En liste over litteratur om forelskelse og kjærlighet i tenårings/ung voksen -alderen.

Forslag til litteratur om temaet innenfor hvilken som helst sjanger mottas gjerne! Det finnes mange romaner, men hva med dikt, tegneserier o.l.? Og litt mer innslag av de virkelige klassiske historiene, som unge fremdeles vil kunne ha glede av i dag ville også vært fint...


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jakten på Mr Darcy

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker veldig mange av de bøkene! Spesielt Perfekt Kjemi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Max av Anita Pedersen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser du har både Twillight og Vampire Diaries, men jeg synes kanskje House of Night serien er enda bedre i forhold til temaet ditt. Jeg har lest alle bøkene på engelsk og språket er lett skrevet, så det bør være mulig for de unge å lese serien på originalspråket også =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, ja jeg har også lest noen av House of night bøkene(på engelsk, enig i at det er lett og forståelig språk), rart jeg ikke tenkte på dem ^^,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dance on my Grave av Aidan Quinn. Sjelden har jeg blitt mer rørt enn av denne boka. Finnes bare på engelsk (såvidt jeg veit), men er nydelig om ungdom og forelskelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg var i tenårene leste jeg en bok som het "En liten sang om kjærlighet" av Michelle Magorian, den gjorde sterkt inntrykk da.

Av klassikerne så savner jeg at "Fornuft og følelse" av Austen og kanskje også "Little Women" av Louisa May Alcott, selv om det ikke er en ren kjærlighetshistorie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lagt til de du foreslo, Jeg har ikke lest Little Women selv men så lenge temaet er tilstedeværende så er det jo god plass til den akkurat nå, og det er jo fint med litt variert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal ikke påstå noe som sikkert, siden jeg ikke har lest alle bøkene på listen, men jeg tror "Little Women" passer inn, så får heller andre komme og korrigere meg senere og da kan du jo i så fall ta den bort igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg tenker at det er fint med bøker som inneholder både kjærlighet/forelskelsestematikk òg andre ting, for da kan man jo få innføring og inspirasjon til å lese annen type litteratur også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har du helt rett i, det var en god tanke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Savner Jane Eyre, Pride & Prejudice(og resten av Austens bøker), Tess of the D'Urbervilles, North and South, The Thorn Birds, Wuthering Heights++ på listen. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fine forslag^^, Har lagt til en del

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumBeathe SolbergAmanda AIreneleserMarianne  SkageGrete AastorpHanneTine VictoriaLailaAnniken RøilIvar SandKirsten LundMonoiskTove Obrestad WøienAneLisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge SerigstadMarit AamdalNtotheaLilith NagelMorten JensenMargrethe  HaugenEivind  VaksvikTheaAnn ChristinJulie StensethGretheFVibekeMarit HåverstadRandiAStig TTine SundalNorahAndreas Hesselberg