Mesteren

roman

av (forfatter) og Bodil Engen (gjendikter).

Tiden norsk forlag 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (6 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Januar 1895. Henry James' stykke Guy Domville har blitt en fiasko på Londons teaterscener. Romanen følger James i de neste fem årene. Han flytter til Rye i Sussex hvor han skriver sitt mesterverk The turn of the screw. Han er drevet av lysten til å arbeide, og samtidig hjemsøkt av hendelser i sin egen fortid.

Omtale fra forlaget

Gnistrende skrevet roman om den store romankunstneren Henry James. Colm Tóibíns Mesteren er et lysende portrett av den amerikanske forfatteren Henry James . også kalt Mesteren . en av de fremste romankunstnere gjennom tidene. Romanen følger James gjennom fem år av hans liv, og starter med den ydmykende fadesen med teaterstykket Guy Domville i London januar 1895 og James’ flukt til Irland. For James var det nær sammenheng mellom liv og kunst, og Tóibín viser hvordan han benyttet egne opplevelser, kjente miljøer og mennesker rundt seg som råstoff til å skape stor litteratur.Mesteren ble kåret til årets beste roman av Los Angeles Times, og utropt til én av de ti beste bøkene i 2004 av New York Times. Boken ble også nominert til Booker-prisen 2004.Colm Tóibín er født 1955 i Irland og bosatt i Dublin. Mesteren er hans femte roman, nominert til Booker-prisen i 2004 slik også hans forrige roman, The Blackwater Lightship, ble. Tidligere har han skrevet The South, The Heather Blazing og The Story of the Night. Sistnevnte forelå på norsk i 1998 med tittelen Nattens historie. Tóibín har i tillegg utgitt flere reisebøker.Utdrag fra boken:«Han frydet seg over å beskrive den hvite parasollen hennes med fiolett fôr og den bevisste gleden i bevegelsene, blikket og stemmen hennes. Han kunne kontrollere hennes skjebne nå da hun var død, by henne de opplevelsene hun ville ønsket seg og skape drama i et liv som så brutalt var blitt klippet over. Han undret på om noe lignende hadde skjedd andre forfattere før ham, om Hawthorne og George Eliot hadde skrevet for å vekke de døde til live igjen, hadde arbeidet dag og natt, som en magiker eller alkymist, for å trosse skjebnen og tiden og alle de nådeløse elementene for å gjenskape et hellig liv.»Boken er oversatt av Bodil Engen.Pressen om romanen:«The Master er en bragd og begivenhet (.)» Erik Bjerck Hagen, Vinduet«En av årets mest bemerkelsesverdige romaner.» Sunday Herald«The Master er ikke langt fra å være et mesterstykke.» Independent on Sunday«The Master er en fantastisk bok.» Daily Telegraph«(.) dette er essensen av Henry James (.) som Tóibín gjenoppliver i denne briljante romanen.» The Times«Dette er en dristig, inngående og vidunderlig intelligent bok.» Guardian

Bokdetaljer

Forlag Tiden norsk forlag

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205352438

EAN 9788205352438

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted England

Omtalt person Henry James

Språk Bokmål

Sider 318

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Impac-prisen 2006

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 3 0 0 0 0

Bokomtaler

Jeg synes at enkelte partier i romanen var langtekkelig, men i det store og hele synes jeg romanen var god. Link til et innlegg jeg skrev etter å ha lest boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er alleboktitlene nevnt i boka Livet! Litteraturen! av Tor Eystein Øverås.

Bøker jeg ikke finner på Bokelskere:

 • En glänta i skogen (2004) av Ola Larsmo
 • Djävulssonaten (2007) av Ola Larsmo
 • I Sveriges Vantrum (2007) av Lasse Granestrand
 • Färdaminnen (1973) av Claes Hylinger
 • Hotell Erfarenheten (2006) av Claes Hyllinger
 • Min röst skall nu komma från en annan plats i rummet (2006) av Lotta Lottas
 • Aerodynamiska tal (2001) av Lotta Lottas
 • Tredje flykthastigheten (2004) av Lotta Lottas
 • Små historier 1 (1996) av Peter Adolphsen
 • Små historier 2 (2000) av Peter Adolphsen
 • Vredens nat (2008) av Peer Hultberg
 • Mytologisk landskab med Daphnes forvanling (1966) av Peer Hultberg
 • Desmond! (1969) av Peer Hultberg
 • Requiem (1985) av Peer Hultberg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har blitt populært å skrive romaner om livet til forfattere. Jeg synes det er en morsom måte å få innblikk i livet til kjente forfattere. Her er et utvalg av slike romaner jeg har kommet over.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre utgaver