Latterens og glemselens bok

av (forfatter) og Milada Blekastad (gjendikter).

Gyldendal 2002 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.12 (16 terningkast.)

124 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fortellingen om en enke fra Praha som lever i flyktningetilværelse i Frankrike og kjemper for å redde minnene fra glemsel. Samtidig foregår det parallelle handlinger i romanen.

Omtale fra forlaget

«... en bok som bør leses av alle som føler det minste ansvar for vår kultur . som nasjon, som kulturkrets og som individer. Milan Kundera har kastet en brannfakkel inn i vår tid.»Jan Otto Johansen, Dagbladet Latterens og glemselsens bok, eller Tamina som den het da den første gang kom på norsk (1980), er fortellingen om en kvinne, en enke fra Praha. Hun lever en flyktningtilværelse i Frankrike og kjemper for å redde minnene fra glemsel. Samtidig foregår det flere parallelle handlinger i romanen, som er typisk for Kundera: Han nærmer seg sine navngitte tema, latteren og glemselen, fra flere innfallsvinkler . og lar alle disse brikkene i puslespillet gå opp i en høyere enhet.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788205299573

EAN 9788205299573

Serie Gyldendals små grå

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 226

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 10 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er så lite, så uhyre lite som skal til før mennesket kommer over på den andre siden av grensen, og bortenfor den mister alt sin mening: kjærlighet, overbevisning, tro, historie. Menneskelivets hele hemmelighet ligger i det at det foregår i umiddelbar nærhet, ja, i direkte berøring med denne grense, at det er atskilt fra den ikke med en kilometer, men med en eneste millimeter ..."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som jeg allerede har sagt, var Clevis' fremskrittsvennlige mennesker og hadde fremskrittsvennlige anskuelser. Det finnes mange slags fremskrittsvennlige anskuelser og Clevis' representerte bestandig den best mulige av dem alle. Den aller beste blant alle foreliggende fremskrittsvennlige anskuelser er den som inneholder en tilstrekkelig porsjon av det provoserende, slik at dens tilhengere kan være stolte over sin egenartethet, men samtidig tiltrekke seg et så stort antall tilhengere at risikoen for eksklusiv ensomhet straks blir utelukket ved den seirende hops høylytte bifall. Hvis Clevis' for eksempel ikke var motstandere av bare brystholderen, men av klær overhodet, og proklamerte at folk skulle løpe nakne omkring i byens gater, ville de riktignok representere et fremskrittsvennlig standpunkt da også, men på langt nær ikke det best mulige. Med sin overspenthet ville dette standpunkt bli brysomt, det ville kreve en altfor stor porsjon energi å forsvare det (mens det best mulige fremskrittsvennlige standpunkt så å si forsvarer seg selv), og dets representant ville aldri oppleve den tilfredshet som består i at dette absolutt nonkonforme standpunkt plutselig viser seg å være alles standpunkt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker I alfabetisk rekkefølge, om du skulle velge ein for kvar bokstav kva bok hadde du då valgt?


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Nyskolen på Vålerenga hadde Bok og IT - loppemarked i helgen. Det var ganske bra utvalg med bøker der. Jeg forsøkte å være litt kritisk, og ikke dra med meg alt for mye, og ble sittende igjen med disse perlene til samlet pris 125,-


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har forundret meg hvor mange det egentlig er. Dette er bare et utvalg av alle jeg har snublet over.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Forrådte testamenter" av Milan Kundera
 • "Avskjedsvalsen" av Milan Kundera
 • "Langsomheten - roman" av Milan Kundera
 • "Livet er et annet sted" av Milan Kundera
 • "Romankunsten" av Milan Kundera
 • "Belgias sorg" av Hugo Claus
 • "Latterlige kjærlighetshistorier" av Milan Kundera
 • "Latterlige kjærlighetshistorier" av Milan Kundera
 • "Der elva krummer seg - roman" av V.S. Naipaul
 • "Edderkoppkvinnens kyss" av Manuel Puig
 • "En spøk" av Milan Kundera
 • "Uvitenheten" av Milan Kundera
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver