La den rette komme inn

roman

av (forfatter) og Henning J. Gundersen (oversetter).

Damm 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.08 (367 terningkast.)

1167 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Katrine Kirkeby Arnolds eksemplar av La den rette komme inn - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Horror

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I fredfulle Blackeberg, en forstad til Stockholm, blir en tenåringsgutt funnet drept. Halsen er skåret over og liket er tømt for blod. Det sprer seg rykter om ritualdrap, og innbyggerne lammes av frykt. 12-åringen Oscar fascineres av det bestialske mordet, og blir etter hvert dratt inn i mysteriets sentrum. Men romanen handler ikke bare om vampyrer og hevn, den handler også om en ung gutts ensomhet, om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesker. Dette er forfatterens debut.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788204104960

EAN 9788204104960

Genre Krim

Omtalt tid 1980-1989

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 521

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Årets viktigste skjønnlitterære oversettelse 2005

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

131 160 55 16 4 1

Bokomtaler

Dette er den første boka jeg leser etter at jeg har sett filmatiseringen først. Den svenske filmatiseringen er en av mine absolutte favorittfilmer! I dette tilfellet synes jeg det er flaks at jeg så filmen først. Et par av karakterene får en mørkere og mer usympatisk side i boka. Men bevares. Boka er god! Grøssende, ubehagelig og brutalt god. I boka møter vi Oscar, en mobbet og plaget gutt. Han bor i en vanlig forstad til Stockholm, og folk lever sine normale 80-talls liv.. Helt til Oscar og moren får nye naboer. En bok om ensomhet, mobbing, vennskap, kjærlighet og en god dose splatter. Helt unik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men oj så läskig, härligt skön och skrämmande som den här boken var. Tänk att få ta hämnd på sina mobbare på ett så rått och brutalt sätt... Vem har inte i sina svartaste stunder under uppväxten önskat sig en sådan vän? Detta var något helt nytt i läsupplevelse för min egen del. Har läst boken två eller tre gånger men upptäcker nya finesser i den varje gång. Har även filmen och ser om den ibland.
Författaren som även själv har läst in sin bok har en så lågmäld ton att de ruskiga spännande sakerna blir som knottror på huden och ståpäls mer än att magen drar ihop sig.
Citat Göran Hägg 1001 böcker...:
"Vampyrtemat gör också den svenska förorten, som få velat skildra på riktigt, som den såg ut när många av oss växte upp där, spännande och intressant som aldrig förr. Jag vet knappt någon lika god skildring av den miljön. I varje fall ingen lika spännande och välskriven."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I en liten forstad til Stockholm blir en tenåringsgutt funnet drept og tappet for blod. Det oppstår rykter om ritualdrap, noe 12 åringen Oskar er særs interessert i...

Dette er grøss og gru for alle penga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Stakkars mennesker. Stakkars ensomme mennesker i en verden uten skjønnhet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Han reiste seg, gikk ut av toalettet. Lot blodflekken på gulvet være der, la noen undre seg. Tro at noen hadde blitt drept her, ettersom noen hadde blitt drept her. For hundrede gang på rad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

-Du elsker meg bare så lenge jeg hjelper til å holde deg i live.

-Ja? Er det ikke det som er kjærlighet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han hadde rakt opp hånden, vist at han fantes, at han kunne noe. Det var forbudt. For ham. De fant på en masse grunner for at han måtte plages; han var for tjukk, for stygg, for ekkel. Men det egentlige problemet var at han i det hele tatt eksisterte, og en hver påminnelse om hans eksistens var en forbrytelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det raslet når vakten bladde i boka hun leste. Sikkert en kioskroman. I Platons vekterstat skulle Vokterne være de mest utdannede blant folket. Men dette var Sverige i 1981, og her leste de antakelig Jan Guillou.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har satt stor pris på av ulike grunner: ble sugd inn i historier, drømte meg bort, reiste langt, kjente verden på kroppen, ble opplyst, gråt, lo, ble skremt, ble rørt, ble et litt bedre menneske og angrer ikke på en eneste side.

Liker å lage lister og spesielt fra A til Å. Noen bokstaver er enkle å velge, andre så alt for mange gode alternativer, men ingen forfattere fikk være med to ganger. Ser jeg mangler noen bokstaver på slutten (Øya kommer ikke med av den grunn), men det betyr bare at jeg har noe å jobbe med...


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jeg ba om tips på bøker av makaber eller bestialsk karakter, og her er lista jeg skal fordype meg i framover. Lista er ikke i leseprioritert rekkefølge.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Noen av bøkene jeg anbefaler elevene mine å lese - noe for enhver smak!


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å nei, det januar igjen!! Jula er over, ute er det mørkt og ingen ferie før påske! Ai ai. Her er noen tips til gode og store bøker som varer ut denne og neste mnd. Kanskje de får våren til å komme raskere også? Lev vel:)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Blodsugere og ulvemenn er populære for tiden, men alle er ikke like begeistret for ulykkelig forelskede udøde og harmløse lykantroper. Her er noen bøker som kanskje passer best for bokelskere som liker horror bedre enn romanser.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter tips fra dere og litt snoking i bokhyllene prøver jeg meg på en bokliste til en 17-åring som har forlest seg på Harry Potter. Flere av disse titlene er ukjente for meg. Jeg har ikke engang lest Harry Potter!

Har dere synspunkter på bøkene, eller flere forslag, er jeg takknemlig for det! Gjerne bøker med humor.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vil garantert oppdatere denne etterhvert som jeg får lest enda flere vampastisk fantastiske bøker med vampyrer i ^_^ Mange står på venteliste for å bli lest.

Noen ganger har man skikkelig flaks når en ny motebølge slår til, takk alle Twilight-fans fordi butikkene plutselig tar inn klassiske bøker de ikke hadde giddet å komme med ellers:D

Listen er i Prioritert rekkefølge med favorittene øverst.

Ved Seriebøker vil bare bok nr. 1 stå på listen.
Tips mottas med Stor glede.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

gode bøker. vil lese/har lest.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nyskolen på Vålerenga hadde Bok og IT - loppemarked i helgen. Det var ganske bra utvalg med bøker der. Jeg forsøkte å være litt kritisk, og ikke dra med meg alt for mye, og ble sittende igjen med disse perlene til samlet pris 125,-


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Papirvegger - ti fortellinger" av John Ajvide Lindqvist
 • "Håndtering av udøde - roman" av John Ajvide Lindqvist
 • "Menneskehavn" av John Ajvide Lindqvist
 • "Lille stjerne" av John Ajvide Lindqvist
 • "Jeg skal vise dere frykten - roman" av Nikolaj Frobenius
 • "Slaget på Vigrid" av Kristine Tofte
 • "Fuglemannen - spenningsroman" av Mo Hayder
 • "Tokyo - spenningsroman" av Mo Hayder
 • "Drømmefakultetet - tillegg til seksualteorien" av Sara Stridsberg
 • "En vampyrs bekjennelser" av Anne Rice
 • "Darlah - 172 timer på månen" av Johan Harstad
 • "Coraline" av Neil Gaiman
Alle bokanbefalinger for dette verket