Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (51) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen: TUSEN takk for denne fantastiske listen! :D Jeg gjør litt forarbeid til Dystopisk lesesirkel, og har nå en liste på 49 forslag til bøker. De fleste herfra. Oi oi oi, hvordan skal vi angripe disse! :)

Jeg ble veldig nysgjerrig på Daudmannaland og Flammealfabetet og De søvnløse av Kim Leine. Og så har flere nevnt Nullingen av Paul Abel. Har du lest alle de, er de gode valg? =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei igjen, så hyggelig at du syns det!

Jeg begynte på Flammealfabetet i fjor høst, men måtte avbryte pga studier, men jeg "verker" etter å lese videre i den og jeg burde egentig gitt meg selv et smekk på hånden for å ikke ha plukket den opp igjen. De søvnløse har jeg ikke lest.

Daudmannaland var en slags "bokdödare" for min del. Det var liksom ingen bøker som ga noe etter at jeg var ferdig med den, men den er absolutt ikke for alle. Og den er i tillegg skrevet med et litt konservativt nynorsk, så jeg måtte frem med ordboka titt og ofte. Kanskje den mest krevende dystopien jeg har lest. Jeg tror jeg vil si at hvis man ikke kommer seg gjennom de ti første sidene og heller ikke finner det givende å slå opp i registeret over personer og steder i en annen del av boken mens man leser, så er dette neppe en bok som faller i smak.

Nullingen av Paul Abel var en slukebok. Den varte vel knapt en kveld for min del. Lettlest og uhyre aktuell i sin beskrivelse av dette tenkte framtidssamfunnet som spennes opp. Den kan anbefales uten forbehold.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

MaddAddam (som er forsetjinga av Oryx og Crake og Flommens År) av Margaret Atwood og Jentebarnet av M.R. Carey passer vel og inn på denne lista skulle ein tru. Ellers ser eg at eg går neppe tom for lesestoff til neste år!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, det har du helt rett i. Legger de til. Har i grunn neglisjert hele lista da systemet til bokelskere er utrolig tungvint og klønete å redigere. Men det er er par andre også som er verdt å få med. Takker for påminnelsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for mange gode tips her! Skal i gang med Metro 2033 snart, og har store forventninger til den:) Kan ellers anbefale "En fantastisk mann" av Marge Piercy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fahrenheit 451 av Ray Bradbury er en dystopisk klassiker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En beretning om blindhet- av Jose Saramago.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trilogien av B. Andreas Bull-Hansen er fantastisk! Jeg slukte bøkene i løpet av et par dager. Må definitift leses om igjen! Også Dødslekene trilogien av Suzanne Collins syntes jeg var veldig bra. Har nettopp lånt Uglies av Scott Westerfield og er spent på denner serien. Må sjekke ut de andre bøkene du har i lista :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppfordrer deg til å inkludere klassikeren Nevromantiker. Det er definitivt en av de beste bøkene jeg har lest innen sjangeren. Forstyrrende, forvirrende, fortryllende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, så ut til å være innertier den boka der! Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke om du har lest "Det hjertet som vi har. Som og er kjøtt" av Hans Sande, om "verdens undergang" sett fra barns perspektiv. Helt rå bok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det har jeg ikke. Høres veldig spennende ut, så takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med klassikeren "Fluenes herre" av William Golding? :) + "Dystopia" av Terje Torkildsen og "Gone" bøkene av Michael Grant

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Fluenes herre" er vel ikke helt innertier? Nå har jeg ikke lest boka siden jeg var femten, så det er fullt mulig at detaljer har gått i glemmeboka. Skal leses på nytt. Legger den til likevel på nåværende tidspunkt. :)

Takk for de andre tipsene. Legges til om litt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan også anbefale "Muligheten av en øy" av Houllebecq.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips! Skal legges til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

flott liste, har bare lest tre av disse :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. :) Har bare lest ni av dem selv (og begynt på den tiende), så jeg kan ikke garantere 100% at de treffer på genren (sjøl om jeg har gjort noe research på alle titlene før de ble lagt til). Vil anbefale de tre øverste bøkene av Bull-Hansen på det sterkeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig! Ja, bøkene må være skrevet på/oversatt til norsk/nynorsk for å komme med på denne lista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

NinaReadninggirl30Maria HusefestIngunn SBjørg  FrøysaagretemorFarfalleKjerstiMonica CarlsenHilde H HelsethAnne Berit GrønbechLisbeth Kingsrud KvistenEllen E. MartolTurid KjendlieChristoffer SmedaasLene AndresenAlice NordliFiolBertyKirsten LundalpakkaStig TPiippokattaElisabeth SveeNorahIngeborg GFride LindsethKristin_Anne-Stine Ruud HusevågHarald KSol SkipnesNicolai Alexander StyveHeidi HoltanTonesen81AvaEivind  VaksvikChristofer GabrielsenSverreLilleviVibeke