lese anmeldelsen min av boka, og derfor har jeg nettopp lest den. Hvis det er andre som vil at jeg skal anmelde en bok eller en film, er det bare å spørre :)

Jeg har lenge synes at ideen bak I am Number Four er ganske kul. Tanken på at det er en rase romvesner, Loric, som gjemmer seg på jorda. De gjemmer seg fordi en annen gruppe romvesner, Mogadorian, prøver å drepe dem. John er en av ni Loric som ble sendt til jorda. Han er en del av samfunnet som kalles Garde. De har spesielle evner, Legacies. Disse ni Garde, kan bare drepes i rekkefølgen på tallene deres. John er nummer fire. Nummer én, to og tre er allerede døde. Nå er det Johns tur...

Jeg liker at han kaller seg John Smith. Dere som kjenner meg godt, vet at jeg er veldig inne i en tv-serie som heter Doctor Who. Hovedpersonen i serien, the Doctor, kaller seg John Smith når han skal late som om han er et menneske (han er en Time Lord). Jeg synes det er litt morsomt at de begge kaller seg John Smith, begge er aliens (forskjellige typer, da) og begge kjemper mot andre typer romvesner.

Det tok litt tid for meg å komme inn i boka. Jeg brukte tid på å venne meg til Johns måte å fortelle historien. Det er litt trist, det kan ødelegge inntrykket mitt av en bok. Heldigvis ble det bedre, og etter hvert ble jeg veldig glad i John. Han utviklet seg og ble mer moden i løpet av boka. Det eneste som var litt irriterende med ham, var at han var litt for opptatt av Sarah... Hadde likt å lese en YA uten romanse.

Sarah var helt OK. Hun var smart, pen og egentlig helt perfekt. Det er ikke rart John faller for henne. Veldig interessant var hun derimot ikke, og jeg ble litt lei av at John pratet om henne i ett sett. I begynnelsen av den store kampen på slutten, følte jeg at hun ble litt klengete, men hun ble bedre etterhvert.

Sam likte jeg mye bedre. Han er så skjønn! Sam er veldig nerdete og opptatt av konspirasjonsteorier. Han elsker alt som har med romvesner å gjøre. Jeg synes han vokser og blir en sterkere person i løpet av boka. Han er også den av dem som virker mest levende. Ga det mening?

Jeg liker godt hvordan forfatteren får fram bakgrunnshistorien. Historien om hvorfor John er på jorda, hvorfor han rømmer fra the Mogadorians og hva som skjedde med hjemplaneten hans, Lorien. Jeg synes det kommer fram på en interessant måte, som passer godt inn i historien.

Språket er ganske enkelt. Har du ikke lest engelsk før, er dette ei grei bok å starte med. Språket var en av grunnene til at det tok litt tid for meg å komme inn i historien. Den forrige boka jeg leste, The Girl Who Soared Over Fairyland and Cut the Moon in Two, hadde et mye rikere språk med mange flere beskrivelser. Derfor ble det litt rart å begynne å lese I am Number Four. Jeg var så vant til den forrige boka. Men måten boka er skrevet på passer fint. Det er handlingen som er det viktigste, ikke hvordan himmelen ser ut i I am Number Four.

Dessverre ble slutten litt klisjé-aktig. Dessverre... Jeg var ikke så fornøyd med den, men den store kampen litt tidligere var kjempespennende. Den likte jeg veldig godt, og jeg var usikker på hvordan det kom til å gå.

Misforstå meg rett. Jeg håper ikke det virker som om jeg ikke likte boka. Det gjorde jeg! Jeg hadde bare noen småting som irriterte meg. Det kan ofte virke som om det er flere dårlige enn gode ting i anmeldelser. Det er fordi det er mye lettere å få fram det man ikke liker, enn det man liker. Skjønner du hva jeg mener?

Coveret liker jeg veldig godt. Det er helt enkelt og fint. Jeg liker det når coveret er sparsommelig. For min det trenger det ikke å være veldig mye som skjer på coveret.

Før jeg glemmer det, Pittacus Lore er et pseudonym. Hvem det egentlig er som har skrevet boka, vet jeg ikke. I boka er Pittacus Lore sjefen blandt de "gamle"; de som bestemte på Lorien. Jeg vet ikke helt hvorfor forfatteren har valgt å gjøre det slik. Vet du hvem det er som er bake pseudonymet?

Jeg likte boka, men jeg det var noen ting som irriterte meg litt. Hvis du liker lett action, er dette boka for deg.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

PS! Jeg har hørt at det finnes en film av I am Number Four, men jeg kommer ikke til å se den. Alle sier at den er veldig dårlig. (I hvert fall de som også har lest boka.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Prisen for et minne er minnet om den sorgen det bringer."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

When you have lost hope, you have lost everything. And when you think all is lost, when all is dire and bleak, there is always hope.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

We don't have to be defined by the things we did or didn't do in our past. Some people allow themselves to be controlled by regret. Maybe it's a regret, maybe it's not. It's merely something that happened. Get over it.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

When you have lost hope, you have lost everything.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

And even if we were hunting vampires, what the hell is the Silly Putty for?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det er så sinnsykt mye bra for ungdom denne våren - her er det bare å forsvinne ned i mellom permene på en bok! Dette er bøker som er svert lesbare for oss "voksne" også :)


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg har lest en god del ungdomsbøker gjennom tiden, og tenkte jeg skulle samle noen av dem som falt godt i smak i en liste. Noen er nye, mens andre er gamle og samtlige er kjekke å lese!

Kommer sannsynligvis til å legge til bøker etterhvert (kommer ikke på alle som er bra på en gang), og kanskje skrive litt om hver enkelt bok:)


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste 245 bøker i 2014.

Her er mine 43 favoritter blant dem.

Rangeringen er tilfeldig, etter når de ble lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "De siste seks" av Pittacus Lore
 • "Nummer nis kamp" av Pittacus Lore
 • "Blodrød vei" av Moira Young
 • "Aeon-paradokset" av Kjetil Johnsen
 • "Gone - frykten" av Michael Grant
 • "Incarceron - fengselet" av Catherine Fisher
 • "Carrington-katastrofen" av Kjetil Johnsen
 • "Profetien" av Maggie Stiefvater
 • "Gone - lyset" av Michael Grant
 • "Bian Shen" av Torbjørn Øverland Amundsen
 • "Himmelslør" av May Grethe Lerum
 • "Herlig uærlig - Katarina Bishop - 1. klasses svindler" av Ally Carter
Alle bokanbefalinger for dette verket