Det falne landet

av (forfatter) og Toril Hanssen (oversetter).

Cappelen Damm 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (5 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

'Det falne landet' er Patrick Flanerys andre bok på norsk. Den første var en litterær thriller fra Sør-Afrika, denne er en mørk fortelling fra baksiden av USAs medalje. Dette er en bok som går rett i strupen på det som skjedde da Lehmann Brothers falt; vanlige folk mistet hjemmene sine, og de skjønte ikke hvordan det kunne skje.

Vi følgen en liten familie som kjøper konkursboet til den fallerte entrepenøren Paul Krovik. Krovik har drevet utbygning i stor sti,l og ved hjelp av metoder som grenser til kriminelle tusket til seg et stort landområde der han har satt opp en rekke hus av så dårlig kvalitet at søksmålene hagler. I huset han har bygget til seg selv, har Krovik laget seg en egen bunker, paranoiaen hans omfatter alt fra staten til terrorisme. Nå er han fordrevet fra huset og som en rotte har han søkt tilflukt i bunkeren. En bunker familien som har kjøpt huset hans ikke vet at fins. Men de får en stadig mer guffen følelse av at de ikke er alene i huset sitt.
I 'Det falne landet' tar Flanery for seg 'den amerikanske drømmen', og viser hvordan den er tuftet på en bitende kynisk konkurranseånd og aggressivitet - den enes død, den andres brød. Det er blitt en mørk og bitende litterær thriller, et enestående portrett av hvordan tilsynelatende vanlige menn mister grepet om tilværelsen.

'Flanery er en talentfull forfatter med en dynamisk og skremmende visjon av hvilken rolle forretninger og trygghet spiller i amerikanernes liv ... et engasjerende forsøk på å identifisere kilden til et grunnløst raseri og hvorfor den amerikanske drømmen, når målet er nådd, kan føles tom. Spesielt viktig i våre usikre tider.' David Vann, The New York Times

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788202430436

EAN 9788202430436

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 408

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 1 2 0 0

Bokomtaler

Blurb av David Vann -da har du hekta meg!
Nesten-dystopi der to menn reagerer forskjellig når livene deres går i oppløsning: den ene melder seg ut av systemet, den andre går lenger og lenger inn. Barnet tar støyten. Også vakkert om en gammel kvinnes bånd til sin barndoms jordsmonn. En god kandidat for de som liker å lese om Det Mørke Amerika. Ingen happy endings her! Prøv innledningen, den er sterk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kapittel - Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet går av stabelen 16. - 20. september 2015. Her er en liste med aktuelle bøker fra en del av forfatterne som kommer.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Et kor av minoriteter" av Chigozie Obioma
 • "Tilgivelse" av Patrick Flanery
 • "Ruinenes form" av Juan Gabriel Vásquez
 • "Andelen" av George P. Pelecanos
 • "Mars-salongen" av Rachel Kushner
 • "Guder uten mennesker" av Hari Kunzru
 • "Første kjærlighet, siste olje" av Ian McEwan
 • "Navnenes hus" av Colm Tóibín
 • "Et gap i tiden - Vintereventyret gjenfortalt" av Jeanette Winterson
 • "Eddikjenta - Troll kan temmes gjenfortalt" av Anne Tyler
 • "Sjakkdronningen fra Katwe" av Tim Crothers
 • "Herr Cevdet og sønnene hans" av Orhan Pamuk
Alle bokanbefalinger for dette verket