Nattefokk

av (forfatter) og Kari Bolstad (oversetter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.63 (556 terningkast.)

1614 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Stines eksemplar av Nattefokk

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Spenningsromaner

Lesedato

2012

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den tidligere fyrvokterboligen Åludden gård har stått tom i mange år da Katrine og Joakim Westin fra Stockholm kjøper eiendommen. Utpå høsten får de høre en gammel historie om at gården hver jul får besøk av de døde. Dette er den andre boka av fire hvor handlingen er lagt til Öland.

Omtale fra forlaget

Den andre i en serie på fire kriminalromaner fra Öland Når den kraftige stormen som kalles fokk, feier inn over Öland, gjør man best i å holde seg innendørs. Fokket kommer fra nord med snø, is og kulde, og trekker alt med seg på sin vei. Den tidligere fyrvokterboligen Åludden gård med sine to fyrtårn har stått tom i mange år da Katrine og Joakim Westin fra Stockholm kjøper eiendommen. Husene er bygd av tømmer fra et skip som forliste i 1846, og ryktet vil ha det til at det nordre fyret kun lyser natten før noen skal dø. Ekteparet Westin, som har to små barn, har pusset opp boliger før og er ikke det minste overtroiske. Men utpå høsten får de høre en gammel historie om at gården hver jul får besøk av de døde. Nattefokker en blanding av kriminalroman og spøkelsesfortelling, men også en beretning om sorg -- med et like mørkt som spennende handlingsforløp, der trådene samles under et uvær på Åludden gård selveste julenatten.Johan Theorin (født 1963) er journalist. Han har tilbragt alle sine sommerferier på Öland. Nattefokk er den andre i en serie på fire bøker fra Öland. Den første, Skumringstimen, ble tildelt Svenska Deckarakademins pris for beste krimdebut i 2007. Johan Theorin utgis i seksten land.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205387713

EAN 9788205387713

Serie Ölandsserien (2)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 391

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Glassnøkkelen 2009

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

84 253 162 45 8 4

Bokomtaler

Jeg tror jeg er nødt til å gi en 6-er her. Boka har alt ei skikkelig god bok må ha. Spenning, troverdige karakterbeskrivelser, et psykologisk sterkt handlingsmønster samt et sceneri forfatteren virkelig klarer å ta oss med til. Johan Theorin scorer høyt i samtlige av disse punktene. Romanen avanserer til en psykothriller, utviklingens langsomhet og alle de vakre, men faretruende Öland-skildringene til tross. Til og med hovedpersonens vrangforestillinger og spøkelsesopplevelser får etter hvert sin realitetsnære forklaring. Det er ikke minst skueplassenes dystre og skumle tendenser som gjør svenske kriminalromaner så populære ute i Europa. Her har vi perfeksjonismen! Østersjøens langstrakte øy i vinterdrakt samt de mørke familiesagaene gjennom fyrenes nesten 200 år gamle historie klarte imidlertid ikke noe annet enn å vekke min egen lyst til en vintertur dit…

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg kommer ikke til å skrive noen lang omtale nå, men jeg er nettopp ferdig med boken (jeg brukte tre dager) og syntes rett og slett det var en bok det var behagelig å befinne seg inni. Jeg kan ikke helt sette ord på hvorfor, men den ble gradvis mer fengslende, og da jeg merket at det ble færre og færre sider, syntes jeg det var leit at jeg skulle ut av den. Akkurat slik hadde jeg det med Sankta Psyko også.

Helt i begynnelsen syntes jeg det var irriterende at hvert kapittel skulle innlede nye figurer jeg måtte forholde meg til, men etter hvert var jeg godt involvert i alle sammen og tenkte alltid "yes! Nå er vi her igjen!" hver gang perspektivet skiftet.

Jeg har selvfølgelig lånt en til av bøkene fra Öland, men denne gangen vil jeg nok trenge noen timer til å fordøye det jeg allerede har lest. Hvilket er en meget god ting!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Første boka jeg leste i året 2021. Veldig bra! En krim eller snarere en slags thriller dette. Og spøkelser er involvert! På en fin og troverdig måte. Dette med spøkeriene er faen tørke godt gjort! Løsningen, slutten, er veldig overraskende og troverdig. Og det er bra. Ofte gjetter man seg til hvordan ting ender, men ikke her!

Hehehe, jada, og vi tror utrolig nok på spøkelsene, kjøper den biten, også. Ja, dette var bra saker. Språket er glimrende, handlingen flyter lett, sidene snus nesten umerkelig. Du rives med, lever deg inn i handlingen. Jeg triller derfor en solid sekser på terningen for Nattefokk.

Min første bok av Johan Theorin dette. Og Nattefokk gav absolutt mersmak. Boka kjøpte jeg på loppis for skillemynt. Over et år siden nå. Må ha vært i året 2019. Før koronaen stengte loppemarkedene... akk ja.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en bok! Leste den i januar 2013. Den beste jeg har lest av Theorin. Var råspennende. Fra begynnelse til slutt. Her er et innlegg om min leseopplevelse

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Presterte faktisk å skvette på et punkt i den her boka. Er ikke så ofte man skvetter av bøker, så applaus til Theorin

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes denne boka startet litt forvirrende, men etter å ha skjønt hvordan det var lagt opp så gikk det mye enklere å lese den. Jeg synes det er fort forvirrende når det blir mye hopping i det som skrives da en jo gjerne ønsker få ting avklart også lese videre på det en har startet på... Derfor gir jeg boka karakter 4. Den tok seg opp etter hvert som jeg leste mer og mer. Jeg er glad for å ha lest boka da den er godt skrevet og det skjer mye uventet som en må tenke litt over før en starter på nytt kapittel. Så det å ha lest ferdig boka på så kort tid jeg har - må bety at jeg jo likte måten det ble skrevet på samt handlingen. Anbefaler å lese boka ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser det er mange som har gitt gode tilbakemeldinger, gleder meg til å starte på den

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Øland 2

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En helt grei krim, vil gi den en sterk treer. Kommer ikke helt opp fordi den er forutsigbar og karakterene i boka blir for overfladisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det var kanskje ikke alle som tenkte så langt før i tiden. Men folk tenkte iallfall.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ethel snakket mye, hun hadde alltid massevis av planer. Hun skulle åpne en frisørsalong, hun skulle bli musikklærer ... men etter en stund ble en ganske lei, for ingen av planene gikk ut på å slutte med dop. Det var som å se en person sitte i et brennende hus og planlegge en fest midt i flammene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alt som er igjen , er navn, årstall og korte dikt på prospektkort. Det er det vi alle kommer til å være en gang. Minner og spøkelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Jeg bare elsker loppemarkeder. Spesielt når jeg kan komme en time før stengetid på en søndag og bare fråtse i bøker til en slikk og ingenting, det vil si 6 kroner pr. bok. Kvaliteten på bøkene overrasker meg hver gang, veldig mange av de ser ikke ut til å være leste. Så får jeg bare håpe at jeg får lest de etter hvert. Nesten halvparten av de har jeg hatt på ønskelisten min.
Så lørdag og søndag har jeg vært inne i det vi kansje kan kalle en salig "bokrus." Deilig.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Bøker som sitter i kroppen lenge etter at de er utlest, og som får deg til å tenke. Og gråte. Og smile. Og nyte hvert ord. Og elske å lese!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøkene som har holdt meg med selskap på godt og vondt, vår, sommer og høst 2011 - i tilfeldig rekkefølge=)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

En av mine favorittbøker gjennom tidene, kan kanskje være noe for deg å lese i påsken?


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok eit år der pengane har gått til bøker eg eigentleg ikkje har plass til.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oversikt over alt jeg har lest i 2009


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gravrøys" av Johan Theorin
 • "Skumringstimen" av Johan Theorin
 • "Sankta Psyko" av Johan Theorin
 • "Anger" av Arnaldur Indriðason
 • "En hjelpende hånd" av Trude Teige
 • "Til din vrede går over" av Åsa Larsson
 • "En slags fred" av Camilla Grebe
 • "De ensomme" av Håkan Nesser
 • "Gutten i kofferten" av Lene Kaaberbøl
 • "Svart sti" av Åsa Larsson
 • "Sommerdøden" av Mons Kallentoft
 • "Solstorm" av Åsa Larsson
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver