Silkeormen

av (forfatter), Heidi Grinde (oversetter) og Jan Martin Johnsen (oppleser).

Cappelen Damm 2015 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (100 terningkast.)

208 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Da forfatteren Owen Quine forsvinner, kontakter hans kone privatdetektiv Cormoran Strike. Først tror hun bare at han stukket av for seg selv noen dager, det er ikke første gang det skjer. Hun ønsker at Strike skal finne ham og få ham hjem. Men da Strike undersøker saken, blir det klart at det ligger mer bak Quines forsvinning enn kona har trodd. Romanforfatteren har nettopp fullført et manuskript med giftige portretter av nesten alle han kjenner. Hvis boken hadde blitt utgitt kunne liv blitt ødelagt - så det finnes mange mennesker som kan ha ønsket å kneble forfatteren. Da Quine blir funnet brutalt myrdet under bisarre omstendigheter, blir det et kappløp mot tiden for å forstå motivasjonen til en hensynsløs drapsmann, en morder ulikt alt Strike har møtt tidligere ... En utrolig medrivende kriminalroman med brå vendinger rundt hvert hjørne. Silkeormen er den andre boken i den kritikerroste serien med Cormoran Strike og hans målbevisste unge assistent, Robin Ellacott.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Lydfil

ISBN13 9788202483241

EAN 9788202483241

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 47 29 11 1 0

Bokomtaler

Ein forfattar som likar detaljar.
Dette er mitt første møte med detektiv Strike. Eg likte han. Syns ofte krim for tida er full av groteske skildringar. Denne er grotesk nok, men det blir ikkje hovudsaka. Herleg britisk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg likte denne boken, akkurat som jeg likte den forrige boken til Galbraith Når gjøken galer. Jeg kan kanskje gå så langt å si at jeg liker Silkeormen bedre, selv om det er litt mer gørr. Dette fordi boken er, i mangel på et bedre ord, “tettere”. Galbraith leverer en god krim, uten for mye gørr, blod og unødvendig action. Den er spennende og avbalansert, og absolutt en bok jeg anbefaler til både krimelskere og andre. For full anmeldelse, se: edgeofaword: Silkeormen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden 13 åringen slukte denne boka i sommer, måtte jo mor i huset også gi seg lesingen i vold. Snedig tittel, og et pseudonym som skjuler intet mindre enn selveste mammaen til Harry Potter, - J.K Rowling.
So far, so good, som vi sier på norsk. 13 åringen har fulgt lesingen med argusøyne, og kommentarer som "Hvordan synes du boka er , mamma?" Og det vantro: "Har du ikke kommet lenger??!" gav skyldsfølelsene vind i seilene. I den grad at jeg i dag bestemte meg for at NÅ, skal du lese den boka ferdig.
Før jeg la den fra meg første gang var jeg kommet til side 50 omtrent. Og dit kom jeg på pur viljestyrke, og for å vise tenåringen at mor i huset er helt med, hun også.
Men så har jeg vridd og vendt på meg der borte i lesekroken og blir liksom ikke fanget. For ulikt alle andre synes jeg ikke stemmen i boka harmonerer med sjangeren og historien som fortelles. Det er for mye dialog, for mye uutalt humor og sorgmunterhet over det hele til at jeg klarer å ta karakterene på alvor. Jeg blir bare irritert over sånn utbrodering, - beklager J.K Rowling. Du kan jo absolutt skrive, språket er flott det, men det er bare det at det er litt for mye av.... alt... synes jeg....
På side 214 må jeg bare klappe boka sammen, og lettere fortvilet kjenner jeg ikke snev av spenning, eller at jeg ønsker å lese mer, slik andre som har lest den før meg ekstatisk har meddelt i diverse fora. Gruer meg til å fortelle 13 åringen at mammaen hennes virkelig suger når det gjelder å lese J. K Rowling..... Får skynde meg å skryte av Harry Potter filmene, da, - dem har jeg sett opptil flere ganger med forutnevnte pode, og de var jo kjempebra!
Om jeg skal trille terning på nesten halve boka, så viser den to triste øyne....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elsker bøkene om Cormoran Strike!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok nr. 2 om Cormoran Strike og sekretæren Robin.
Strike blir kontaktet da en forfatter forsvinner sporløst. Før han forsvant skrev han om alle sine bekjente i særdeles lite flatterende vendinger, og Strike blir mistenksom. Da forfatteren blir funnet død blir det et kappløp med tiden for å finne morderen, og det er flust med mennesker som hadde motiv for å drepe den løsmunnede forfatteren.

Bedre enn nr. 1 og jeg leser gjerne mer om Strike og Robin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

To-to: Spurs hadde utrolig nok greid å snu kampen. Strike ble rystet og slengte manuskriptet fra seg. Arsenals forsvar gikk i oppløsning for øynene på ham. De skulle ha vunnet denne kampen. De skulle jo vinne serien!
FAEN! Brølte Strike ti minutter senere, da en heading strøk forbi Fabianski.
Spurs hadde vunnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

208 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

skriv bildebeskrivelse her


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen bøker vi leser får oppfølgere og blir til triologier, kvartetter og serier. Har samlet mine favoritter her + noen jeg kunne tenke meg å lese :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøver på nytt med Leseutfordringen 2017. Hadde ikke tenkt å legge den ut i år, men jeg klarer på en eller annen måte og miste listen min hele tiden...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huskelisten på Storytel


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ondskapens kall" av Robert Galbraith
 • "Vi ses der oppe" av Pierre Lemaitre
 • "Kald som døden" av Louise Penny
 • "Career of Evil (Cormoran Strike)" av Robert Galbraith
 • "Ultimatum" av Anders De la Motte
 • "The cuckoo's calling" av Robert Galbraith
 • "Uro" av Jesper Stein
 • "Svin - krim" av Carl-Johan Vallgren
 • "Den usynlige mannen fra Salem" av Christoffer Carlsson
 • "Nysgjerrigper" av Belinda Bauer
 • "The girl with a clock for a heart" av Peter Swanson
 • "Dronen - kriminalroman" av Unni Lindell
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver