Mio, min Mio

av (forfatter) og Ilon Wikland (illustratør).

Damm 1990 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.19 (545 terningkast.)

3081 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bo Vilhelm Olsson har lovet å putte et brev i postkassen for fru Lundin. For det har han fått et eple. Idet han skal poste brevet, blir fristelsen for stor, og han leser det. Det er til Kongen i Landet i det fjerne. Det står at han som kongen har lett etter, er på vei, og at han bærer det gylne gulleplet i hånden, som tegn. Bosse ser på eplet sitt. Da forstår han. Det er ham kongen leter etter! Han setter seg på en benk, og ser en flaske. Det er en ånd i den! Han slipper den ut. Det er ånden fra Landet i det fjerne! Reisen kan begynne.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 1990

Format Innbundet

ISBN13 9788251799546

EAN 9788251799546

Serie Damms beste barnebøker

Genre Fantastisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 181

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

229 219 74 20 1 2

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mio min Mio
Handler om Mio som skal kjempe mot ridder kato. På veien skjer det mye rare ting.Det er en veldig spennende bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg hørte denne på lydbok var det i hovedsak likheten med "Ringenes herre" som slo meg. Faktisk måtte jeg lese meg opp på utgivelse og sammenligne den med når Tolkien ga ut sin bok. Og de kom ut samtidig etter andre verdenskrig. Tenker på boken jeg leste om 2.verdenskrig og brutaliteten som er beskrevet, og skjønner godt at både "Mio min Mio" og "Ringenes Herre" er relevant for følelsen som må ha vært.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mio min Mio handler om Mio som skal kjempe mot ridder Kato. På veien skjer det mye rare ting. Det er en veldig spennende bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken handler on en gutt som heter Bosse han opplever mye gøy og morro i en annen verden han finner faren sin men moren dødøe han levde sammen med onkelen sin og tanten sin

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Min far kongen stanset da han fikk se meg. "Mio, min Mio, sitter du der og ler," sa han. "Ja, unnskyld meg," sa jeg, for jeg tenkte at min far kongen kanskje ikke likte at folk lo så høyt. Onkel Sixten og tante Edla hadde aldri likt det. "Bare le mer du," sa min far kongen. Så vendte han seg til rosenhagegartneren sin og sa noe merkverdig: "Jeg er så glad i fuglesangen," sa han. "Og jeg er så glad i musikken i sølvpoplene mine. Men jeg blir aller gladest når jeg hører gutten min le i rosenhagen."

Godt sagt! (8) Varsle Svar

"Sitter du der og henger med nesa i en bok nå igjen," sa hun. "Det er derfor du er så liten og blek og elendig - fordi du ikke er ute som andre unger."

Men jeg var da ute - jeg var da ute støtt, nesten. Men tante Edla og onkel Sixten ville helst at jeg aldri skulle komme inn. Så de er vel glade nå da, skulle jeg tro, nå som jeg aldri kommer inn mer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Benka hadde jo både far og mor og all ting, og da trenger en jo ikke å ha hest også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og så tok jeg hånden hans. Men det var ingen hånd. Det var en klo av jern.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er sikkert temmelig sjelden ånder på pilsflaskene fra Stockholms Bryggerier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Jeg fikk spørsmål fra en god venn om å hjelpe til med å sette opp en dåpsgave til et tvillingpar (fra to fadderpar). Bøkene skal fungere som en litterær skattekiste og skal følge barna i deres første år. Listen er satt opp med hjelp fra tips fra andre bokelskere, meg selv, og spesifikke ønske fra fadderne. Samlingen består av 30 bøker og koster rundt 5000 kr samlet. Den store barnesangboka var ment å være med, men den har foreldrene fra før.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

OBS! SPOILERE!

Okei, skal bare få sagt at jeg blir utrolig involvert i bøkene jeg leser. Lever meg alltid inn i karakterene og verdenen, og glemmer ofte hvor jeg selv er. Og de beste av bøkene jeg leser, får meg alltid til å gråte. Blir fort rørt. Spesielt når jeg har lest en helt fantastisk bok og den er slutt, føler jeg meg helt tom innvendig.. Helt til jeg da begynner på en ny bok da, hehe ;-)


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Utvalget i denne listen er helt og holdent subjektivt. Jeg leste sikkert også andre ting, men det er disse bøkene jeg husker klarest og som gir meg nostalgiske minner.

Jeg har ofte tenkt over at hvilke bøker som gjør mest inntrykk i barndommen egentlig er ganske tilfeldig på det viset at det ofte kom an på hva som var tilgjengelig. Tenker også at det ikke bare er selve historien som gjør at man husker en bok, men også hvordan man opplevde å lese den, f.eks. når noe ble veldig spennende eller morsomt. Kort sagt hvem man var da man leste den for første gang.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker av Astrid Lindgren


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Rasmus på loffen" av Astrid Lindgren
 • "Lillebror og Karlson på taket" av Astrid Lindgren
 • "Pippi Langstrømpe går til sjøs" av Astrid Lindgren
 • "Marikken" av Astrid Lindgren
 • "Barna fra Bråkmakergata" av Astrid Lindgren
 • "Vi på Saltkråkan" av Astrid Lindgren
 • "Barna i Bakkebygrenda" av Astrid Lindgren
 • "Barna i Bakkebygrenda" av Astrid Lindgren
 • "Emil fra Lønneberget" av Astrid Lindgren
 • "Pippi Langstrømpe" av Astrid Lindgren
 • "Ronja Røverdatter" av Astrid Lindgren
 • "Guro" av Anne-Cath. Vestly
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver