Snømannen

roman

av (forfatter).

Aschehoug 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.13 (1583 terningkast.)

5117 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Marte (Leseverden)s eksemplar av Snømannen - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

2019

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

November 2004. Harry Hole har mottatt et anonymt brev undertegnet Snømannen. Etter at han begynner å undersøke saka, finner han fellestrekk med gamle forsvinningssaker der gifte kvinner er blitt borte samme dag som årets første snø har falt. Snart er Harry på sporet av en seriemorder, og sporene peker bakover i tid og til Bergen. Dette er den sjuende boka om førstebetjent Harry Hole.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788203192128

EAN 9788203192128

Serie Harry Hole (7)

Genre Politi og detektiver Krim Thrillere

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 438

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 2007 Den norske leserprisen 2007 Bokklubbens leserpris 2007

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

598 697 216 49 18 5

Bokomtaler

En av de beste bøkene jeg har lest! Utrolig spennende og nervepirrende. Jo Nesbø på sitt beste!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Snømannen starter med at Birte Becker forsvinner fra sitt hjem i Oslo. I utgangspunktet en ordinær forsviningssak men etterhvert så dukker det opp likhetstrekk med forsvinningssaker tilbake til 1980 hvor fellesnevnere er første dagen med snøfall og en snømann på gjerningsstedet.

Min favoritt Harry Hole bok i tillegg til Panserhjerte. Denne er ganske guffen som også en krimbok bør være synes jeg og i tillegg så strekker historien seg over veldig lang tid, i dette tilfellet ca 30 år. I tillegg er noe av handlingen i Bergen og omegn men hovedsaklig foregår det i Oslo. Det kjennetegner flere av Jo Nesbø`s bøker at de foregår over tildels store geografiske områder og over lange tidsrom som Rødstrupe som går helt tilbake til 2. verdenskrig og østfronten. Dette er med til å løfte historiene hans mye synes jeg.

I tillegg så går det en rød tråd gjennom bøkene som omhandler Harry Holes tildels kaotiske privatliv både når det gjelder hans kompliserte forholdt til kjæreste/ekskjæresten Rakel og sønnen hennes Oleg og hans anstrengte forhold til alkohol. At vi får bli godt kjent med Harry Hole`s private utfordringer og følger livet hans gjør det hele mye mer interessant og det gjør også at det er en mening i å lese bøkene i kronologisk rekkefølge.

I snømannen er Rakel sammen med en ung lege som vi får inntrykk av er litt kjedelig men samtidig trygg og god, samtidig er også Harry Hole tilstede litt i det skjulte og litt til irritasjon for Rakel`s unge legekjæresten Mattias

En krim/thriller som drar deg med fra første side. Anbefales.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg skrev denne boka men yo nesbø stjal den fra meg og da begynte jeg å gråte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En bok som har stått lenge i bokhylla. Startet på den for noen år siden, men avsluttet etter ca 100 sider da jeg tenkte at jeg måtte lese de første romanene om Harry Hole først. Men slik gikk det ikke. Jeg ble påminnet om romanen da skriveriene om at romanen skal filmes startet, og nå er den lest. For de som liker krim og spenning og ikke har lest noen bøker av Nesbø, om det finnes noen andre enn meg da, så kan romanen anbefales. Link til bloggen min med et lite innlegg om romanen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldi bra bok om elefanter ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en utrolig bra bok som får håret på kroppen til å reise seg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo Nesbø skriver bare helt knallbra! Det er spenning fra første minutt. Han klarer så elegant å sette ord på fenomener og hendelser. Personkarakteristikkene er veldig gode, noe som gjør at det er blir en god undertone av humor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utan tvil den beste av Harry Hole-bøkene eg har lest hittil. Som alltid er det eit godt plott, fin oppbygging av historia, interessante rollefigurar, nokre drypp med humor og sarkasmer, og strålande miljøskildringar. Svakheita i enkelte av dei andre bøkene har vært avslutninga, og kanskje spesielt korleis kjeltringen avslører motivet for handlingane sine. I denne boka, derimot, fungerte også denne biten rimeleg greit.

Gjennomgangstemaet i denne boka er utruskap, og det blir gjort greie for at 15-20% av barna som blir fødde har ein annan far enn det papir-faren trur. Ei annan statistisk opplysning, som i større grad fangar Hole sin interesse, er at det det siste åra har vært ein overrepresentasjon av sakna gifte eller samboande kvinner i Norge samanlikna med nabolanda, noko som får han til å tru at det er ein seriemordar i aksjon. Etter som hendingane i boka eskalerer blir der klart at Hole har eit poeng.

Hole får selskap av ei ny dame i denne boka. Katrine Bratt, ei ung politidame frå Bergen, som på mange måtar er eit speilbilete av helten sjølv. Ho er oppslukt av jobben, lynande intelligent, og har sine eigne demonar å slåss med. Bratt var kanskje den mest spennende figuren i denne forteljinga.

Med denne boka så har eg lest halvparten av Harry Hole-bøkene som har kome ut hittil (har lest nr. 2, 9, 5, 6 og 7, i den rekkefølga). Dei fleste av dei resterande stend leseklare i bokhylla, eg gleder meg til å take fatt på dei. Etter kvart, når den tida kjem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snømannen handler om etterforsker Harry Hole som undersøker en mistenkelig forsvinning. Denne type forsvinning har nemlig skjedd før. Forsvinningene har skjedd samme natt som det første snøet har falt. Damene som har blitt tatt har også vært utro. Dette er en veldig spennende bok som griper tak i deg fra første stund. Anbefaler den til alle over 13 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Aune hadde rett; hvis enhver baby var et perfekt mirakel, så var livet i grunnen bare en ødeleggelsesprosess.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Ondskap er ikke en ting, det tar ikke bolig. Tvert om, det er et fravær av ting, fravær av godhet. Det eneste å bli redd for her er deg selv.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Harry dro litt på smilebåndet. Han likte henne så langt, men var selvfølgelig åpen for å skifte mening. Harry var alltid villig til å gi folk en ny sjanse til å havne på svartelista

Godt sagt! (7) Varsle Svar

<<Mamma!>>
Han angret straks han hørte sin egen redsel i det korte, harde ekkoet. For nå visste det det også. Mørket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når det først rakner for de tøffe, rakner det ordentlig. Hvorfor det? Kanskje de har for lite trening i å miste kontrollen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hva er ondest? Å ta livet fra et menneske som vil leve, eller døden fra et menneske som vil dø.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men det var noe merkelig med snømannen. Den sto feil vei. Han visste ikke hvorfor, men den burde se mot veien, mot den åpne rommet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen vet bedre enn leger hva sykdom har å by på. Jeg støtter meg på stoikeren Zenon som mente selvmordet er en aktverdig handling når sykdom gjør døden mer attraktiv enn livet. Da han var nittiåtte år, fikk han stortåa ut av ledd. Det forstyrret ham så sterkt at han gikk hjem å hengte seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Harry kjente seg med ett skamfull. Hvorfor måtte han alltid yppe til disse barnslige pissekonkurransene som ikke betydde noe, bare for den tilfredsstillelsen av å få gitt noen - hvem som helst - inn? Rakel hadde en gang påstått at han ønsket han var født med en ekstra langfinger som stod rett opp hele tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det heter ikke tallerkene, det heter tallerkenene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

De senere årene har jeg hatt stort utbytte av å høre på de bøkene jeg selv har lest. Jeg er en glupsk leser, som mange ganger leser litt for fort når jeg har fått smaken på en bok. Når jeg lytter på lydbøker blir jeg tvunget til å ta det litt langsomt. Jeg sanser bøkene på en annen måte da, jeg trenger dypere i dem og fanger flere fasetter. Men de gode opplevelsene fordrer selvfølgelig ei god bok - og lydbok. I denne lista tar jeg med favorittene. De som får meg til å gå et par kilometer til med ipoden på øret..


Godt sagt! (8) Varsle Svar

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bøkene i denne listen er bøker som ligner bøkene til Stig Larsson. Bøkene er plukket ut på bakgrunn av tema og sjanger, og har til felles at de har høyt tempo, mørk undertone, og interessante karakterer.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ringenes Herre av Tolkien, Hellemyrsfolket av Amalie Skram, Folket på Innhaug av Elstad, Ut- og Innvandrere av Vilhelm Moberg, De som beveger verden av Aya Raand, Kildens Utspring av Ayn Rand, Anna Karenina av Tolstoj, Snømannen av Jo Nesbø, Engler og Demoner av Dan Brown og Djevelen holder lyset av Fossum.

Det er så utrolig mange flere jeg skulle ha nevnt, det ser jeg nå. Uansett er dette bøker som har fått terningskast 6 fra meg. Dette føltes som å velge noen av barna dine og dermed velge vekk noen haha :o))


Godt sagt! (3) Varsle Svar

På tide å legge opp en leseplan for 2012.
Obs, denne listen er mest for min egen del...


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen av bøkene i hylla mi, fler kommer etterhvert.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er bøkene jeg har rukket å lese i 2010. Har ikke tatt med pensumbøker..


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sorgenfri" av Jo Nesbø
 • "Marekors" av Jo Nesbø
 • "Flaggermusmannen ; Kakerlakkene" av Jo Nesbø
 • "Gjenferd" av Jo Nesbø
 • "Frelseren" av Jo Nesbø
 • "Panserhjerte" av Jo Nesbø
 • "Rødstrupe" av Jo Nesbø
 • "Kakerlakkene" av Jo Nesbø
 • "Politi" av Jo Nesbø
 • "Tørst" av Jo Nesbø
 • "Hodejegerne - roman" av Jo Nesbø
 • "Sønnen" av Jo Nesbø
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver