Gutten i kofferten

av (forfatter), Agnete Friis (forfatter) og Elisabeth Bjørnson (oversetter).

Gyldendal 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.35 (158 terningkast.)

456 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Nina Borg finner en liten gutt i en koffert i en oppbevaringsboks i København. Hun bestemmer seg for å finne ut hvem han er og hvor han kommer fra. Dette er den første boka om den danske sykepleieren Nina Borg.

Omtale fra forlaget

Den første boken i en krimserie om Røde Kors-sykepleier Nina Borg. En liten gutt blir funnet i en oppbevaringsboks på Hovedbanegården i København. Hvorfor?

I kofferten lå det en gutt. En naken, lyshåret gutt; liten og spinkel, neppe mer enn tre år gammel. Han lå med knærne helt opp til brystet, brettet sammen som en skjorte, ellers ville han ikke fått plass. Øynene hans var lukket, og huden lyste hvit. Sjokket fikk Røde Kors-sykepleier Nina Borg til å ramle bakover. Det var først da hun så at leppene hans skilte seg litt, at det gikk opp for henne at han var levende. Nina Borg arbeider med flyktninger i Danmark, både over og under jorden, og hun er vant til nødssituasjoner. Hun lever en stor del av livet i en verden som andre sjelden ser, en verden fylt av utpresning, menneskehandel, mishandling og unødvendig død, en verden der barn forsvinner hver eneste dag uten at noen stiller spørsmål. Men Nina er ikke flink til å lukke øynene. Da hun finner den lille gutten i en koffert i en oppbevaringsboks på Hovedbanegården i København, forsøker hun å finne ut hvem han er, og hvor han kommer fra. Hun har bestemt seg for at dette barnet ikke skal få lov til bare å forsvinne. Det viser seg å være en livsfarlig beslutning.Lene Kaaberbøl og Agnete Friis er et nytt par i dansk kriminallitteratur. Lene Kaaberbøl har skrevet fantasy for barn og har solgt nesten to millioner bøker i mer enn 30 land. Agnete Friis er forfatter og journalist og har også skrevet bøker for barn og ungdom. Gutten i kofferten er kåret til beste danske kriminalroman 2008.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788205392823

EAN 9788205392823

Genre Krim

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 298

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 64 54 24 3 1

Bokomtaler

En veldig god krimbok. Den fortelles fra ulike perpektiver - heltinnen, forbryteren, offeret og bestilleren. Det gjøres på en flott måte, som gjør at man føler man kjenner personene og deres motiver for sine handlinger. Historien som fortelles er rystende, rå, men realistisk. Heltinnen Nina Borg bryter det "vanlige" familiemønsteret, og er den som av og til får pustebesvær av forhold, familie og forpliktelser - og bare stikker av når det blir mye. Igjen sitter mann og barn. Det er en fortelling i fortellingen som også fascinerer, og noe som bør kunne utdypes og diktes videre om i oppfølgere.

Absolutt en av de bedre krimbøker jeg har lest de siste årene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bra bok om et aktuelt tema. Jeg trengte litt tid på å komme inn i historien men den ble engasjerende etter hvert. En god leseopplevelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Engasjerende og god krimbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grei krim. Boka åpner med (litt for) mange scener som tilsynelatende ikke har noe med hverandre å gjøre. Utover i boka knyttes det nokså omfattende persongalleriet sammen, og leseren aner etter hvert en helehet og sammenheng.
Spenningsnivået er upåklagelig og benevnelsen "page turner" kan passe godt. De ondes superevner og offerenes ubehjelpelighet blir for meg litt irriterende, eller kanskje jeg skal si; ikke helt troverdig, og synes boka taper litt på dette. Avslutningen går fra høy fart til stillstand på litt for kort tid, omtrent slik som "Kadaverdoktoren".
Og når det hele er over, hva skjedde med....?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nina Borg hjelper mennesker som kommer ulovlig til Danmark. Gir henne endel trøbbel, også for familien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Du føler deg visst forferdelig forfulgt, hva? sa hun. Stakkars lille Sigita som har hatt det så tøft. Men har du noensinne tenkt på hvordan moren din hadde det da du bare stakk av? Uten å si noe, uten å legge igjen så mye som en lapp? Hun mistet en datter. Har du noen gang tenkt på det?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2010


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oversikt over hva jeg har lest i 2010 med kommentarer, forhåpentligvis for tips og inspirasjon til andre:-)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nattergalens død - en Nina Borg-roman" av Lene Kaaberbøl
 • "Et stille, umerkelig drap - en Nina Borg-roman" av Lene Kaaberbøl
 • "Demonen som gråt" av Lotte Hammer
 • "Zack" av Mons Kallentoft
 • "Byssan lull" av Carin Gerhardsen
 • "Før du døde" av Camilla Grebe
 • "Bitrere enn døden" av Camilla Grebe
 • "Svin - krim" av Carl-Johan Vallgren
 • "Mørk treenighet" av Karin Slaughter
 • "Blått lyn" av Ann Cleeves
 • "Rottefangeren" av Inger Frimansson
 • "Turisten - kriminalroman" av Knut Faldbakken
Alle bokanbefalinger for dette verket