Vampire academy

vampire academy 1

av (forfatter).

2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (66 terningkast.)

200 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

St Vladimir's Academy isn't just any boarding school - it's a hidden place where vampires are educated in the ways of magic and half-human teens train to protect them. Rose Hathaway is a Dhampir, a bodyguard for her best friend Lissa, a Moroi Vampire Princess. They've been on the run, but now they're being dragged back to St Vladimir's - the very place where they're most in danger...Rose and Lissa become enmeshed in forbidden romance, the Academy's ruthless social scene, and unspeakable night-time rituals. But they must be careful lest the Strigoi - the world's fiercest and most dangerous vampires - make Lissa one of them forever.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9780141328522

EAN 9780141328522

Genre Fantasy

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

23 22 12 6 2 1

Bokomtaler

Moderne vampyrisme er dønn kjedelig ...

Vampire Academy er en serie som består av seks bøker og siden jeg har hørt så mye om den serien, ble jeg til slutt fristet til å "teste" den første boka. Selv om jeg ikke er glad i moderne vampyrer (de fremstilles helt feil i mine øyne) så tenkte jeg i alle fall å gi første boka et forsøk.

Bestevenninnene Rose (som egentlig heter Rosemarie) og Lissa (som egentlig heter Vasilisa) har en spesiell "connection". I to år har de levd i frihet etter å ha rømt fra internatskolen (St. Vladimir’s Academy) før de blir huket inn igjen og gjett om de får gjennomgå for det av administrasjonen. Selve internatskolen består av tre forskjellige vampyrraser. Den ene vampyrrasen kalles moroier. De har magiske evner og er i stand til å gjøre mange overnaturlige ting. (Veldig godt forklart, ikke sant? ...) Den andre vampyrrasen kalles strigoier og de er de farligste av alle disse tre vampyrrasene som befinner seg på internatskolen. De er på en måte på skyggesiden, og man er kun en strigoi hvis man har drept noen. Og forskjellen på strigoiene og de andre vampyrrasene på internatskolen er at strigoiene er udødelige, mens de andre er bare "halvt" vampyrer. Og strigoiene er fiende med moroiene. Den tredje og siste vampyrrasen kaller seg dhampirer. (Utrolig vanskelig å gi disse vampyrrasene "norskaktige" uttrykk). Den rasen er beskytterne til moroiene og lærer seg å kjempe og slåss. Siden Lissa har prinsessetittel og er den mektigste moroien føler Rose ekstra trang til å beskytte henne (Rose er jo dhampir). Samtidig blir Rose opplært til å beskytte moroiene ved å fighte og oppgradere seg som en slags bodyguard, men problemet er; hun er stormforelsket i mentoren hennes; Dimitri. Ikke er han bare mye eldre enn henne, men de kan ikke være sammen på grunn av interne regler. St. Vladimir’s Academy er en internatskole med mye kaos og drama med andre ord. Og beklager på det sterkeste at dette ble langt og veldig rotete forklart, men gjorde så godt jeg kunne ...

Jeg var nysgjerrig i starten på denne serien siden den er så populær, men fant fort ut at jeg ble skuffet og at denne serien ikke var noe for meg. For det første hater jeg hvordan moderne vampyrer fremstilles. De dør ikke av sola og de er mer sexy en skumle. Moderne vampyrer har tatt en helt feil vending. Dessuten var hovedpersonen Rose meget slitsom. Jeg har aldri lest om en hovedperson som er så høy på seg selv som henne. Makan til kvalm kjerring ... Her er et godt eksempel på hvor forelsket hun er i seg selv:

It was almost like he'd been taken by surprise, like he'd never noticed me before. Had it been any other guy, I would have said he was checking me out. As it was, he was definitely studying me. Studying my face, my body. And I suddenly realized I was only in jeans and a bra - a black bra at that. I knew perfectly well that there weren't a lot of girls at this school who looked as good in bra as I did. Even a guy like Dimitri, one who seemed so focused on duty and training and all of that, had to appreciate that.

Jeg har ikke tenkt å gi flere eksempler på hvor høy hun er på seg selv for da trenger jeg en spypose i nærheten og jeg sliter med kvalme fra før av ...

Og jeg er klar over at dette er en ungdomsbok, men syns skrivingen blir altfor lettvint og rett frem. Syns boka er like dårlig skrevet som Twilight. Forfatteren har amatørmessig språk. Hun bruker lettvinte setninger og uttrykk. Og det er ingenting mellom linjene og konseptet har ingen dybde. Man vet på en måte hva man får og alt er forutsigbart. Det er heller ikke noe nytt i denne boka som tilhører paranromal romance og urban fantasy. Her består ingdrediensene av tapt kjærlighet, forbudt kjærlighet, sjalusi, drama, varme følelser og trekantdrama. Hvor mange ganger har vi ikke lest om dette i slike bøker? Det er på tide å komme med noe nytt, spesielt i vampyrsjangeren. Jeg savner vampyrbøker som ble skrevet på 1800 - tallet da de var farlige, døde av sol og manipulerte. Folk fryktet dem. Folk ble ikke forelsket i dem som i dagens vampyrlitteratur. Det blir for dumt ...

Boka hadde også lite spenning i seg. Som første bok forventer man jo at den skal være så spennende at man vil lese resten av serien også, men slik blir det ikke for min del. Selv om boka var bare på 332 sider føltes den drøy og lite engasjerende. Jeg ble lei av alt dramaet som var på ungdomsskolenivå og det kjedet meg til vanvidd. Det føltes ut som om den samme krangelen mellom karakterene ble tatt opp om og om igjen. Boka ble en evigvarende repetisjon.

Nei, Vampire Academy er definitivt ikke noe for meg og jeg kommer ikke til å lese resten av serien. Hvorfor denne serien er så ekstremt populær skjønner jeg ikke noe av og vil heller ikke bruke mer tid på å prøve og skjønne det heller. Innholdet var for tullete og kjedelig. Det ble for barnslig for meg og jeg ble ikke engasjert i hverken plottet eller karakterene. Boka/serien har også blitt til film. Etter å ha sett filmtraileren (som var temmelig latterlig) velger jeg å styre langt unna filmatiseringen. Tror ikke jeg går glipp av noe ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En av de beste bøkene jeg noen sinne har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hey Mason, wipe the drool off your face. If you're going to think about me naked, do it on your own time.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Rose. Roza. Open your eyes." I'd never heard his voice so strained, so frantic. "Don't go to sleep on me. Not yet." I squinted up at him as he carried me out of the building, practically running toward the clinic. "Was he right?" "Who?" "Victor... he said it couldn't have worked. The necklace." I started to drift off, lost in the blackness of my mind, but Dimitri prompted me back into consciousness. "What do you mean?" "The spell. Victor said you had to want me... to care about me... for it to work." When he didn't say anything, I tried to grip his shirt, but my fingers were too weak. "Did you? Did you want me?" His words came out thickly. "Yes, Roza, I did want you. I still do. I wish... we could be together." "Then why did you lie to me?" We reached the clinic, and he managed to open the door while still holding me. As soon as he stepped inside, he began yelling for help. "Why did you lie?" I murmured again. Still holding me in his arms, he looked down at me. I could hear voices and footsteps getting closer. "Because we can't be together." "Because of the age thing, right?" I asked. "Because you're my mentor?" His fingertip gently wiped away a tear that had escaped down my cheek. "That's part of it," he said. "But also... well, you and I will both be Lissa's guardians someday. I need to protect her at all costs. If a pack of Strigoi come, I need to throw my body between them and her." "I know that. Of course that's what you have to do." The black sparkles were dancing in front of my eyes again. I was fading out. "No. If I let myself love you, I won't throw myself in front of her. I'll throw myself in front of you."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"No. If I let myself love you, I won't throw myself in front of her. I'll throw myself in front of you."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

There was so much testosterone in the air, I felt like I needed a gas mask.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Pretty?" he asked. "I´m stunningly sexy but not pretty."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over forskjellige vampyrserier. Som jeg har lest eller har tenkt meg og sjekke ut. Så info kommer etterhvert som de er lest :) Linker til første boka i seriene :)

Kom gjerne med flere forslag..!


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg vil garantert oppdatere denne etterhvert som jeg får lest enda flere vampastisk fantastiske bøker med vampyrer i ^_^ Mange står på venteliste for å bli lest.

Noen ganger har man skikkelig flaks når en ny motebølge slår til, takk alle Twilight-fans fordi butikkene plutselig tar inn klassiske bøker de ikke hadde giddet å komme med ellers:D

Listen er i Prioritert rekkefølge med favorittene øverst.

Ved Seriebøker vil bare bok nr. 1 stå på listen.
Tips mottas med Stor glede.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker som er gjort til film/serie, som jeg både har lest og sett. Jeg har bare lagt ut den første boka i en bokserie.
Lista er ikke rangert på noen måte.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Spirit bound - vampire academy 5" av Richelle Mead
 • "Frostbite - vampire academy 2" av Richelle Mead
 • "Blood promise - vampire academy 4" av Richelle Mead
 • "Last sacrifice - vampire academy 6" av Richelle Mead
 • "Bloodlines" av Richelle Mead
 • "Shadow kiss - vampire academy 3" av Richelle Mead
 • "The Reckoning - They Gave Chloe Saunders Her Power. Now They Want to Take it Away. Big Mistake..." av Kelley Armstrong
 • "Mørkets gate" av Rachel Caine
 • "Drepende spill" av Rachel Caine
 • "The Iron King (Iron Fey - Trilogy)" av Julie Kagawa
 • "Linger" av Maggie Stiefvater
 • "Galskapens hersker" av Rachel Caine
Alle bokanbefalinger for dette verket