Der lyset slipper inn

roman

av (forfatter).

Aschehoug 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.78 (23 terningkast.)

99 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Året er 1524 i Venezia. Don Gabriel Moro blir dømt for sodomi og halshugget. To år senere ligger hans tjener, dvergen Tadzio, for døden. Tadizo bruker sine siste krefter på å nedtegne historien om hvorfor han forrådet sin herre og om den tause fremmede som venter i rommet sammen med ham, på at han skal dø.

Omtale fra forlaget

Venezia, 1524: Hedersmannen og jødehateren Don Gabriel Moro blir henrettet. Han er dømt for sodomi etter å ha hatt et forhold til en jødisk gutt. To år senere ligger Don Gabriels tjener, dvergen Tadzio, for døden og bruker sine siste krefter til å nedtegne sin historie. Hvorfor forrådte han sin elskede herre og mester og førte ham i døden? Der lyset slipper inn er en roman om forholdet mellom en mektig adelsmann og hans tjener, om begjær, sjalusi og ulykkelig kjærlighet. Boken tar også for seg omstendigheter rundt opprettelsen av verdens første jødiske ghetto og den gryende vitenskapelige eksperimentering som sakte kom til å forandre vårt vestlige verdensbilde.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788203195631

EAN 9788203195631

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1500-tallet

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 264

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 10 7 0 1 0

Bokomtaler

Veldig fristet til å henvise til anmeldelsen i NRK av Mie Hidle, når jeg nå skal skrive en omtale av, Der lyset slipper til. Hun skriver «presis på prikken» en svært god omtale av denne boken. Under finner du linken til anmeldelsen:

https://www.nrk.no/kultur/bok/der-lyset-slipper-inn-1.6858440

Vel, selv synes jeg, Der lyset..., er en tidvis besnærende bok. Jovisst, den er kitsch, det er mange åpenbare feil i mye av handlingen og hvorfor forfatteren deler navn med den historiske hovedpersonen forblir et irriterende mysterium. Likevel, boken er lettlest, av og til fascinerende underholdende og, jeg vil si, den er verdt tiden og penga du bruker på den.

Jeg gir den gode Gabriel og hans venezianske romanfigurers eventyr en grei firer på terningen. Midt på treet, bra, det, men mer er den ikke verdt.

PS Jeg leste ut boka på formiddagen den 16. Mai, det Herrens år, 2020. En kjølig overskyet dag før nasjonaldagen, 17. mai. Denne merkelige og skremmende Corona-Covid19 våren som isolerer oss, stenger oss inne og hindrer oss i å reise! Forbannet...!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg ba om tips på bøker av makaber eller bestialsk karakter, og her er lista jeg skal fordype meg i framover. Lista er ikke i leseprioritert rekkefølge.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vandrefalken" av Jamil Ahmad
 • "Sasjenka" av Simon Sebag Montefiore
 • "Tsjernobylfortellinger" av Ingrid Storholmen
 • "Norrlands akvavit" av Torgny Lindgren
 • "Guernica" av Dave Boling
 • "Dødens uteblivelse" av José Saramago
 • "Havmannen - roman" av Carl-Johan Vallgren
 • "Kjærlighetens mørke side - roman" av Rafik Schami
 • "Ved elven Massacre" av Edwidge Danticat
 • "Samarkand" av Amin Maalouf
 • "Havets stjerne - avskjed med gamle Irland" av Joseph O'Connor
 • "Miraklenes by" av Eduardo Mendoza
Alle bokanbefalinger for dette verket