Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 28 bokomtaler

Altså... HVA HAR JEG LEST?!

For de som har sett «Kampen for tilværelsen» på NRK der Erlend Loe var manusforfatter husker kanskje karakteren Vidkun som hadde samkvem med dyr? Dette er boken om Vidkun. Og om vennene hans. Og om dyr. I Afrika.

Dette er noe av det mest absurde (men likevel mest humoristiske) jeg har lest. Boka handler om en tilsynelatende dysfunksjonell gjeng som alle står ved et punkt i livet der de trenger en endring. Endringen blir en reise til Afrika tilrettelagt av organisasjonen Fauna Fuckers, der målet til de fem vennene er å skjende dyr for en god sak. Litt alla «fuck for forrest» - «skjende for å bevare»

Av en eller annen grunn så anbefaler jeg boken på det sterkeste - til tross for at det er en bok om seksuelt samkvem med dyr....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken har vært min faste følgesvenn gjennom året, og vært den boken jeg har lest i når vi har hatt lesetime i norsken. Nå som ferien er i gang fikk jeg endelig fullført de siste sidene!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har humret godt av Allan Karlssons sprell på en reise gjennom fire kontinenter med uran i kofferten og en iPad under armen. Humoren er den samme som i «Hundreåringen», og historien er nesten like vill og fantasifull. Denne gangen får vi møte både Donald Trump, Putin, Kim Jong-Un og Angela Merkel i et politisk drama med selveste Allan Karlsson i en litt ufrivillig hovedrolle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken er en studie i ensomhet. Den er trist, men samtidig full av håp. Språket i boken er fantastisk, og Ambjørnsen klarer virkelig å gjøre historien levende for meg. Man blir veldig opphengt i Elling og hans verden, og jeg brukte flere dager på å lese boken. For jeg leste sakte for å få med meg alt. Og jeg lo, og jeg gråt (nesten) ✨

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg ante ikke hva som ventet meg når jeg åpnet denne, og nå sitter jeg igjen og føler at jeg har lest en av de sterkeste bøkene på lenge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lest et par andre romaner av Fredrik Backman, og det var vel derfor jeg startet på denne selvom tittelen var grusomt kjedelig. MEN man skal ikke skue hunden på hårene, ei heller en bok på sitt omslag (og tittel).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bjørnstad er et lite sted med store drømmer. Hockeybyen med et juniorlag som drømmer om å bli best, helst i verden. Bjørnstad er også stedet hvor en forbrytelse blir forsøkt skjult, for hva er vel igjen av byen om en skandale skal rive den fra hverandre?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Historien minner egentlig litt om Netflix-serien «13 reasons why» kombinert med NRK-serien «Heimebane». Jeg ble revet med, og vil virkelig anbefale den!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En viktig bok. Om forræderi og mindreverdighetskomplekser. Om krig fra a-å. Om konsekvensene av en farlig manns handlinger.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Menneskesinnet er ondt, og det skildrer Simon Stranger i boka «Leksikon om lys og mørke» på en intens måte.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Originalt skrevet om Norge under andre verdenskrig! Litt forvirrende at synsvinkelen stadig skifter, men det gjør likevel at vi får større kjennskap til hovedpersonenes indre liv. Noe som gjør at man til og med får litt sympati med Rinnan i deler av boken - landsforræderen som sendte mang et menneske i døden. For hva? For makt, penger og følelsen av å være viktig. Bli sett.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg var småkvalm når jeg lukket boken - takk for en god leseropplevelse! ⭐️

Godt sagt! (3) Varsle Svar

«Politisk roman» er skrevet av den danske forfatteren Lone Aburas. Handlingen dreier seg omkring Rebecca og Robert som bor sammen med deres barn fra tidligere forhold.

Alle forholdene i boken fremstår som relativt dysfunksjonelle. Ikke får de det til med hverandre eller med barna. Det blir ikke bedre når Robert bestemmer at de skal skjule en ulovlig innvandrer, noe Rebecca ikke synes noe særlig om.

Boken har en form for politisk undertone, men er samtidig en roman som skildrer emosjoner og relasjoner. Særlig ensomhet og mislykkethet. Likevel blir boken litt kjedelig. Jeg klarer ikke speile meg i karakterene, miljøet eller situasjonene - noe som ofte må til før jeg blir trollbundet av en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt første møte med Solstad var i 2006. Da lekte jeg raddis og leste «Gymnaslærer Pedersen» fordi det var kult. For å være ærlig så tror jeg ikke at jeg var moden nok for Solstad på den tiden - for jeg åpnet ingen bøker av han igjen før nå. 13 år senere.

Jeg vet ikke om det er fordi jeg har blitt eldre, men Marte (28) liker, imotsetning til Marte (15), Solstad.

Ja, det er litt slitsomt at hele boken er skrevet som en lang tekst uten kapitler eller tydelige avsnitt. Og ja, det er spesielt at setningene er så lange at de byr på både syv og åtte kommategn. Likevel var det liksom noe veldig drivende med det.

Rommet for handlingen rent konkret er Notodden og Oslo. Likevel får jeg lyst til å si at rommet for handlingen er inne i hodet på hovedpersonen T.Singer. Dette er en bok full av følelser og emosjoner. Singer er ensom, og det gjør vondt å være en del av hans verden. En verden hvor alle forhold egentlig ligger til rette for å ha det fint - men hvor Singer ikke finner sin plass. Ikke som stefar, venn, kollega eller likemann. Tidvis vil han så gjerne, men det blir bare med tanken. Han forblir derfor i ensomheten - en følelse Solstad skildrer så godt.

Jeg ble overrasket av hvordan denne boken traff meg, og jeg kan ikke annet enn å rulle en 6 på terningen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En av de bedre Horst-bøkene til nå! Spennede sak, men også viktig for å lære Wistig bedre å kjenne. En sentral hendelse i boken gjør at denne bør leses før man setter i gang med de nyere bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er skjelden en bok er spennende fra første til siste side, men det var denne! Anbefales!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da var 718 sider tilbakelagt, og det er klart for en liten anmeldelse av: 64 - Hideo Yokoyama.

Først må jeg innrømme at jeg kjøpte denne boken fordi boka så bra ut på omslaget! I tillegg hadde boken svært mange lovord fra ulike medier på utsiden som appellerte til meg. I ettertid føler meg meg litt lurt, og ordtaket «man skal ikke dømme boken etter omslaget» anser jeg som passende. Jeg burde ha lært nå.⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Innholdsmessig var denne boken treig. Jeg måtte lese meg frem til side 530 før noen form for spenning gjorde seg gjeldene. De siste 200 sidene var derimot spennende nok, og bar preg av thriller (slik omslaget lover). Ellers vil jeg si at sjangermessig føles dette som en form for politisk roman som skildrer innsiden av en japansk politistasjon, og hvordan politi og medier møter utfordringer med å samarbeide.
⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Persongalleriet er STORT, men heldigvis er det et kart bakerst i boken som hjelper til å holde styring på de fleste. Likevel sliter jeg veldig med å ha forståelse, sympati eller generelt føle med personene i boken. De er preget av en japansk relasjonskultur som er VELDIG annerledes fra den norske. Jeg irriterte meg derfor ofte over handligsmønstrene til karakterene!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
På forhånd hadde jeg lest ganske splittede anmeldelser. Jeg må dessverre føye meg til rekken av de som ikke var like begeistret. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Terningkast: 3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ville ha en litt anderledes bok, og det fikk jeg! Likte den overraskende godt til tross for at emner som svart magi og overtro i utgangspunktet ikke fenger meg. Boka reddet det likevel inn med måten helheten er sydd sammen på, og det fremstår snarere interessant hvordan boken i seg selv får et litt uhyggelig, men samtidig mystisk preg. Konstellasjonen av "etterforskerene" skurrer dog noe, og det irriterte meg smått i starten. Men som med mye annet så kan man bli glad i de mest ulogiske og merkelige sammensetninger. Alt i alt var dette en fin leseropplevelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken var en fryd å lese! Drivende, underholdene og umulig å legge ifra seg. De utrolige vendingene og sannhetene gjør virkelig boken til en av de beste jeg har lest i år!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Dette er en bok som inneholder litt av alt, noe som virkelig fungerer. Det er ulike paralellhistorier som utover i boken flettes sammen naturlig etterhvert som hitorien utvikler seg. I starten var boken litt forvirrende, og jeg synes persongalleriet var i overkant. Men etterhvert som man blir kjent med karakterene, og boken begynner å feste seg så føles det likevel oversiktelig. Til tross for at dette er en typisk dameroman er boken spennende og har en driv som gjør boken til en skikkelig page-turner. Boken er overaskende, rørende, sterk og tankevekkende, og jeg vil absolutt anbefale den til andre som er på jakt etter en god bok å lese i sommer. Til tross for at jeg liker boken blir den likevel litt i overkant dameroman, kall det gjerne kiosklitteratur - en slik bok alle liker, og gjerne anbefaler videre uten at boken nødvendigvis er så litterært god.

Les hele anmeldelsen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du sett serien kommer man nok til å bli litt overasket når man leser denne. Boken legger vel fundamentet for serien, men det er store forskjeller. Derfor vil jeg anbefale en fan og faktisk lese boken og ikke bare se tv-serien siden de er så totalt forskjellige på en fin måte :) man blir liksom enda mer glad i piper og får et større bilde av omstendighetene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Språket i boken er ikke spesielt godt, men historien og drivet i fortellingen gjør det likevel til en god bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en forfriskend eog underholdende roman som virkelig fenger leseren! Boken har et godt persongalleri, og tar for seg hvordan det er å være litt misforstått og utenfor samfunnet. Den er også skrevet på en litt anderledes måte, ved bruk av eposter og dokumenter innimellom den skrevne historien. Det er ikke uten grunn dette har blitt en internasjonal bestselger! Jeg likte boken veldig godt, og anbefaler den på det varmeste!

Mer utfyllende mening om boken

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mørkere og tristere enn første bok, men historien er viktig og flott. Anbefaler alle å lese denne trilogien!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En sympatisk mann, og en viktig bok. Litt synd det er mye gjentagelser og man sitter igjen med en følelse om at boken godt kunne vært 80 sider kortere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er absolutt er morsom parodi, men det blir nesten litt for mye

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En debutant som absolutt fortjener å bli sett! Den absolutt beste boken jeg har lest i år! Anbefales på det varmeste!

Mer om hvorfor jeg elsket boken her

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

andreas h. o.Berit B LieLibraritas vLailaBjørn BakkenThomas KihlmanJohnny Olseningar hTorill Elisabeth RevheimIngunn SVannflaskeSiljeHegeIna Elisabeth Bøgh VigreJulie StensethalpakkaHelena EMarit Aamdaltuhamrekjell kMarianne AugustaEli SeimSigrid NygaardRufsetufsaIngvild SErlend Rødal Vikhagenmoiraerlend kongsvollIdaEivind  VaksvikEllen E. MartolRandi BorgenNeraIda CharlotteSteinVildeMarianneKjetil AudsenTore HalsaGro